PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mika,

Nije mi bas jasno zasto ti mislis da ce javnost, a posebno radnici, prihvatiti privatizaciju kao nesto dobro?
Nije bas da privatizacija ima neki simpaticni imidz u hrvatskoj javnosti.

Osim toga, postoje neka pravila u politici. A jedno od njih je da se na kraju mandata ne rade nikakvi veliki potezi.

Potpisujem. U mnogo firmi se krećem , ali ni u jednoj se tako jako ne osjeća samoupravni socijalizam kao u PTKM. Tamo je vrijeme stalo. Radnici imaju veliki utjecaj , a HDZ u Kutini i inače loše stoji. Gradonačelnik je iz HSLS-a.

Mika,

Nije mi bas jasno zasto ti mislis da ce javnost, a posebno radnici, prihvatiti privatizaciju kao nesto dobro?
Nije bas da privatizacija ima neki simpaticni imidz u hrvatskoj javnosti.

Osim toga, postoje neka pravila u politici. A jedno od njih je da se na kraju mandata ne rade nikakvi veliki potezi.

Zato jer je prihvatizacija jedino konačno i prihvatljivo rješenje za PTKM. Što prije to bolje

Hell is Empty and all the Devils are Here

Postoji mogućnost i ta šta dobri Mika kaže da je vlada već sve pripremila….!
To bi značilo da je ova vlada ipak izuzetno sposobna…pogotovo za sebe…,
ali ako zna sebe onda zna i za mene…

evo me!

Budd,

Da, iz pozicije kapitala.

Jebe se sindikatu za kapital i poslove.

Daj ti meni siguran posao; placa kolika je, je i to je to.

Ma kada god da bude privatizacija barem sada znamo da nebude za 2-3-4 godine već u puno manje vremenskom roku. Mjesec sim tam mi je sada skroz nebitan.

I mislim da nebi cijena trebala padati ko na ddjh zbog toga šta će radnici dobiti jeftinije dionice

www.iznajmljivaci20.com

Moj frend Darko me obavjestio da se čađari uskomešali.
Imaju i zašto!!!
Malo me čudi da to nije procurilo ranije do fondova,no
ja sam je nakupovao dosta,a danas prije ikakvih reakcija,
nebi bilo loše još koju…
Jebeš tht…[smiley2]

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Budd,

Da, iz pozicije kapitala.

Jebe se sindikatu za kapital i poslove.

Daj ti meni siguran posao; placa kolika je, je i to je to.

Iz pozicije kapitala i gledam, to me jedino zanima. Radnici su posebna priča

Moj frend Darko me obavjestio da se čađari uskomešali.
Imaju i zašto!!!
Malo me čudi da to nije procurilo ranije do fondova,no
ja sam je nakupovao dosta,a danas prije ikakvih reakcija,
nebi bilo loše još koju…
Jebeš tht…[smiley2]

Ja sam isto cuvao odredjeni cash za ubost nesto od silnih diskonta, no mislim da cu si pojacati petricu [smiley2]

Čini mi se da ćemo danas vidjeti prave namjere top10 igrača/fondova

Meni nekak smrdi da 50% petrice ide todi prije izbora, a ostatak koji je u vlasništvu države radnicima.

Trend is your friend.

Mika, Nije mi bas jasno zasto ti mislis da ce javnost, a posebno radnici, prihvatiti privatizaciju kao nesto dobro? Nije bas da privatizacija ima neki simpaticni imidz u hrvatskoj javnosti. Osim toga, postoje neka pravila u politici. A jedno od njih je da se na kraju mandata ne rade nikakvi veliki potezi.

Privatizacija je uvjet EU i to se ne odnosi samo na ptkm. Sve mora u privatizaciju i država tu nema izbora. AZTN trenutno sve kontrolira a to je produžena ruka EU. Biti će pospremanja svugdje, a pojam koji se najviše spominje iz EU je TRŽIŠNA KONKURETNOST. Privatizacija je ključna za održavanje tržišne konkurentnosti. Neke velike državne Njemačke banke morale su se privatizirati zbog pravila EU.Eu npr. svim državnim subjektima zabranjuje isticanje pojma izvoz i izvoznik nego se službeno mora koristiti pojam “tržišno konkurentni”. Financiranje uz fiksne kamate smatra se subvencijama i tu su pravila izuzetno rigorozna, a sve što se radi uz varijabilne kamte smatra se tržišnim gospodarenjem. Radnicima u privatiziranoj ptkm biti će bolje nego sada, a jedino što će vjerovatno morati malo više i bolje raditi. A pravila u hrvatskoj politici nisam siguran koliko će se poštovati. Ako HDZ (ili neki pojedinci iz iste) može iskoristiti privatizaciju ptkm u svoje svrhe nemoj sumnjati da će to napraviti.
Uostalom, koja god Vlada bude morati će privatizirati ptkm. Tko misli da Jurčić ne zna kome bi prodao ovakvu tvornicu gadno se vara.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

kako je,za koji minut KUPUJEM!!!!!!!!!!

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

New Report

Close