ovo jos jedne firme kojoj se dogodio rast cijene kao i Terri Nitrogen…. od vise od 300%!!!
Profile Get Profile for:
CF Industries Holdings, Inc.
4 Parkway North
Suite 400
Deerfield, IL 60015-2590
United States – Map
Phone: 847-405-2400
Web Site: http://www.cfindustries.com
DETAILS
Index Membership: N/A
Sector: Basic Materials
Industry: Agricultural Chemicals
Full Time Employees: 1,400
BUSINESS SUMMARY
CF Industries Holdings, Inc. engages in the manufacture and distribution of nitrogen and phosphate fertilizer products in North America. The company operates in two segments, Nitrogen Fertilizer and Phosphate Fertilizer. The Nitrogen Fertilizer segment offers ammonia, urea, urea ammonium nitrate solutions, and various nitrogen fertilizers. The Phosphate Fertilizer segment offers diammonium phosphate and monoammonium phosphate used in agricultural fertilizer applications. The company’s customers include cooperatives and independent fertilizer distributors located in the grain-producing states of the Midwestern United States. CF Industries Holdings was founded in 1946 and is headquartered in Deerfield, Illinois.
prilazem graf, a pogledajte i omjer P/B, P/S za ovu dionicu koji su mnogo veci nego nasa PTKM…!!!
http://finance.yahoo.com/q/ks?s=CF
ovaj rast cijene nije nista nego promjena psihologije ulagaca koji su shvatili da ova industrija postaje strateski vazna. Povecanje povrsina za kukuruz zbog etanola i drugih biogoriva smanjuje povrsine za proizvodnju hrane, te se povecavaju zahtijevi za povecanjem proizvodnje koji se mogu nadoknaditi ponajprije snaznijom gnojidbom…
kako sadasnja gnojidba nije na razini od prijeratnih, a takodjer smo na vrlo niskim granama naspram EU za kojom mnogi od nas i nasih seljaka teze, povecanje potraznje za gnojivom ne neminovno…
ovo je strateska firma i jednostavno ne mogu shvatiti kako to nije i drugima jasno. THT naspram ove firme je….nula….
pozdrav
Isto to će se desiti i s PTKM, to je već i slijepcima jasno. Jedino radnici mogu privremeno zaustaviti ono što očekujemo
Isto to će se desiti i s PTKM, to je već i slijepcima jasno. Jedino radnici mogu privremeno zaustaviti ono što očekujemo
neće to radnici zaustavljati jer bi bili ludi. Dobiti će svoj dio kolača, preprodati ga zajedno sa nama Rusima po preko 1000 kuna i svi sretni i zadovoljni.
ja necu dopustiti da se ide u diskont od nominalne vrijednosti sa prodajom radnicima jer to nema nigdje u svijetu, takodjer ispod trenutne P/S od 0.5…
spreman sam i na prosvijede na markov trg jer takva (eventualna) privatizicija po jako niskoj cijeni (nizoj od trenutne nije u redu, jer je to direktna steta za hrvatsku drzavu koja rasprodaje jeftino drzavnu imovinu….kao sto je bio slucaj sa bankama prije….
vise vjerujem da ce do kraja godine ili neposredno nakon objavljivanja godisnjeg izvjesca kada se prikaze realni proft, cijena otici gore, a radnicima ce se ponuditi po nekih 400 kuna ili vise…tj. ocekujem rast cijene preko 400 do kraja godine minimalno
budd:
”
”
neće to radnici zaustavljati jer bi bili ludi. Dobiti će svoj dio kolača, preprodati ga zajedno sa nama Rusima po preko 1000 kuna i svi sretni i zadovoljni.
pa jel nije bilo rijeci da je i samu INU prodalo tek oko 6000 ljudi, a znamo da je bilo oko 50000…
znam radnici jos nisu ukljuceni..ali opet…nisu niti oni ludi..objasniti ce se i njima da to vrijedi much, much more!
Ajmo čađari,pa izbori su,sada samo treba proći to laganje,ipo atlantika i
dočekati iduću godinu…
KD i ini će napumpati novi uzlet,a nova vlast će brinuti brigu o rati duga penzićima
i pripremi ipo-a mmm,recimo hep-a?
Pošto će to potrajati,petrica će idealno uletjeti,ja predviđam u prvoj polovici
iduće godine.
Nije ono rumenige bezveze bubnuo…
A te priče sa Todorićem,pa vanjski igrači neće dozvoliti takav potez,čađara im je
prevažna,nema teorije o jeftinoj prodaji!
Inače,nitko da se poveseli imalo sa današnjim zelenilom?
Slomilo vas ovo dugomjesečno crvenilo?
Glavu gore kolege![smiley2]
pa ide priča od početka, po koliki več put????, još pred par dana se pokazalo, da dok nema dogovora ne može ni na 300 da ostane………..
ovo zelenilo je samo vračanje na početak ništa drugo i da su još poslednje pokupili, koji su prodavali uz diskont…
a ako čemo sad probijat gornje linije e onda…..
p.s.
još mi je ostalo nešto sitniša pa sam iz inata dokupio, pozdrav svima[smiley11]
pa ide priča od početka, po koliki več put????, još pred par dana se pokazalo, da dok nema dogovora ne može ni na 300 da ostane………..
ovo zelenilo je samo vračanje na početak ništa drugo i da su još poslednje pokupili, koji su prodavali uz diskont…
a ako čemo sad probijat gornje linije e onda…..
p.s.
još mi je ostalo nešto sitniša pa sam iz inata dokupio, pozdrav svima[smiley11]
Da,ali se ovaj put sve zazelenilo,čini mi se da su fondovi dobili mig na koliko
thta mogu računati i sada ubrzano troše slobodnu lovu dok je tržište na rasprodaji…
Još koji dan i sve će se stabilizirati.
pa tako i ptkm na 270..[smiley1]
pa tako i ptkm na 270..[smiley1]
285 će biti prosjek do rezultata izbora,a u siječnju će čađara zadnji put
u povijesti biti ispod 300 [smiley1][smiley2][smiley1]
Znam jednu gospođu koja je po povlaštenim uvjetima kao radnica kupila dionice kraša. Dionica je išla i gore, pa i dolje, pa i opet gore. I tako preko 10 godina, a dionice stoje.
U obzir treba i uzeti strukturu obrazovanosti radnika. Jer npr u Plivi ona nije ista kao u Krašu ili Đuri. Obrazovaniji ljudi ipak lakše čitaju situaciju i lakše se upuštaju u rizike te pomoću situacije na burzi i zarađuju više od statičnih ljudi srednjeg imovinskog i obrazovnog stanja (završena škola nije u pitanju već ona osobna intelgencija koja ipak odlučuje kako ćete na kraju završiti u životu).
80 posto radnika će te dionice koristiti kao ušteđevinu, u prijevodu “neka stoje”. Prodat će onih 20 posto koji radi raznoraznih razloga trebaju brzi keš…djeca,škola, kruh
Govorim i o Petrici i o Ini itd…