PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li ja to primječujem da i vi kolege počinjete vjerovat ono što ja pokušavam cijelo vrijeme dat do znanja, a to je da agrokor želi sudjelovati u privatizaciji Petrice. E sad kako i kada če se sve odigrat to je teško za predvidjet, možemo samo nagađat i strpljivo čekat, a nagrada naravno slijedi.

Da li ja to primječujem da i vi kolege počinjete vjerovat ono što ja pokušavam cijelo vrijeme dat do znanja, a to je da agrokor želi sudjelovati u privatizaciji Petrice. E sad kako i kada če se sve odigrat to je teško za predvidjet, možemo samo nagađat i strpljivo čekat, a nagrada naravno slijedi.

Ma ne samo Agrokor, ima tu kandidata. Nitko osim Vlade , nove, a nadam se i stare ne zna kad će privatizacija i po kom modelu. Samo iz svega ovoga što se radi i piše u vezi Petrokemije izglednije je da će to biti vrlo, vrlo brzo, nego da će ostati status quo. Izgleda da je sve to dogovoreno i odrađeno s poslovodstvom tvrtke, a i radnicima, tako da neće biti nezadovoljnih. Dogorilo je…[smiley2]

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

bok svima, mislim da bi svi regionalni proizvođači plina trebali biti zainteresirani za kupca koji troši oko 650mil m2 plina sa tendencijom rasta na 1mlrd. godišnje.

Čim su se ovi uzhebali i sastanče, nešto se sprema. Zašto bi netko vikao NEMA PRODAJE ako nema interesenata.

Pogledajte samo nogometnu analogiju, kad Mamić viče NEMA PRODAJE KLJUČNIH IGRAČA znači da baš ti odlaze u roku od 6 mjeseci[smiley1][smiley2][smiley1][smiley2]

Mamic ih prodaje iz vlastitog interesa.

Vladi je interes imati 2700 zadovoljnih radnika, a sindikati su nafurali radnike da ce dobiti otkaze ako Petrica ode u privatizaciju, ulje na vatru je dodao direktor (Mesaric) s pričom da ce novi vlasnik potpuno zatvoriti tvornicu.

Realno gledajuci na temelju tih izjava kompetentnih ljudi koji su u samom sredistu zbivanja od privatizacije nema nista minimalno sljedecih godinu dana. Naravno, svaka dionica moze postati transadria, ali imho ptkm je ipak prevelika i prelikvidna da bi se za igra mogla kvalitetno odigrati.

KD Investments dobio je od srbijanske inačice Hanfe dozvolu za osnivanje otvorenog investicijskog fonda KD Ekskluziv, koji će između ostalog ulagati i u Hrvatsku, piše Ekonomist.co.yu

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=949b2b8e-3da6-48e0-bde7-9449b82f8ee0

Gdje će drugo ulagati nego u nešto što su dobro provjerili

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Simone:

Čim su se ovi uzhebali i sastanče, nešto se sprema. Zašto bi netko vikao NEMA PRODAJE ako nema interesenata.

Pogledajte samo nogometnu analogiju, kad Mamić viče NEMA PRODAJE KLJUČNIH IGRAČA znači da baš ti odlaze u roku od 6 mjeseci[smiley1][smiley2][smiley1][smiley2]

Mamic ih prodaje iz vlastitog interesa.

Vladi je interes imati 2700 zadovoljnih radnika, a sindikati su nafurali radnike da ce dobiti otkaze ako Petrica ode u privatizaciju, ulje na vatru je dodao direktor (Mesaric) s pričom da ce novi vlasnik potpuno zatvoriti tvornicu.

Realno gledajuci na temelju tih izjava kompetentnih ljudi koji su u samom sredistu zbivanja od privatizacije nema nista minimalno sljedecih godinu dana. Naravno, svaka dionica moze postati transadria, ali imho ptkm je ipak prevelika i prelikvidna da bi se za igra mogla kvalitetno odigrati.

Sve to stoji ali prije izbora a nakon toga mogu raditi što ih je volja

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Simone: ” Čim su se ovi uzhebali i sastanče, nešto se sprema. Zašto bi netko vikao NEMA PRODAJE ako nema interesenata. Pogledajte samo nogometnu analogiju, kad Mamić viče NEMA PRODAJE KLJUČNIH IGRAČA znači da baš ti odlaze u roku od 6 mjeseci[smiley1][smiley2][smiley1][smiley2] ” Mamic ih prodaje iz vlastitog interesa. Vladi je interes imati 2700 zadovoljnih radnika, a sindikati su nafurali radnike da ce dobiti otkaze ako Petrica ode u privatizaciju, ulje na vatru je dodao direktor (Mesaric) s pričom da ce novi vlasnik potpuno zatvoriti tvornicu. Realno gledajuci na temelju tih izjava kompetentnih ljudi koji su u samom sredistu zbivanja od privatizacije nema nista minimalno sljedecih godinu dana. Naravno, svaka dionica moze postati transadria, ali imho ptkm je ipak prevelika i prelikvidna da bi se za igra mogla kvalitetno odigrati.

NEMA PRODAJE je izjava Mesarića. Po vašem mišljenju on ne bi imao koristi od privatizacije?!? E da mi je i to vidjeti kod nas u Hrvatskoj.[smiley13]

Ma on galami samo zato da se ogradi od mogućeg scenarija privatizacije pa će biti “ja sam galamio ali me nisu slušali”.

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

PS

A on bogatiji od svih nas…

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Cijena se pokušava bezuspješno rušiti, srednja današnja 283,19 kn ali se promet smanjio na samo 979 dionica. Znači da je prodaja žilava……..Uostalom nitko tu dionicu neće poklanjati, to je sigurno!

marcello

Cijena se pokušava bezuspješno rušiti, srednja današnja 283,19 kn ali se promet smanjio na samo 979 dionica. Znači da je prodaja žilava……..Uostalom nitko tu dionicu neće poklanjati, to je sigurno!

hoće…HYPO
[smiley13]

Po svemu bi još par fondova moglo ući u PTKM, budemo vidjeli, jer oni traže dionice koje imaju jako visoki potencijal…………..

Ovaj dio teksta uzmite sa rezervom, Autor teksta ima dionice u PTKM, sve informacije ste dužni da provjerite, a onda da sami odlučite………….. pozdrav svima[smiley2]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

* Važeći podaci za uredovni dan 12.11.2007 .

PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 101.814 3,05 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 59.415 1,78 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 47.595 1,42 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 39.690 1,19 Skrb. račun
10. HPB D.D. 38.236 1,14 Skrb. račun