PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Poštovani kolega Goran 8 ,

zahvaljujem na vašem zaista temeljitom i konstruktivnom opisu firme ptkm.

kako kažete -“Zarada brodara je sada u expanziji i cikličkog je karatera, početkom godine mnogo je toga išlo u prilog naglom rastu brodarskog sektora što se je nekoliko mjeseci poslije zaista i dogodilo.
Svi oni koji su tada ulagali u taj sektor bogato su danas nagrađeni.” –

stvar je u tome što nećemo mi danas biti samo nagrađeni u brodarskim dionicama (neko bogato, netko manje ) , nego će se taj trend po svim pokazateljima i duže vremena nastaviti , što možete slobodno pogledati u vrlo detaljnjim postovima brodarskih postova (pogotovo atpl, jdpl ).
također možete pogledati i indexacije brodara sa bulk carrier-ima koje su u jakom porastu zadnjih mjeseci .
dalje, pratim ptkm već duže vremena , jedna dosta jako špekulativna dionica .
taman počne malo rasti , dogodi se u isti dan da i padne , što djeluje vrlo demotivirajuće za male dioničare .
jučer samo jedan mali detalj, rast na 300 , nakon toga pad ( s tim da je ipak zabilježila rast od 3,57% što je jako puno s obzirom na vrijeme koje je stagnirala.).

– “Jednom prilikom početkom godine pisao sam i o podcjenjenosti dionica brodara na našem tržištu te o perspektivama istih” -, želim vam se zahvaliti zbog vašeg pisanja u postovima brodara, sa željom da isto i nastavite , jer kako sam već naveo, dosta ste konstruktivni i detaljni i svako uključenje ovakvih forumaša je dobro došlo u svakoj dionici.

na kraju, želim da moj prvi kratki post vama shvatite skroz dobronamjerno i svako dobro sa dionicom ptkm.

lijep pozdrav

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Plonker:

Evo sa teme LRH, napisao TIHA VODA

“Dok Victorija fond ne izađe, ništa od skorog rasta.Pitanje je samo zašto Viktorija izlazi iz svih dionica?
Da li nešto znaju ili su u vezi sa Hypom koji također izlazi?”

Da nas nebi zadesila ovakva pošast, tek toliko da ostane zabilježeno radi praćenja

Mozda zato sto su tak dobro poslovali da su u zadnjih 6 mjeseci napravili -5,6 %. Znam to jako dobro jer sam osjetio na svojim udjelima kod njih. Od renomiranijih fondova KD Victoria je poslovala NAJGORE zadnjih 6 mjeseci pa im je valjda doslo do glave da bi mozda trebali malo prerasporediti portfelj.

Možda su zaključili da su u krivim dionicama ( zato su i imali mizerne prinose )? A možda odlaze sa našeg tržišta jer smo precijenjeni.
Vidim da ima dosta fondovskih izlazaka, očigledno će doći do značajnih promjena na našoj burzi.
Rekao bih …..tektonskih

If I go there will be trouble, an' if I stay it will be double, so you got to let me know, should I stay or should I go

Simone: “Zašto bi netko ulazio u brodare u ovom trenutku kad se oni bliže realnom maximumu? Atlantska je uz sposobne ljude i izrazito povoljne uvjete na tržištu ostvarila buum od 500% u godinu i pol.” Kolega nemojte napamet pricati za ATPL jer ste debelo u zabludi. Da ne idem u detalje proucite topic ATPL i mozda ce vam biti jasnije zasto ATPL raste i prognozira joj se rast jos barem do 2009.

Ne vidim razlog čemu odmah pjena, ovo je samo primjer.

A ako poraste do 2009 kao što je porasla u ovih godinu i pol, vi ste kolega vjerojatni dvoznamenkasti milioner pa opet ne vidim razlog za ljutnju.

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Dečki mir[smiley2],
bilo bi mi draže da netko napiše (kad se već nepiše na temi fondovi,a viktorija je
značajan čimbenik budućnosti čađare) ,ako zna nešto o viktoriji .
Dali škvadra prelazi u novu europu ili?

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Ne vidim razlog čemu odmah pjena, ovo je samo primjer.

A ako poraste do 2009 kao što je porasla u ovih godinu i pol, vi ste kolega vjerojatni dvoznamenkasti milioner pa opet ne vidim razlog za ljutnju.

Uopce nema ni pjene ni ljutnje kolega, samo sam htio skrenuti paznju da malo imate krivi pogled na stvari glede ATPL.

Bakulaz, od dost forumasa sam primijetio da ili prelaze ili mjerkaju KD NE. Usput imas PM [smiley2]

Simone: “Ne vidim razlog čemu odmah pjena, ovo je samo primjer. A ako poraste do 2009 kao što je porasla u ovih godinu i pol, vi ste kolega vjerojatni dvoznamenkasti milioner pa opet ne vidim razlog za ljutnju. ” Uopce nema ni pjene ni ljutnje kolega, samo sam htio skrenuti paznju da malo imate krivi pogled na stvari glede ATPL. Bakulaz, od dost forumasa sam primijetio da ili prelaze ili mjerkaju KD NE. Usput imas PM [smiley2]

Nisam mislio samo na ATPL oni su poseban slučaj u pojmu BRODARI.

Ajoj sad će me netko zaskočiti s TNSA i ULPL i sličnim komentarima.

Inače, izlazak iz ATPL je moj najveći promašaj koji sam napravio slušajuči jednog “znalca”, pa sad kad za…em, za…em sam[smiley1]

Da završim s ovim….imam je jedan drugi problem…na temi KOEI sam naletio na slučaj koji bi mogao biti poučan kod Petrice.

KOEI je prikazao veliku dobit koju nije pratilo povećanje prihoda u odgovarajućem postotku, i ispostavilo se da su extra prihodi prikazani kao financijski prihodi.

Dogodilo se to da su u 6mjesečnom izvještaju štopali dobit preko rezervacija, u 9mjesečnom izvještaju su rezervacije otpustili te ih na taj način prikazali kao finacijsku dobit.

To je moguće i kod Petrice, jedina stvar koja me zabrinjava je “REMONT” u prvom mjesecu. Da se možda rezervacije ne odnose i na to??

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

može li K/P…hvala i dabogda mu portfelj narastao danas 20%….[smiley2][smiley2]

Kruha i dionica.....

kp

Prodaja
Cijena Količina
295 653
298,01 90
298,99 202
299 200
299,40 25

Zadnja 295

Kupnja je ista omjer 3595 kupnja a prodaja 8876

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Da vidimo malo što na kraju godine može značiti povećanje prodaje od recimo 10% u odnosu na plan.
Ovisno o vrsti gnojiva(UREA, NPK, CAN) cijena po toni može biti od 145-250 EUR. Ako uzmemo prosječnu cijenu od 200 EUR i da se proizvede od 100-120 000 tona gnojiva više na kraju godine to može značiti extra prihod od 146-175 000 000 kuna. Ovi extra prihodi na troškovnoj strani nisu “opterećeni” fiksnim troškom tako da dobar dio toga mora završiti u profitu ili rezervacijama.

živjeli.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Cartmann, kakve pokazatelje očekuješ s objavom kvartalnog FI?

Hell is Empty and all the Devils are Here

Cartmann, kakve pokazatelje očekuješ s objavom kvartalnog FI?

Ne znam, 9mj nisam proucavao i usporedjivao pokazatelje.

New Report

Close