Heh, nisam ni sumnjao da ce netko poklopiti na kraju dana i spustiti ispod 300. [smiley16]
Baš sam se ljepo nasmijao kad sam vido 299,99
Heh, nisam ni sumnjao da ce netko poklopiti na kraju dana i spustiti ispod 300. [smiley16]
A dali je to uopće bitno?!
Rasla je dva dana za redom cca 3,5%, neka tako i nastavi do izvješća
Dan je počeo sa 290,trend se nastavlja,idemo sa po 10ak kn po danu i to je to..
Ugodan vikend čađari[smiley2]
5. sreća[smiley2]
Izgleda da ce se morati ici i 6. puta u proboj
To mozda pali za zapadna poduzeca koja posluju 100 godina, ali za nase prilike…cisto sumnjam. Radije se uzdajmo u FA i kretanja u povezanim industrijama. NHF
Što bih se ljutio!? Radi se o relativno likvidnoj dionici i mislim da teh. analiza predstavlja odraz cak i onih investitora do kojih je mozda dosla unaprijed kakva informacija o FI. Dovoljno je pogledati slikice za proteklih godinu dvije i moze se vidjeti sto se obicno dogadjalo nakon nekih od gore spomenutih pokazatelja buduceg rasta…
Bottom line – Ocito je da velika ocekivanja postoje – e sad da li ce biti ponovnog laziranja FI ili ne?
svak čast miki, njegovo pisanje i postovi su me i potaknuli da kupim dionice PTKM…
imam ih za mene solidan broj i nadam se (i vjerujem) da još neće uzletiti jer sam nabavio neki
cash i mislim ga potrošiti većim djelom na PTKM….zato molim brokere Hypo banke da mi prodaju
još malo po 2Xx….njima je i to dosta [smiley7] kao što se vidi
a meni se ljepše čini ako kupim ispod 3XX….[smiley2]..kao i uvijek do sada…
u poplavi loših FI izvještaja na burzi koji ne opravdavaju visoke cijene dionica nadam se da se isto neće dogoditi sa PTKM (a ako i bude loše kratkoročno to je problem ali dugoročno ne jer ću se tada samo još više nakrcati)
Bare: ” 5. sreća[smiley2] ” Izgleda da ce se morati ici i 6. puta u proboj
Ma ako treba ja sam tu i za 6. put.[smiley2]
Preporučam prodaju Petrokemije na ovim razinama!
Mali investitori ne nasjedajte na ovo, glavni zagovaratelji ove dionice i “analitičari” su špeklanti koji se služe stučnim izrazima pa vam se čini da nešto i znaju. Krhko je njihovo znanje kažem vam. To su vam oni isti koji vikendom i svakim danom u kladionici traže siguran par da bi zaradili ponešto i živjeli u kockarskoj neizvjesnosti iz dana u dan..
Ljudi ne dajte se navuć na ovo dionicu od strane ovih navlakača! (pritom ne mislim na sve da se pojedini pravi investitori ne uvrijede, al ine želim imenovati).
Neki ovdje zaista pišu isprazne floskule koje nemaju veze s ničim. A tipovi kao Cartmann, koji je u doslovnom smislu profesor za njih će im se za godinu dana smijati.
u poplavi loših FI izvještaja na burzi koji ne opravdavaju visoke cijene dionica nadam se da se isto neće dogoditi sa PTKM (a ako i bude loše kratkoročno to je problem ali dugoročno ne jer ću se tada samo još više nakrcati)
jedna stvar je više nego očita i jasna je i onom tko se prvi put susreće sa burzom. Financijski izvještaji petrokemije iz kvartala u kvartal biti će samo bolji i bolji. Stvar je jednostavna jer ne postoji niti jedna stvar koja bi mogla zaustaviti rapidno povećanje obima posla ove tvornice. Jedino što bi moglo utjecati na poslovanje je povećanje cijene plina no kako je ugovor fiksiran nema nikave opasnosti da ptkm ne ostvari sjajne rezultate.
Od ostalih opasnosti na troškovnoj strani ja nevidim niti jedan zabrinjavajući. No, na drugoj strani prihodovnoj u idućim godinama očekuju se čuda od povećanja prometa i prihoda.
Na kraju kad se cijena plina i poveća povečati će se i cijena gnojiva i opet smo u ravnoteži. Do početka privatizacije cijena ove dionice ići će fino prema gore, a u trenutku privatizacije biti će oko ili preko 1000 kuna.
mika pa zar još ne spavaš[smiley11] odmori malo, dosta si odradio za ljude, ko je shvatio je shvatio, može još da kupi kartu, kako je pod kontrolom, biče još prilike, važno da smo dotakli 300 prije 1000 stranice i priča ide svojim putem, jedino ako nam opet nešto ne uvale… možda več preko vikenda ili u ponedeljak prije FI mislim da je bilo dosta igara za sada…[smiley11]
pozdrav ( i svim ostalima naravno)