Evo da vas ja pitam.
Ako radnici dobiju 10-20-40-50 dionica, za xx novca da li ta firma vrijedi manje ili vise.
Ne vrijedi ni manje niti vise jer ta lova nije iz trezora.
Radnici jedino mogu stopati cijenu a ne da firma ne vrijedi odjednom koliko vrijedi.
Evo da vas ja pitam.
Ako radnici dobiju 10-20-40-50 dionica, za xx novca da li ta firma vrijedi manje ili vise.
Ne vrijedi ni manje niti vise jer ta lova nije iz trezora.
Radnici jedino mogu stopati cijenu a ne da firma ne vrijedi odjednom koliko vrijedi.
Hear, hear! … rekao bi butler iz one serije “zvonili ste, milorde”[thumbsup]
Ne samo to što kolega kaže, nego čak mislim da radnici neće samo tako štopati cijenu. Zašto bi i oni prodali za 250-300 kn, ako im se lijepo objasni da će moći za 1xxxkn[proud]
Evo da vas ja pitam. Ako radnici dobiju 10-20-40-50 dionica, za xx novca da li ta firma vrijedi manje ili vise. Ne vrijedi ni manje niti vise jer ta lova nije iz trezora. Radnici jedino mogu stopati cijenu a ne da firma ne vrijedi odjednom koliko vrijedi.
Sležm se…
Godinu dana učenja oko vrijednosnih papira…u koje uključujem i http://www.cartmann.com [smiley][smiley]…i svi savjeti idu u istom pravcu… “kupuje se tvrtka, a ne dionice”.
Firma koja je uspjeha preživjeti divlju privatizacija (radnici hvala[thumbsup]) , kojoj se nameće politika cijena za domaće tržište, koja je skoro pa jedina u regiji, mora imati perspektivu.
To je izjavio predsjednik uprave petrokemije, ako se on veseli i izjavljuje da više nitko ne pita za cijenu već za količinu onda u čemu je problem, ako imaš kakvu kvalitetnu informaciju daj ju, a ne izbacivati samo svoja mišljenja. Evo već si u kvantiteti sa 4 svoje poruke niti si dao kakvu relevantnu informaciju, a niti blizu kvalitete. Stoga daj informacije, eto stavio prošli tjedan cijene gnojiva u svijetu i veće su za 50 posto u prosjeku nego prošle godine, ako cijena plina poraste 30 posto PTKM opet može ostvariti extra extra profit………………. To su kvalitetne informacije, a ne mišljenje……..
Pozdrav miki, goran8, buci, Simonu, blueman, Alienu, Savageu i drugima koji su tu dugo[thumbsup]
simone, radnici razmišljaju ovako:
kupuju po povoljnim uvjetima i pitaju se kome će prodati ?
– ja kažem meni – dogovorit ćemo se !
– oni kažu da će dati i jeftinije samo da prodaju i zarade što prije !
– zaključak donesti nije teško
to je mišljenje nekih radnika petrokemije
simone, radnici razmišljaju ovako: kupuju po povoljnim uvjetima i pitaju se kome će prodati ? – ja kažem meni – dogovorit ćemo se ! – oni kažu da će dati i jeftinije samo da prodaju i zarade što prije ! – zaključak donesti nije teško to je mišljenje nekih radnika petrokemije
Prije bih rekao neinformiranih radnika, a takvih je malo[thumbsup]
simone, radnici razmišljaju ovako: kupuju po povoljnim uvjetima i pitaju se kome će prodati ? – ja kažem meni – dogovorit ćemo se ! – oni kažu da će dati i jeftinije samo da prodaju i zarade što prije ! – zaključak donesti nije teško to je mišljenje nekih radnika petrokemije
I??
Dali firma vrijedi manje???
KAd tad fundamenti moraju doci na svoje..
Sta vi mislite da ce se PTKM ako pocne ostvarivati dobit od 40 mil. kn trziti po 5-6X EBITDA???
Neka, radije imam dobru potcijenjenu dionicu gdje treba samo cekati nego nesto spekulativno..
A u pitanju je i privatizacija…………… Danas na burzi se traže firme koje rastu, a PTKM raste………..[thumbsup]
zvone101:
”
”
Prije bih rekao neinformiranih radnika, a takvih je malo[thumbsup]
šta kažete kolega na DDJH ?
– informirani su oni itekako ali ga srušili !
to isto slijedi i na petrici
ne želim da je tako ali to proizlazi iz prakse a rekao sam vam ono što nisam nikome i to javno… više neću ništa
želim vam sretno
info sam dao u prijateljskoj namjeri samo za forumaše…
PTKM po salesu, dobiti, strukturi, opremljenosti tvornice (top strojevi), cinjenici da je to 1 tvornica a ne 7 drustava, konkurentnom proizvodu se nada usporedjivati sa DDJH.
PTKM sve radi u izvoz i to ne za drzavu a DDJH jos uvijek ovisi o drzavi..
I??
Dali firma vrijedi manje???
KAd tad fundamenti moraju doci na svoje..
Sta vi mislite da ce se PTKM ako pocne ostvarivati dobit od 40 mil. kn trziti po 5-6X EBITDA???
Neka, radije imam dobru potcijenjenu dionicu gdje treba samo cekati nego nesto spekulativno..
Tako je, na to sam pokušao ukazati prije nekoliko dana u kvazi-analizi, tj. usporedbi s TNC. mislim da je EBITDA puno bitniji od same prikazane dobiti!
Hvala na infu, ipak se radi ovdje o 400 000 dionica, da je preko milijun dionica ajde, ali 400 000 to je oko 112 milijuna Kn, pravi kupac to iskešira u jednom danu, a PTKM vrijedi stoga ja čekam, a drugi neka prodaju, tako je bilo i na LKRI cijena bila oko 300 Kn došli branitelji cijena pala na 265 i nakon toga cijena joj je porasla na 800 Kn………………Neka neki špekuliraju, ja sam uložio dugoročno[thumbsup]