PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U kojem mjesecu će bit ta privatizacija???

..........................................................................................

Prvo želim reći da nisam nikoga želio uvrijediti i napasti, napravio sam pravu stvar! Izazvao argumentirane postove i diskusiju!
Plin:
– Ptkm ga plaća po 9 centi tj nakon povećanja od 20% 10.8 centi
– po 16 centi ga INA nabavlja
– po 30 centi ga INA prodaje građanima
Potrebno je izračunati koliko bi se povećali troškovi i time smanjila dobit Ptkm ako bi joj INA prodavala plin kao drugima.
Privatizacija će se vjerovatno odraditi da će se 51% prodati strateškom partneru, dio će bit ponuđen radnicima a dio će ostati u državnom fondu. Ključno je po kojoj će cijeni radnici dobiti dionice i koliko će im biti lock-up period!
Potrabbb – privatizacija će biti iduće godine ako HDZ pobijedi, najavljeno je da planiraju sve firme privatizirat u narednu godinu i pol dana.
Lijepi pozdrav svima!

Plin:
Ptkm ga plaća po 9 centi tj nakon povećanja od 20% 10.8 centi
– po 16 centi ga INA nabavlja
– po 30 centi ga INA prodaje građanima
[

Na poslovanje najveći utjecaj imaju cijena plina koju je Ina povećala za prosječno 28 posto na 0,71 kunu te prodajne cijene koje su pod kontrolom države

Prednost koju ruske kompanije imaju u odnosu na Petrokemiju, ali i druge proizvođače u svijetu su niži troškovi plina koji sada iznose oko 43,8 dolara za 1,000 m3. Dobavljač plina za sve ruske proizvođače mineralnih gnojiva vodeći je svjetski proizvođač Gazprom. I u Rusiji je u tijeku liberalizacija cijene plina te se očekuje da će ona porasti na oko 83 dolara za 1,000 m3. Za usporedbu, cijena plina koju Petrokemija plaća Ini sada iznosi 129 dolara za 1,000 m3.

Izvor:
http://www.poslovni.hr/43008.aspx
18.05.2007

Molim vas da navedete izvor za vaše informacije

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

ne treba nas brinuti cijena plina jer će u budućnosti ptkm funkcionirati kao i sve druge firme iz te branše u evropi i svijetu. To znači da će cijena na burzi biti minimalno 2 godišnja prometa jer je to otprilike svjetski prosjek. Naravno ako ju kupe Rusi cijena može biti i veća. Ključno je da ptkm ima vrhunski proizvod za koji postoji enormna potražnja.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Mika što se tiče tvoje analize od 15 god i cijene od 1300kn mislim da tako računati nije ispravno jer se takovi izračuni rade na vremenski rok poslovanja od 5 godina (ne 15)!
Goran8 – izvor te informacije ste metnuli u linku (članak u Lideru). Ako je bilo povećanje plina od 28% onda ga Ptkm nabavlja od INA-e po 11.52 centa dok ga INA i dalje nabavlja po 16 a prodaje drugima po 30!

Prica o plinu je totalno deplasirana. Ovdje se ceka privatizacija i tocka. Sve drugo je cisti bla bla

Prica o plinu je totalno deplasirana. Ovdje se ceka privatizacija i tocka. Sve drugo je cisti bla bla

Tako je prijatelju, s tim da će cijena ići gore i prije privatizacije jer je poslovanje firme odlično. Do privatizacije bi mogla i morala na 1000 kuna. U evropi nema firme u toj branši i takvog potencijala tržišta, a da je spremna i da mora ići u privatizaciju.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Alien:

Tako je prijatelju, s tim da će cijena ići gore i prije privatizacije jer je poslovanje firme odlično. Do privatizacije bi mogla i morala na 1000 kuna. U evropi nema firme u toj branši i takvog potencijala tržišta, a da je spremna i da mora ići u privatizaciju.

potpisujem!

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

Drage kolege prestala je kiša
Nemam vremena čekati da priku odmoderiraju
Pozdrav svima

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

zanimljvo je kako se uvijek, kad bi dionica trebala poletit, na forumu pojavi nekakvi karaoje ili prika i šta ja znam ko, koji druka na dole, samo me zanima za koga radi, za sebe sigurno ne, da nas voli i zato upozorava ne bi se kladio, za dionicu u koju je uložio i kuču ne vjerujem, znači razlozi su sasvim drugi…..
ako su zato da ne privuče masu špekulanata onad su pozitivni…….. inače je svaka razprava bezpredmetna[smiley1]
pozdrav

zanimljvo je kako se uvijek, kad bi dionica trebala poletit, na forumu pojavi nekakvi karaoje ili prika i šta ja znam ko, koji druka na dole, samo me zanima za koga radi, za sebe sigurno ne, da nas voli i zato upozorava ne bi se kladio, za dionicu u koju je uložio i kuču ne vjerujem, znači razlozi su sasvim drugi…..
ako su zato da ne privuče masu špekulanata onad su pozitivni…….. inače je svaka razprava bezpredmetna[smiley1]
pozdrav

btw where is karoje?Da nije kaj zameril?:-)

Dionica će poletiti kada za to bude vrijeme.
Ja ne drukam prema dole ili nešto sl. samo želim diskutirat o nekim postojanim možebitinim problemima.
Priznajem i ispričao sam se da sam možda u početku bio malo pregrub ali to je zato zbog pojedinih navijačkih postova i zapravo neargumentiranog drukanja!
Drugo na dionice se ne kladim, ne mogu voljeti ni mrziti nikoga na forumu i ne bi nikad sve uložio u jednu dionicu.
A Vi ste Vilma par puta pokazali nesigurnost i labilnost pišući o Petrokemiji (koliko sam uspio pročitati).
Ja mislim da je Ptkm dobra firma ali se ne slažem recimo da vrijedi trenutno 1300kn i zanima me uz sve prednosti glavni njen problem plin, te koliko bi je plin mogao usporiti u razvoju i željenoj vrijednosti većine dioničara (cijena (sadašnja i buduća), opskrba je prošlost, to je riješeno).
Ne treba sve gledati u pozitivnom tonu, jer to nije moguće kod ni jedne dionice!
Pozdrav

New Report

Close