PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim da je za stampedo poskupljenja kasno…jer je već krenuo…tako da mislim da će i ljudi iz Petrice to iskoristiti uz priču “sve poskupljuje 25% pa moramo i mi”ali to je samo moje mišljenje.

Evo i još pozitive…
Iz HSLS-ovih redova ministar regionalnog razvoja postao bi Davor Žmegač, dosadašnji gradonačelnik Kutine.

http://www.poslovni.hr/62925.aspx

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Kaj se to sad dogadja? Jel ovaj interes za PTKM posljedica (tajnih) razgovora sa “seljacima” koji izgleda baš i nisu “tajni”…………..Negdje curi……..[thumbsup]

marcello

Fertilizer prices
Last updated 30 November 2007.

The fertilizer prices below are updated every Friday using The Market as source. This is the same source used by TDN Finans.

When the source price is an interval, the average price rounded to the nearest integer has been used. If a price is missing in The Market’s report, no updating is made in the table below. If the previous week’s price is adjusted in the more recent report, the table is adjusted accordingly.

The prices quoted are:

Ammonia fob Black Sea
Urea prilled bulk fob Black Sea
CAN bulk cif Germany Note! In USD
Phos acid P2O5 fob North Africa

AmmoniaUSD/tonne
USD/tonne Urea
USD/tonne CAN
USD/tonne Phos acid

Nov 29, 07
303 397 329 563 

Ako trenutne cijene gnojiva usporedimo sa cijena u prije godinu dana

Nov 02, 2006 243 214 221 399
24 85 48 41 posto

Da je gnojivo poskupljelo prosječno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine………….
Prilažem vam cijene gnojiva od prošle godine do zaključnom cijenom 29.11.2007.
Kod nas možemo očekivati 10 posto povećanje a vani i preko 50 posto……
Pozdrav
[thumbsup]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Zanimljivo stanje na burzi sve dionice idu prema gore i velike količine a naša premila kao da spava sa mizernim količinama. Kada će se taj trend promijeniti !!!!!!!!!!!!
Valjda nagodinu

BigBoss:
“Da je gnojivo poskupljelo prosječno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine………….
Prilažem vam cijene gnojiva od prošle godine do zaključnom cijenom 29.11.2007.
Kod nas možemo očekivati 10 posto povećanje a vani i preko 50 posto……”

Znači, realno je da se izvozom cca 65% proizvodnje može kompenzirati 3 X bilo kakvo negativno dogadjanje kod inputa (uključujući poskupljenje plina, energije i sl.) ? Aprofitabilno poslovanje više nego osigurano…….
[bye]
dgmaz,
Znalci su svoje ulaze u PTKM osigurali već ranije do 310 kn i to stotinama tisuća dionica, zato sad mirno čekaju……….

marcello

Kada bi većinu svojih proizvoda prodavala u RH onda bi bilo problema, ali ovako 65 posto proizvodnje se izvozi, a povećanje u RH od 10 posto na cijenu gnojiva u potpunosti će pokriti cijenu plina za sljedeću godinu, dakle sav profit što bi ostvarili u domaćoj proizvodnji pojelo bi povećanje plina u iznosu od 20 posto, i tako bi se efekt neutralizirao, a sada ono najbolje 65 posto izvoza moglo bi ostvariti extra, extra profit…………
Pozdrav[thumbsup]

Fertilizer prices
Last updated 30 November 2007.
….

Da li postoji igdje udio proizvoda u ukupnoj proizvodnji petrokemije?

U onih milion i nešto tona koliko koji proizvod participira

Thx

Mizerija od dionce[sad]. Niti promet, niti neki rast. Sve se zeleni, crobex raste brže od ove “nesreće”. Što mi bi da sam u nju uletio na onoj glupoj razini od 383? Neće ta preko 400 ni za 400 dana[angry]

Mizerija od dionce[sad]. Niti promet, niti neki rast. Sve se zeleni, crobex raste brže od ove “nesreće”. Što mi bi da sam u nju uletio na onoj glupoj razini od 383? Neće ta preko 400 ni za 400 dana[angry]

a kad je to bila 383?

Molim preselite na neku drugu temu sa ovakvim bezveznim postovima!

I pustite nas druge da skupljamo u miru i na pošten način, bez navlakuša!

[sealed]

Dijoničar:

a kad je to bila 383?

Molim preselite na neku drugu temu sa ovakvim bezveznim postovima!

I pustite nas druge da skupljamo u miru i na pošten način, bez navlakuša!

[sealed]

Buco pa vidis da covjek pise u skladu s nickom [wink]

Urea prices are currently at record highs. Demand for urea in emerging markets to grow crops, enabling
burgeoning populations to be fed, is increasing rapidly. In Developed regions, new standards for nitrous oxide emissions and increased crop planting for biofuel production are driving up urea demand.
Investment in urea production facilities is extensive, but concentrated in regions where feedstock costs are the lowest. Over the next three to four years this investment will create a situation of over-supply in the urea market. Prices will begin to soften in sympathy with over-supply of the market.
The softening of the urea price towards 2010 will deter new investment in urea production facilities, and result in closure of uncompetitive plants. Therefore tightening the market, allowing demand to increase more rapidly than supply. This will bring about a price recovery towards 2016, as the peak of the next price cycle is reached.

Smatra da će do ravnoteže doći tek 2010.
Ovo divljanje cijena u vezi gnojiva će stati teko 2010, kada se očekuje da će doći barem do ravnoteže, ali zbog sve jačeg utjecaja Kine i Indije vidjeti ćemo
Pozdrav

Da, ali na stetu ponude…
Od 2010. do 2016. ce biti vise ponude nego potraznje pa ce cijene padati do 2016.

New Report

Close