kakve su ovo oscilacije…sa 260 odemo do 300 u jednom danu…drugi dan smo na 256….a živci rade kao harfa..[smiley2][smiley2]
Da sada ne gledam u monitor ne bih vjerovao da mi netko kaže da je danas netko prodao PTKM po 256 kn…, no eto ima i takvih…
Žele ljudi kupiti HT…. no na ovakav način…, pa zašto lijepo ne založe dionice PTKM (vrijedi i za ostale) koje su btw. u rangu 1. (kod svih banaka) za dobivanje margin kredita (čini mi se povoljniji nego kredit što već neke banke nude za kupnju HT-a jer na zalog dobivaš 70% trenutne vrijednosti dionice i ne moraš otplatiti kredit da bi prodao HT, dakle prodaješ HT kad ti je volja) – tada ne bi bilo ovakvih padova – koje uzrokuju “lešinari”, a naivci se povode za njima i prodaju budzašto ovu dionicu (a vrijedi i za još neke)…
Ako je povrat odjednom na kraju kredta (12 mjeseci – 38.000 kn) – mjesečna kamata je zanemariva i kreće se oko 316 kn…, a zatvaranje ne košta ništa…,
Da su bar svi promučkali i vidjeli da ima alternativa za kupnju dionica HT-a, a ne suluda prodaja dionica (pa čak i u gubitku) svega ovoga ne bilo…, no što ćemo…, strpljenje, strpljenje i samo strpljenje….
Čudno je to…, ko da u rukama imaju vreli kesten od dionice…, jedan dan ide na krilima vijesti o privatizaciji gore do skoro ATH, a već 2 dana poslije se vraća na niže grane sa kojih je i krenulo…???
Jel može netko nabaciti K/P s transakcijama…, da vidimo koliko komada je to prošlo po 256 kn, nemrem bilivit….
[smiley7]
Nadzorni odbor informiran je i o potpisivanju ugovora za plin s Inom za 2007. godinu. Ugovorena količina iznosi 620 milijuna prostornih metara plina. «To je za nas strašno važno. Uvjeti su dobri, a takav ugovor bitan nam je i kao podloga za sljedeće pregovore», kazao je Mesarić. Predsjednik Nadzornog odbora Željko Nenadić istaknuo je kako su izuzetno zadovoljni s potpisivanjem ugovora za plin. Zaključio je da su s njim postignuti svi zacrtani ciljevi koje je Nadzorni odbor postavio pred Upravu tvrtke.
Sjetite se samo izjava predsjetnika uprave od prije nekoliko mjeseci ili prije godinu dana i usporedite ih sa sadašnjim izjavama.
Što mislite – da su u petak od protrgovanih 15000 kom dionica po porsječonj cijeni većoj od 290 kn sve kupili mali dioničari.
katastrofa….256
Nije katastrofa već realnost. Već sam obajsnio koliki je ( fer pirce ) pa ovaj pad ne čudi.
Približavanjem THT-a možemo očekivati i značajniji pad.
Pozdrav
Karoje
Da sada ne gledam u monitor ne bih vjerovao da mi netko kaže da je danas netko prodao PTKM po 256 kn…, no eto ima i takvih… Žele ljudi kupiti HT…. no na ovakav način…, pa zašto lijepo ne založe dionice PTKM (vrijedi i za ostale) koje su btw. u rangu 1. (kod svih banaka) za dobivanje margin kredita (čini mi se povoljniji nego kredit što već neke banke nude za kupnju HT-a jer na zalog dobivaš 70% trenutne vrijednosti dionice i ne moraš otplatiti kredit da bi prodao HT, dakle prodaješ HT kad ti je volja) – tada ne bi bilo ovakvih padova – koje uzrokuju “lešinari”, a naivci se povode za njima i prodaju budzašto ovu dionicu (a vrijedi i za još neke)… Ako je povrat odjednom na kraju kredta (12 mjeseci – 38.000 kn) – mjesečna kamata je zanemariva i kreće se oko 316 kn…, a zatvaranje ne košta ništa…, Da su bar svi promučkali i vidjeli da ima alternativa za kupnju dionica HT-a, a ne suluda prodaja dionica (pa čak i u gubitku) svega ovoga ne bilo…, no što ćemo…, strpljenje, strpljenje i samo strpljenje…. Čudno je to…, ko da u rukama imaju vreli kesten od dionice…, jedan dan ide na krilima vijesti o privatizaciji gore do skoro ATH, a već 2 dana poslije se vraća na niže grane sa kojih je i krenulo…??? Jel može netko nabaciti K/P s transakcijama…, da vidimo koliko komada je to prošlo po 256 kn, nemrem bilivit…. [smiley7]
[smiley2]
Dobro je za neke da se ovo dogadja! Reiffeisenbank Austrija dokupio u dva dana 800 komada dionica Petrokemije. I koliko će još pokupiti na ovim razinama……..[smiley2][smiley8][smiley16]
sappy:
”
Da sada ne gledam u monitor ne bih vjerovao da mi netko kaže da je danas netko prodao PTKM po 256 kn…, no eto ima i takvih… Žele ljudi kupiti HT…. no na ovakav način…, pa zašto lijepo ne založe dionice PTKM (vrijedi i za ostale) koje su btw. u rangu 1. (kod svih banaka) za dobivanje margin kredita (čini mi se povoljniji nego kredit što već neke banke nude za kupnju HT-a jer na zalog dobivaš 70% trenutne vrijednosti dionice i ne moraš otplatiti kredit da bi prodao HT, dakle prodaješ HT kad ti je volja) – tada ne bi bilo ovakvih padova – koje uzrokuju “lešinari”, a naivci se povode za njima i prodaju budzašto ovu dionicu (a vrijedi i za još neke)… Ako je povrat odjednom na kraju kredta (12 mjeseci – 38.000 kn) – mjesečna kamata je zanemariva i kreće se oko 316 kn…, a zatvaranje ne košta ništa…, Da su bar svi promučkali i vidjeli da ima alternativa za kupnju dionica HT-a, a ne suluda prodaja dionica (pa čak i u gubitku) svega ovoga ne bilo…, no što ćemo…, strpljenje, strpljenje i samo strpljenje…. Čudno je to…, ko da u rukama imaju vreli kesten od dionice…, jedan dan ide na krilima vijesti o privatizaciji gore do skoro ATH, a već 2 dana poslije se vraća na niže grane sa kojih je i krenulo…??? Jel može netko nabaciti K/P s transakcijama…, da vidimo koliko komada je to prošlo po 256 kn, nemrem bilivit…. [smiley7]
”
[smiley2]
koliko ja znam, ne moze se kupiti THT uz margin, samo preko lombardnoga kredita