Najbolje ponude [ PTKM-R-A ] Kupnja Cijena
1 297,00
30 291,11
37 290,00
46 286,00
54 285,11
Cijena Prodaja
299,99 177
303,99 13
304,00 300
304,99 400
307,00 400
Cijena Prodaja
299,99 17
303 120
303,97 100
303,99 13
304,00 433
304,99 400
307,00 400
cartmann:
” Znaci po tvom videnju nema privatizacije min. sljedecih dvije godine?”
Vrlo realna opcija, Preuzimanje i privatizacija će se vršiti postupno i to u fazama, prva faza uskoro, druga faza do 2009 gdje će država postupno smanjivati svoje pozicije, i to do trenutka kad završi reformu poljoprivrede, a Slovanoja počinje davati očekivane prinose.
Sve stoji, osim sto su neki djelovi nespojivi. Ako drzava proda 25%+1 dionicu – vise nema vecinsko vlasnistvo i ne moze braniti interese koje navodis.
Ako u prvoj fazi proda 14% (i zadrzi 50+1% – vlasnicki dio), prvo sto ce to izazvati pobunu radnika kojima je ponuden 3x manji iznos nego radnicima INE, a takodjer bi i sljedecim u nizu postupnog smanjivanja pozicija izgubila vecinski udio, a sumnjam da ce se strateski partneri boriti za par % ptkm.
Po mom misljenju paketi koje ce drzava ponuditi radnicima ce biti u rangu dosadasnjih paketa INE, cca. 20-30 tisuca kuna tj. oko 100dionica. Kad se oduzme popust, svaki radnik ce za 100 dionica platiti 11.400kn.
Glavni problem rastu PTKM je socijalna prilagodljivost koju spominjes. Pravi rast PTKM moze ostvariti tek nakon uspjesne privatizacije i postati dosta produktivnija nego sad. Vani firme s manje od 1000 radnika imaju vecu proizvodnju i promet od PTKM koja ima preko 2500 radnika. Ako pomnozimo 1500 x prosjecnu placu od samo 3000kn (4500kn brutto) dobijemo 7 milijuna kn mjesecno, 84 milijuna godisnje. Naravno, to ne ide preko noci, ali do dolaska privatnog vlasnika taj prijeko potreban proces nece ni zapoceti.
dgmaz ti se vjerojatno salis. Evo kako i ja prvi put ulazim u PTKM mislio sam pitati neke stvari, ali je tema vec vrlo dobro i konstruktivno obradjivana sto mozes viditi u postovima zadnja dva-tri dana.[smiley9][smiley9][smiley9]
Krivo ste me razumjeli ja sam u dionici već oko godinu dana što znači da nisa novi u tome, ali moje pitanje se odnosilo o trenutnoj tišini oko petrice, kao da svi spavaju od burnog vikenda. Nitko da kaže neku informaciju o izlasku 3Q dali danas, sutra ili u srijedu.
Može i ponuditi manje dionica jer cijena je nuđena za PTKM 1998 1000 Kn po dionici, pa računaj koliko je to za radnika na sadašnjoj razini jako puno………Ako bi dobio po 10 000 Kn dionica odlično bi zaradio više nego na INI, pozdrav[smiley2]
leon swpr:
”
dgmaz ti se vjerojatno salis. Evo kako i ja prvi put ulazim u PTKM mislio sam pitati neke stvari, ali je tema vec vrlo dobro i konstruktivno obradjivana sto mozes viditi u postovima zadnja dva-tri dana.[smiley9][smiley9][smiley9]
”
Krivo ste me razumjeli ja sam u dionici već oko godinu dana što znači da nisa novi u tome, ali moje pitanje se odnosilo o trenutnoj tišini oko petrice, kao da svi spavaju od burnog vikenda. Nitko da kaže neku informaciju o izlasku 3Q dali danas, sutra ili u srijedu.
a šta se ima komentirati, izaći će kada izađe a do tada, šta se ima za reći šta već nije rečeno milion puta.
Evo Goran8, Prika, mika i cartman se ubili preko vikenda postajući konstruktivno, imaš literature koliko hoćeš ako ti se ubija vrijeme. Odeš na ddjh recimo, imaš stranica ko biblija pa lijepo kreneš od prve?!
Može i ponuditi manje dionica jer cijena je nuđena za PTKM 1998 1000 Kn po dionici, pa računaj koliko je to za radnika na sadašnjoj razini jako puno………Ako bi dobio po 10 000 Kn dionica odlično bi zaradio više nego na INI, pozdrav[smiley2]
Nominalna cijena je bila 800kn, jedina nesluzbena ponuda za vecinski udio je afair bila $16 ili $18 po dionici. Tad je dolar bio 8kn pa je to bilo oko 115kn po dionici.
Ali to sad nije bitno, vec da ce radnici dobiti simbolican dio firme, a to nije ono cemu se oni nadaju sukladno Polancecovom obecanju.
Može k/p
Hvala
evo