Nisu rusi blesavi. Plin ima veliku ulogu u svjetskoj ekonomiji. Pogledajte prognoze povečanja proizvodnje umjetnih gnojiva zbog naglog interesa za bio gorivima. Bio goriva naravno nema bez povečanja bio mase a nje nema bez gnojiva, he,he.
http://www.integer-research.com/uploads/images/Biofuels%20Boom%20and%20Fertilizers%20brochure0ihAKV.pdf
Odredbama EU se smanjuju poljoprivredne povrsine namijenjene proizvodnji bio goriva, jer je po njihovom shvacanju vazno proizvoditi hranu, a ne koristiti poljoprivredno zemljiste za proizvodnju bio goriva cija je proizvodnja nekoliko puta skuplja od fosilnih goriva. Dok mi dodjemo u EU vrlo vjerojatno ce potpuno biti zabranjeno koristiti poljoprivreno zemljiste zbog bio goriva.
biogorivo ima negativnu energetsku bilancu i pojacava efekt staklenika i tu nema buducnosti..
I to će EU donijeti jer Kina i Indija sve zalihe hrane pokupe sa tržišta, stoga ne čudi promjena politike i orijentacija za uzgoj hrane[proud][thumbsup]
Nema više po nižim cijenama, samo sve ovisi o dogovoru, kako je bilo i prije, one špekulacije u vezi porasta cijene gnojiva se stvarne za inozemstvo nema prekida jer tamo mogu dignuti cijenu bez ograničenja od strane vlade RH, a u RH postoji ograničenje………. Pozdrav[thumbsup]
Jedan moj prijatelj…inače stari skeptik…za Petricu lagano mijenja mišljenje…i za mojih 100% u Petrici me nije popljuvao…i to je dobar znak[cool]
stranicu prije sam napisao šta mislim o petrokemiji. A ako nema đubra u dućanima to je najmanje problem za petrokemiju, to je više problem kupaca. Na kraju petrokemija ne prodaje dućanima nego velikim kupcima. Cijena gnojiva je podivljala i blizu je 300 EUR u svijetu, Petrokemija radi punim kapacitetima, a potražnja je duplo veća za gnojivom. Ukupni prihod petrokemije može doći do 5 mlrd. kuna ako uprava hitno krene u povećanje proizvodnih kapaciteta.Petrokemija je cash mašina i pitanje je dana kad će netko od velikih krenuti kupovati dionice. Iduće godine će puno kupaca ostati bez gnojiva. Ova godina je najbolja u povijesti poslovanja i zapamtite petrokemija je najbolja tvornica gnojiva u evropi bez konkurencije.
Jedan moj prijatelj…inače stari skeptik…za Petricu lagano mijenja mišljenje…i za mojih 100% u Petrici me nije popljuvao…i to je dobar znak[cool]
Prijatelju jako puno dioničara ima petrokemiju u vidu i čekaju da se nešto pozitivno dogodi da je kupe
Pravi okidač je bilo 3q samo što je došao u krivo vrijeme i bez potpore fondova ostao je nezapažen.
Smatram da će i puno manje vijesti u narednoj godini imati nitro učinak na dionicu
Neka se tvoj potpis Mika ostvari u što kraćem roku,da si naplatimo kidanje po živcima.[thumbsup]
http://www.poslovni.hr/62634.aspx
ista stvar ce biti i s plinom
Neznam jel već postano ali za svaki slučaj:
– Ukinuta je osnovna stopa carine od pet posto za bentonitnu glinu, koju kutinska Petrokemija koristi kao sirovinu, čime se želi poboljšati konkurentnost te tvornice