nklecak:
”
majstore , po meni je dioki trenutno prava kockarska dionica jer ako krene “stozer za obranu Krka” ode Dioki ispod BV-a
slicno ruletu crveno-crno (KRK-ISTRA)
”
Kockarska je zato sto je previse narasla u posljednje vrijeme tj. dobar dio pozitivnih ocekivanja je vec u cijeni, zato i jest posljednjih tjedan-dva cijena varirala od 550kn do 750kn.
Ali DIOKI moze tj. ici ce ili snazno gore ili snazno dole, PTKM po svim pokazateljima (stav sindikata, vlade, odlazak hypa,…) potpuno umrtvljena, nesto kao Pliva ili Adris. Nece znacajno dole (osim ako bude iznenadenja s radnickim dionicama), ali nece ni znacajno gore.
Nisam kockar, ali mi je 10% godisnje ipak premalo. [smiley6]
Prema zadnjim pisanjima u medijima, radnicke dionice mogu se u najbolju ruku pojavit na burzi za 1,5 godinu uz uvjet da HDZ sastavi novu vladu.
Strpi se do proljeca(GFI i 1Q+ lagani izlazak HYPA) ova cijena danas ce biti Monty Python:-)
Povecanje proizvodnje+povecanje cijene gnojiva mora rezultirat samo jednim.
Nadzorni odbor informiran je i o potpisivanju ugovora za plin s Inom za 2007. godinu. Ugovorena količina iznosi 620 milijuna prostornih metara plina. «To je za nas strašno važno. Uvjeti su dobri, a takav ugovor bitan nam je i kao podloga za sljedeće pregovore», kazao je Mesarić. Predsjednik Nadzornog odbora Željko Nenadić istaknuo je kako su izuzetno zadovoljni s potpisivanjem ugovora za plin.
nklecak:
”
majstore , po meni je dioki trenutno prava kockarska dionica jer ako krene “stozer za obranu Krka” ode Dioki ispod BV-a
”
Kockarska je zato sto je previse narasla u posljednje vrijeme tj. dobar dio pozitivnih ocekivanja je vec u cijeni, zato i jest posljednjih tjedan-dva cijena varirala od 550kn do 750kn.
Ali DIOKI moze tj. ici ce ili snazno gore ili snazno dole, PTKM po svim pokazateljima (stav sindikata, vlade, odlazak hypa,…) potpuno umrtvljena, nesto kao Pliva ili Adris. Nece znacajno dole (osim ako bude iznenadenja s radnickim dionicama), ali nece ni znacajno gore.
Negdje među prijašnjim postovima Big Boss je spomenuo da se spominje poskupljenje umjetnih gnojiva čak i do 30%.
Cartmanne sam znaš kako bi se odrazilo na prihode odnosno na dobit Petrokemije
A onda bi to bila uspješna firma koja bi bogato nagradila svoje dioničare s porastom cijene na burzi i s ljepom isplatom dividende
cartmann:
”
nklecak:
”
”
”
Negdje među prijašnjim postovima Big Boss je spomenuo da se spominje poskupljenje umjetnih gnojiva čak i do 30%.
Cartmanne sam znaš kako bi se odrazilo na prihode odnosno na dobit Petrokemije
A onda bi to bila uspješna firma koja bi bogato nagradila svoje dioničare s porastom cijene na burzi i s ljepom isplatom dividende
drugim rijecima to bi znacilo skoro 3miljarde kn prihoda uz povecanje prodaje od 5-10% u odnosu na 2007
Neka je neto profit margin 5%
gimli:
”
mika:
”
…
Sličnu evoluciju imao je KONČAR koji više nema teorije da padne ispod 1000 kuna bez obzira što se desilo.
Na kraju godine rezervacije moraju preći u dobit i tu nema spora. Neto dobit bi mogla biti i realno morala minimalno 50 000 000 kuna.
”
Baš me zanima što bi o ovome rekli bivši dioničari Enrona. Ne želim reći da je Končar ili Petrokemija budući Enron, da se krivo ne shvati, već da se često na forumu olako upotrebljava “mora”, “sigurno”, “nema teorije da…” itd.
”
Daj sjetite se što je bio enron, kako je prevario kompletnu državu i što je proizvodio!
Ovdje proizvodimo nešto opipljivo, i nismo firma koja može mijenjati računovodstvene propise!!!
Totalno promašen post! NHF
OK. Imate pravo na svoje mišljenje da je post totalno promašen ali moram priznati da ste me dobro nasmijali. Oni koji prate strana tržišta ili su trgovali na stranim tržištima mislim da znaju o čemu govorim. Enron sam naveo samo kao drastičan primjer onoga što se i ne tako rijetko događa na burzama. Takve stvari se događaju i na mnogo uređenijim tržištima nego što je naše pa si vi sad mislite što je sve izvedivo kod nas.
Ako niste shvatili cilj mi je bio ukazati da su tvrdnje tipa „nema šanse da dionica xxx-r-a ikad više padne na nnn kn“ proizvoljne i nemaju dodirnih točaka sa stvarnošću.
gimli:
“Mislim da ste ovdje izostavili samo jednu bitnu činjenicu. O sudbini ove vaše fiktivne firme ne odlučuje Rumenige & co.
”
Ne može ni sam george w bush mene prisiliti da prodam dionice. Taj kojeg navodite odlučuje o prodaji državnog udjela (prema vama), ja ipak mislim da on nije tako bitan kako se u medijima servira.
S oba pištolja u prazno. Poanta komentara nije bila da je Rumenige taj koji odlučuje (osobno mislim da je samo glasnogovornik drivine politike). Htio sam reći da nad glavom te vaše fiktivne firme ne stoji privatizacija (po tko zna kojim uvjetima) i stožer za obranu petrokemije (politika – kao što sam već pisao). Stoga ne treba miješati kruške i jabuke pa onda izvoditi zaključke.
Gimli, ma razumio sam ja što vi želite reći.Nego, ja sam htio naglasiti da bez obzira na moguće scenarije oko vlasništva, pa koji god na kraju da bude, Petrokemija ostaje i biti će sve bolje poduzeće, sa sigurnim i sve gladnijim tržištem. Cijelo vrijeme pokušavam naglasiti da je dugoročno gledano bit u POSLOVANJU! Prihodi, proizvodnja, rashodi, dobit, tehnologija… to su stvari koje mene zanimaju! Eventualna privatizacija u kojoj kupac mora dati ponudu svima na XY kn (nadamo se preko 800-900) samo je šlag na torti koja se peče!
Lijep pozdrav i nadam se da nema zamjerki!
Petrokemija
od – 85 mil kuna kumulativno 3Q 2006
do +13,7mil kuna kumulativno 3Q 2007
Po meni ova vijest bi svakako trebala zauzeti mjesto u naslovnici Poslovnog dnevnika , nekog drugog časopisa ili tjednika tog tipa (barem mali članak).
Kad pogledam koje sve vijesti izlaze na naslovnice ovo je jedna od puno važnijih a o njoj se puno ne priča , ili još nije vrijeme.
Petrokemija od – 85 mil kuna kumulativno 3Q 2006 do +13,7mil kuna kumulativno 3Q 2007 Po meni ova vijest bi svakako trebala zauzeti mjesto u naslovnici Poslovnog dnevnika , nekog drugog časopisa ili tjednika tog tipa (barem mali članak). Kad pogledam koje sve vijesti izlaze na naslovnice ovo je jedna od puno važnijih a o njoj se puno ne priča , ili još nije vrijeme.
da nekako tako………….nije je još vrijeme i uvijek je neko prije vremena…[smiley10]
a prošlost je definitivno enron….[smiley1]
Gimli, ma razumio sam ja što vi želite reći.Nego, ja sam htio naglasiti da bez obzira na moguće scenarije oko vlasništva, pa koji god na kraju da bude, Petrokemija ostaje i biti će sve bolje poduzeće, sa sigurnim i sve gladnijim tržištem. Cijelo vrijeme pokušavam naglasiti da je dugoročno gledano bit u POSLOVANJU! Prihodi, proizvodnja, rashodi, dobit, tehnologija… to su stvari koje mene zanimaju! Eventualna privatizacija u kojoj kupac mora dati ponudu svima na XY kn (nadamo se preko 800-900) samo je šlag na torti koja se peče!
Lijep pozdrav i nadam se da nema zamjerki!
Potpisujem ovo što ste rekli. Da ne mislim da Petrokemija ima potencijal ne bih je držao godinu i pol.
Nema ljutnje. Oprostite ako sam i ja malo pretjerao.[smiley2]
Smatram kada se radi o jedinom Hrvatskom proizvodjacu umjetnih gnjojiva da poslije ovakvog poslovanja[smiley2]zasluzuju naslovnu stranicu Poslovnog dnevnika.
Petrokemija
od – 85 mil kuna kumulativno 3Q 2006
do +13,7mil kuna kumulativno 3Q 2007
Po meni ova vijest bi svakako trebala zauzeti mjesto u naslovnici Poslovnog dnevnika , nekog drugog časopisa ili tjednika tog tipa (barem mali članak).
Kad pogledam koje sve vijesti izlaze na naslovnice ovo je jedna od puno važnijih a o njoj se puno ne priča , ili još nije vrijeme.
ovo je vrhunska informacija koja bi bila top gospodarstvena vijest u nekoj drugoj zemlji, na žalost trenutno kod nas ne prolazi.ipak, ovdje treba biti realni optimist , brojevi su na strani , sve će doći na svoje prije ( ne poslije !)
pozdrav svim imateljima dionice ![smiley2]
bakulaz:
”
Goran8: ” – mnogi fondovi čuvaju ovu (podcjenjenu dionicu u odnosu na prosjek tržišta) za slijedeću godinu jer vrlo će teško fondovi ostvariti ovakve prinose slijedeće godine. ” Evo.Upravo to je bit. Samo na čađari KD Viktorija može bildati prvu trećinu godine. Bilo privatizacije do ljeta ili ne… Slažem se Gorane. pozz
”
a nek se fondovi naljute i nek svoje dionice direktno prodaju npr. Gazpromu i ovi maznu preko 25% na burzi onda će biti belaj. Kad Putin onda pokuca na vrata Rumenog i dečaka iz sindikata i priupita ih za junačko zdravlje. Ljudi, petrokemija je postala preozbiljna akcija jer se tu vrti gadna lova.
U Večernjaku od subote 10.11.2007. g. Ivica Todorić kaže i navodi da se nedavno sastao sa gazgom Gazproma na jednoj zajedničkoj temi. Molim uvažene forumaše da mi pojasne što bi mogla biti njihova tema razgovora ? To je pitanje za milijun kuna, a ja bi bio zadovoljan i sa cca 1.000 kn. [smiley2][smiley2]