imaju jos 20dana po staroj tarifi, treba udarit u 3 smjene proizvodnju
bit ce plina preko 700milj m3 za ovu godinu
kupovanje udjela nije rashod..
…
Te rezervacije nisu za plin jer se on plaća iz tekućeg poslovanja, više vuku za kupovinu udjela u Luci Šibenik dakle udio od 26 posto….. budemo vidjeli za PTKM
prvi dio za plin će platiti u 3 mjesecu 2008. jer cijeli 1mjesec biti će godišnji remont u PTKM……. Pozdrav
Ne znam za sto su rezervacije (ako su rezervacije, pod time ide i vrijednosno uskladjenje). Nisam bas siguran da za kupovinu necega mozes rezervirati. Neka me ispravi netko vicniji knjigovodstvu, ali to je za mozebitne troskove u buducnosti.
kupovanje udjela nije rashod..
Izmedju ostalog…
Mozes rezervirati, kako ne.
Rezervacije su samo dio kapitala kao i racun dobiti i gubitka, zar ne.
Ako se rezervacije otpuste taj dio ide u P&l u extraordinary.
Kao kod banak, zar ne??
Uglavnom meni je stanje casha 0.
Sa zanjom kunom uzimao jos PTKM na 270.
Mozes rezervirati, kako ne.
Rezervacije su samo dio kapitala kao i racun dobiti i gubitka, zar ne.
Ako se rezervacije otpuste taj dio ide u P&l u extraordinary.
Kao kod banak, zar ne??
Uglavnom meni je stanje casha 0.
Sa zanjom kunom uzimao jos PTKM na 270.
Kako mozes rezervirat nesto sto nejde kroz P&L? Kupis udjel, stroj, zemljiste, zgradu – nista od toga nejde kroz P&L. Banke su duzne rezervirati za rizike, kad postoji neizvjesnost naplate (znaci kad se ocekuje gubitak zbog toga).
Pozdravljam Deimosa i Bluemana i baš mi je drago naći ih na topicu kojeg imam dionice. Ne dajte se omest, samo nastavite.
Koliko sam ja shvatio ocekivali su trosak zbog plina pa su to stavili u rezervacije te ce ga otpustiti kada prodje..
Neznam sto bi drugo moglo biti…
Svejedno, neka opuste te rezervacije u cash opet se dize enterprise value.
Bilo kroz P&L ili bilancu sasvim je svejedno.
Vidim da je promakla jedna dobra vijest sto se tice glavne sirovine:
dobra vijest rezultati mjerenja u međimurju
Zalihe plina veće od očekivanih
Stručnjaci ne žele donositi zaključke naprečac, ali projekt eksploatacije plina mogao bi se pokazati isplativim
http://www.slobodnadalmacija.hr/20071128/biznis02.asp
[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Koliko sam ja shvatio ocekivali su trosak zbog plina pa su to stavili u rezervacije te ce ga otpustiti kada prodje..
Neznam sto bi drugo moglo biti…
Svejedno, neka opuste te rezervacije u cash opet se dize enterprise value.
Bilo kroz P&L ili bilancu sasvim je svejedno.
I trošak rezervacije i kasniji prihod od ukinutih rezervacija prolaze kroz RDG. Zato smo i pričali tu na forumu o mogućnosti da oni skrivaju dobit u rezervacijama.
pa platiti ce plin po visljoj cijeni i te rezervacije ce samo promjeniti ime u materijalne troskove? ili kako ste vi to zamislili?