PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hoću lovu:

Članak u novom Feral Tribune-u o Petrokemiji. Komentari? Mika, si tu negdje? http://feral.mediaturtle.com/look/weekly1/article.tpl?IdLanguage=7&IdPublication=1&NrArticle=16887&NrIssue=1153&NrSection=1

pročitao sam članak do ovog dijela i dalje nisam htio “Nominalna cijena “Petrokemijine” dionice je tisuću kuna”. nakon ovakvih članaka (a to je još vrh ledena sante) mi uopće nije čudno da zatvaraju novinare. ovi ljudi stvaraju javno mijenje pa bi bilo ok da se “malo” raspitaju. samo zbog ovakve nepravilnosti treba novine opalit s bar 100.000 kn kazne pa bi sljedeći put dvaput provjerile neke informacije. novinarstvo tipa index.hr i 24sata je poprimilo preširoke razmjere. svaki idiot očito može biti novinar. *** obrisano ***

aha kužim. kad novinari koji utječu na mijenje milijunskog čitateljstva pišu nebuloze onda je to ok, a kad ja jednu “uvaženu” novinarku iz večernjaka prozovem zbog toga onda se mene moderira. gdje je onda tu pravo slobode govora? moja kritika je, a mislim da bi se s time složilo i većina foruma, na mjestu. ako već novinari mogu pisati o svemu ne poznavajući problematiku i da im sve to bude još i objavljeno zašto onda ja nebi mogao kritizirati novinare zbog članaka tipa “Dionica HTa će rasti, padati ili stajati na mjestu”. Milsim da moderiranje nije bilo na mjestu.

p.s. ako već znate netkog koga kritiziram recite mi to lijepo na PM pa da barem znam da je to tabu tema.

Svaka čast Savage!!!!!

PS. U navedenom članku je između ostalog i broj dionica Diokia krivo napisan, paket je bio 151 kom. Mislim, nije greška ko u slučaju Petrokemije ali obmanjuje javnost i naravno nikome ništa. Ovakve likove bi definitivno trebalo na kraće vrijeme lišiti slobode.

Članak u novom Feral Tribune-u o Petrokemiji. Komentari? Mika, si tu negdje? http://feral.mediaturtle.com/look/weekly1/article.tpl?IdLanguage=7&IdPublication=1&NrArticle=16887&NrIssue=1153&NrSection=1

Gospodin novinar relativno slabo poznaje temetiku petrokemije i piše stvari koje svatko već zna iz dnevnog tiska. Jedino u tisku nije mogao pročitati da je nominala 1000 kuna, a ja mislim da je on pod tim prije mislio na neku realnu cijenu ove dionice. Ne treba mu zamjeriti svi mi griješimo i on će vjerovatno nadalje naučiti što je to nominala.
Špekulacije o preuzimanju petrokemije od strane Todorića su smješne i nije mi jasno kako ljudi misle da bilo koja Vlada može samo tako dati dionice ovakve tvornice mogulu iz Zmijavaca. To bi vjerovatno išlo po principu evo tebi Todo dionice,a ti nama nešto (ili plati kad ćeš imat).
Ono što je očito da će ovakvih priča biti sve više jer poslovanje petrokemije pokazuje da se tu gadna lova može zaraditi i razni emisari početi će se vrtiti oko tvornice i politike. Ne samo domaći nego i strani.

Vlada koja pobijedi na izborima ima samo jednu mogućnost. Dati radnicima do 14% dionica petrokemije i raspisati međunarodni tender za 51%. Sve drugo vodi Vladu u zonu kriminala i korupcije, a to si više nitko ne smije dozvoliti.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

O petrici je napisano več preko 1000 stranica a ona ko da nečuje vaše vapaje za večom cijenom, a tako če ostati dok se ne riješi privatizacija tj. prvo treba dati dionice radnicima, pa nakon toga treba nači strateškog partnera. Postavljam nagradno pitanje; Tko u HR i okolici ima posredno ili neposredno najviše poljoprivrednog zemljišta?
A što se tiče napisanih 1000 stranica, ja bi radije da je to cijena dionice.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=af7a34dd-178b-40aa-89c0-74e052aaf439

Nakon ovoga članka, svim nevjernim Tomama je jasno o čemu je MIKA pričao.
Potvrđena je perspektivnost i planovi su od iznenađujuće optimističkih došli na realno ostvarive.
Stvar tehnike i pametnih ulaganja…
Jedino se vidi prisutnost straha od privatizacije tj. zadržavanja fotelja…
Tu iščitavam poglede na vrijednost dionice i pokušavanja zadržavanja status quo…
Ipak i sam je rekao da bi ih vrijeme i konkurencija pregazili da ne ulažu u modernizaciju i pogone, a onda dolazi do paradoxa sa trenutnom vrijednošću same dionice…
Uzimajući u obzir vrijednost firme sa potencijlima….debelo je podcijenjena, a samom dolaskom do otvorenog natječaja zainteresiranih i važnošću kojom se nameće (ova grana privrede, koeficijent podcijenjenosti se mnogostruko povećava…
Strpljen-bogat!

evo me!

trebalo bi otvoriti forumsa temom novinarske nebuloze o tržištu kapitala i dioničarstvu kod nas!
što bi bilo stranica za pročitati![smiley1]

dan je pametniji od noći

poslovna tajna po kojoj cijeni dobijaju plin od ine?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Evo što je mika napisao istina u vezi luke
Želimo preuzeti Luku Šibenik

Petrokemija je peti po veličini dioničar PBZa, suvlasnik Luke Šibenik i TV Moslavine? Kakvi su planovi s tim udjelima?

– Već godinama iz PBZ-a traže da im prodamo te dionice, ali nećemo, jer smo dosad na njima zaradili onoliko koliko smo u sanaciji te banke izgubili. Udjel u TV Moslavini je beznačajan, svojedobno smo im tako potpomogli u trenutku osnivanja. No, u Luci Šibenik, gdje riječka Transadria ima 50 posto, mi 25 posto, a ostalo drže mali udjelničari, htjeli bismo preuzeti većinsko vlasništvo. Luka Šibenik, koja je specijalizirana za Petrokemijinu robu, a ondje imamo i skladišta, strateški nam je važna sada i za budućnost jer oko 90 posto robe izvozimo preko njih, a oni oko 90 posto prihoda ostvaruju od naše robe. Većinsko vlasništvo donijelo bi nam veći utjecaj na poslovanje

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=af7a34dd-178b-40aa-89c0-74e052aaf439

Nadalje ova dionica jeste biser jer ima udio i u Luci od 25 posto dakle žele još 25 posto plus jedna dionica,
potražnja za gnojivom je toliko velika da sve što PTKM proizvode proda, a u kojoj to firmi ima, ima dosta da se čita …… A cijena luka je samo rasla, vidjeti ćemo za cijenu PTKM…………… Pozdrav

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Taj clanak je inace iz starog broja business.hr-a (tiskano izdanje) tako da i nije neka novost.

Taj clanak je inace iz starog broja business.hr-a (tiskano izdanje) tako da i nije neka novost.

Ono što još nisi pročitao a bitno je to je novost i vijest, evo kada pročitaš da je gnojivo tražena roba i da se ne može proizvesti kolika je potražnja dakle i cijena da ide gore drastično gore, a što je najbitnije PTKM 60 posto gnojiva izvozi a vani može povećavati cijenu i nema ograničenja izvoza zbog potražnje, to je jako bitno……………Pozdrav[smiley2]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

poslovna tajna po kojoj cijeni dobijaju plin od ine?

Sve Ti je rečeno između redaka,

Od 2011. tržište plina bit će potpuno slobodno, što će nam donijeti skuplje uvjete nabave, a kolika će mu biti cijena, danas zaista nitko ne može reći. Inače, otkad je lani u studenome proradio plinovod Pula-Karlovac, što je uistinu bio grandiozan projekt Plinacra i Ine, bitno se promijenila situacija na tržištu plina u Hrvatskoj: povećale su se ukupno raspoložive količine plina, a sa 60 na 70 posto porastao je udjel vlastitog plina u ukupnoj potrošnji plina u Hrvatskoj. Ostalo se uvozi.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

New Report

Close