mika:
”
bakulaz:
”
Goran8: ” – mnogi fondovi čuvaju ovu (podcjenjenu dionicu u odnosu na prosjek tržišta) za slijedeću godinu jer vrlo će teško fondovi ostvariti ovakve prinose slijedeće godine. ” Evo.Upravo to je bit. Samo na čađari KD Viktorija može bildati prvu trećinu godine. Bilo privatizacije do ljeta ili ne… Slažem se Gorane. pozz
”
a nek se fondovi naljute i nek svoje dionice direktno prodaju npr. Gazpromu i ovi maznu preko 25% na burzi onda će biti belaj. Kad Putin onda pokuca na vrata Rumenog i dečaka iz sindikata i priupita ih za junačko zdravlje. Ljudi, petrokemija je postala preozbiljna akcija jer se tu vrti gadna lova.
”
U Večernjaku od subote 10.11.2007. g. Ivica Todorić kaže i navodi da se nedavno sastao sa gazgom Gazproma na jednoj zajedničkoj temi. Molim uvažene forumaše da mi pojasne što bi mogla biti njihova tema razgovora ? To je pitanje za milijun kuna, a ja bi bio zadovoljan i sa cca 1.000 kn. [smiley2][smiley2]
Siguran sam da Todoriću čađara stoji u planovima.
Siguran sam da nije jedini.
Reakcije Mesarića,sindikata,Polančeca ,ignoriranje medija
senz. preokreta poslovanja,”čuvanje”cijene na ovoj razini…
Pa je sam neke dionice kupio na cca 170 kuna!!!
Po kojoj osnovi je dionica došla do 250?
A onda kada su rezultati skočili,e od tada stagnira??
ČUvam čađaru i ne prodajem!!![smiley2]
Zajednička tema, možda da kupe zajedno PTKM, a ako bi radnici dobili dionice onda bi se privatizacija mogla odviti i na samoj burzi…. Prisjetimo se Todorić je htio i prije kupiti PTKM, a zajedno sa Gazpromom bi mogao bez ikakvih problema, ovaj plin osigura ovaj poveže sve unutar firme i nema nikakvih problema jer radnici se ne bi bunili……
Petrokemija je peti po veličini dioničar PBZa, suvlasnik Luke Šibenik i TV Moslavine? Kakvi su planovi s tim udjelima?
– Već godinama iz PBZ-a traže da im prodamo te dionice, ali nećemo, jer smo dosad na njima zaradili onoliko koliko smo u sanaciji te banke izgubili. Udjel u TV Moslavini je beznačajan, svojedobno smo im tako potpomogli u trenutku osnivanja. No, u Luci Šibenik, gdje riječka Transadria ima 50 posto, mi 25 posto, a ostalo drže mali udjelničari, htjeli bismo preuzeti većinsko vlasništvo. Luka Šibenik, koja je specijalizirana za Petrokemijinu robu, a ondje imamo i skladišta, strateški nam je važna sada i za budućnost jer oko 90 posto robe izvozimo preko njih, a oni oko 90 posto prihoda ostvaruju od naše robe. Većinsko vlasništvo donijelo bi nam veći utjecaj na poslovanje
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=af7a34dd-178b-40aa-89c0-74e052aaf439
Pozdrav svima
TvrtkoPTT: ” mika: ” bakulaz: ” Goran8: ” – mnogi fondovi čuvaju ovu (podcjenjenu dionicu u odnosu na prosjek tržišta) za slijedeću godinu jer vrlo će teško fondovi ostvariti ovakve prinose slijedeće godine. ” Evo.Upravo to je bit. Samo na čađari KD Viktorija može bildati prvu trećinu godine. Bilo privatizacije do ljeta ili ne… Slažem se Gorane. pozz ” a nek se fondovi naljute i nek svoje dionice direktno prodaju npr. Gazpromu i ovi maznu preko 25% na burzi onda će biti belaj. Kad Putin onda pokuca na vrata Rumenog i dečaka iz sindikata i priupita ih za junačko zdravlje. Ljudi, petrokemija je postala preozbiljna akcija jer se tu vrti gadna lova. ” U Večernjaku od subote 10.11.2007. g. Ivica Todorić kaže i navodi da se nedavno sastao sa gazgom Gazproma na jednoj zajedničkoj temi. Molim uvažene forumaše da mi pojasne što bi mogla biti njihova tema razgovora ? To je pitanje za milijun kuna, a ja bi bio zadovoljan i sa cca 1.000 kn. [smiley2][smiley2] ” Siguran sam da Todoriću čađara stoji u planovima. Siguran sam da nije jedini. Reakcije Mesarića,sindikata,Polančeca ,ignoriranje medija senz. preokreta poslovanja,”čuvanje”cijene na ovoj razini… Pa je sam neke dionice kupio na cca 170 kuna!!! Po kojoj osnovi je dionica došla do 250? A onda kada su rezultati skočili,e od tada stagnira?? ČUvam čađaru i ne prodajem!!![smiley2]
U prošlom Business – naslovnica:
OPASNO JE DA STRANCI PRUZMU PETROKEMIJU
: OPASNO JE DA STRANCI PRUZMU PETROKEMIJU
[/quote]
Ne bi bilo ovog naslova da se nešto ne kuha i da se Meso i ekipa ne boje za fotelje i pozicije u pregovorima.
*** obrisano ***
Preispitivanje rizika – o tome se radi. Nadam se da je to vidljivo iz mojih postova. Onim likovima koji investiraju u dionice a ne razmišljaju (ili ne žele čuti) o rizicima treba (ili će im trebati) liječnik. Nikoga ja ne testiram niti nagovaram na kupnju ili prodaju. To što ne možete čuti mišljenje koje se ne poklapa s vašim – vaš je problem.
Ima ljudi koji su unamljeni da obezvrijeđuju cijene dionica pred privatizaciju ili neki značajni poslovni rezultat.
Stoga svima koji nisu čitali neka pročitaju ovu cijelu temu, pa neka onda odluče………………. a svim dioničarima PTKM vrijeme je sve bliže i bliže PRIVATIZACIJE…….. a PTKM posluje sve bolje i bolje …….
Ne bi se govorilo u svim novinama
NE DAMO PTKM i slični naslovi, a da proces privatizacije nije pokrenut, a vi svi zaključite
Pozdrav[smiley2]
Kao što sam i napisao već jednom dobro je da ponovim:
http://209.85.129.104/search?q=cache:bTNIIuQ5iKkJ:www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx%3FThreadID%3D608%26pg%3D981+poruke+novim+investitorima+goran8&hl=hr&ct=clnk&cd=1&gl=hr
Poruka novim investitorima
Forum je mjesto gdje se novi investitori mogu lakše informirati i mjesto gdje je moguće nešto naučiti.
Svakako prije investiranja svog novca dobro provjerite sve informacije, analizirajte tvrtku, usporedite fundamente i pogledajte okruženje i mogućnost rasta i razvoja tvrtke.
Ne bi bilo loše pročitati i čitav forum, jer je to mjesto gdje najjednostavnije možete naći veliki broj linkova – javno dostupnih invormacija:
Ne nasjedajte na priče o lakoj zaradi, a sa druge strane nemojte olako prodavati perspektivne dionice.
Ipak su to vaši novci i vjerujte najviše sebi.
Hvala
Gospodo, ovakvo stanje duže vrijeme nije održivo i to mnogi koji su vezani uz petrokemiju dobro znaju. S obzirom na važnost ove firme i na jačinu trenutnog poslovanja jednostavno nije moguće da cijena bude na ovim nivoima i morati će doći do većih preslagivanja.
Gdje ja vidim strah judi koji trenutno kontroliraju i upravljaju petrokemijom. Kako smo mi mali ljudi itekako svjesni potencijala ove tvornice ne treba sumnjati da netko od velikih evropskih i svjetskih igrača još bolje zna što se može očekivati od ovakve firme i da pažljivo analiziraju financijske izvještaje. Veliki paket od 35% dionica slobodan je na burzi i po ovim cijenama vrijedi smiješnih 46 milja eura. Kad bi netko zgrabio na burzi 25%+1 dionicu mislim da nije potrebno govoriti što bi se dogodilo.
Takav paket dionica omogućuje blokade svih važnijih odluka koje firma donosi. Mogu blokirati npr.donošenje statuta, povećanje ili smanjenje temeljnog kapitala. Kupovinu takvog paketa ne mogu spriječiti niti Vlada niti sindikati, samo je pitanje cijene po kojoj bi 25% dioničara prodalo svoje dionice. Tko postigne dogovor sa Bank of New York i KD bez problema kupit će još 15% od ostalih dioničara. Takav razvoj situacije doveo bi državu u nezgodan položaj jer se vjerojatno ne bi javila na javnu ponudu takvog kupca nego bi odmah raspisala tender za svoj paket. Vlasnik 25% dionica svakako bi se javio na tender i u slučaju da mu je ponuda najbolja uzima tvornicu kompletno.Ukoliko netko bude jači prodaje svoj paket i masno zarađuje.
Ovoga su itekako svjesni u petrokemiji i otuda strah postojeće Uprave koja svim silama želi uvjeriti javnost da je privatizacija opasna za ovu tvornicu. Sve varijante za nas su odlične samo ne treba nasjedati i prodavati dionicu ako krene prema gore. Svi znamo (ili barem većina) da ispod 4 znamenke nema razgovora i zato čekamo.
Pročitajte ovaj odlomak…….. detaljno
[color=black]Pregovarački tim koji predstavlja zaposlenike Petrokemije, a u kojem su: Željko Klaus, Ivica Lončarević i Josip Vajnaht dva su puta razgovarali sa Polančecom, ali o detaljima razgovora na konferenciji za novinare nije su moglo čuti ništa. «Čudi nas kako Polančec najavljuje privatizaciju Petrokemije do kraja godine kad to jednostavno nije moguće, jer prema Zakonu o privatizaciji valja poštivati i neke vremenske rokove, a osim toga nismo ni postigli dogovor o uvjetima po kojima će radnici sudjelovati u privatizaciji Petrokemije[/color]
http://www.kutina.hr/Default.aspx?tabid=59&newsid=2079
[color=blue]A što ovo znači, PRIVATIZACIJA[/color]
Kad čovjek malo bolje razmisli ova tvornica se Rusima nudi kao na dlanu. Trebaju samo zgrabiti 25% i kusur dionica na burzi (znači ne moraju nikoga pitati) i nakon toga svi drugi imaju šanse kao crknuta mačka. Drugi dan dovezu svoj plin i priča je gotova. Petrokemija je jedna od rijetkih firmi na hrvatskoj burzi čija snaga i utjecaj su prešli hrvatske granice i određuju dobar dio stvari u regiji i šire. Ne znam šta bi Bosna i Slovenija bez našeg đubra. Za takve zemlje to je pitanje opstanka, a ne kolika je cijena na burzi.
Mika to sto bi Rusima bilo odlicno to sto ti govoris, mozda i je tako jer su oni veliki proizvodaci gnojiva i imaju plin. Medutim, ko zna da li oni snimaju Petrokemiju te da li uopce imaju interes za njenim preuzimanjem.
To je kljucno. Ovo sto ti govoris bi bilo fantasticno, medutim to su samo nagadanja!
Čim su se ovi uzhebali i sastanče, nešto se sprema. Zašto bi netko vikao NEMA PRODAJE ako nema interesenata.
Pogledajte samo nogometnu analogiju, kad Mamić viče NEMA PRODAJE KLJUČNIH IGRAČA znači da baš ti odlaze u roku od 6 mjeseci[smiley1][smiley2][smiley1][smiley2]