Decki, dajte se urazumite.
Koga briga za BV, profitabilnost i slicno dva mjeseca prije izbora?
Vladu koja treba nove glasace sigurno ne.
A ta vlada odreduje uvjete.
P.S. Cini mi se da je kljucna rijec u tekstu “priprema”. Mislim da je to priprema za sljedecu postavu; ako HDZ pobijedi na izborima. Nista od toga uskoro.
Tako je, to sam i ja rekao. Neizvedivo u ovom mandatu. A svi znamo kako kreće nova postava.
P.S. Cini mi se da je kljucna rijec u tekstu “priprema”. Mislim da je to priprema za sljedecu postavu; ako HDZ pobijedi na izborima. Nista od toga uskoro.
I ja mislim da je ovo burek jer ova vlada ima rada jos do 10. mjeseca. U 11. su izbori a kojagod postava bila iza 11. nema sanse da odradi privatizaciju do kraja godine. Po dosadasnjim iskustvima s vladama nova ce profunkcionirati tek negdje u veljaci.
Vjerujem da će se danas nalozi početi stavljati na 800 i više kuna. Ovo bi trebao biti završetak priče. Vlada ima 65,51% u svojim rukama. Radnicima bi mogli po meni i morali dati jedan dio dionica, a po kojoj cijeni potpuno je nebitno jer radnici ptkm dobro znaju kakva je to tvornica. Dosta će ovisiti i o AZTN koja će morati odobriti davanje dionica radnicima s obzirom na to da je firma sanirana na teret proračuna.
Da se radnicima da i 500 000 dionica to je oko 15% tako da Vlada još uvijek na tender može pustiti većinski paket.
U izvještaju za 3Q mogle bi se uprihodovati rezervacije + nova dobit i onda tender i tarapana. Danas ćemo vidjeti kako će krenuti prodaja, a tko ne makne nalog na 800 kuna nisu mu svi doma. ŽIVJELI.
Privatizacija u ovom trenutku je vrlo moguća da svi budu zadovoljni. Radnici će dobiti svoje, a cijena koja će se postići raspisivanjem tendera, sigurno će izbrisati sve negativnosti zbog “pjevača”. Ako to Polančec bude vodio iz prve ruke, završit će se povoljno i za državu i za radnike i za dioničare, a bogme i za novog vlasnika koji to sve bude masno i debelo platio. Tako će si podignuti rejting uoči novih izbora, sasvim logično ! [ smiley2][smiley2][smiley2]
Pozdav svim “čađavcima”
Normalno je da ne mogu to izvesti do izbora.
Ogroman kolač i to pravi slatki gurmanski…
Vlada je do sada sve pripremila svojim regulativama tako da nema repova…
Borit će se ova vlada za svakog glasača jer ima još malo ovakvih pretvorbi gdje se kajmak bere…
Znaju kakav grumen zlata očekuje slijedeću vladu.
Misleći na proljeće…toplija zima…!
Decki, dajte se urazumite. Koga briga za BV, profitabilnost i slicno dva mjeseca prije izbora? Vladu koja treba nove glasace sigurno ne. A ta vlada odreduje uvjete. P.S. Cini mi se da je kljucna rijec u tekstu “priprema”. Mislim da je to priprema za sljedecu postavu; ako HDZ pobijedi na izborima. Nista od toga uskoro.
a ko kaže da sve već nije spremno. Firma je restrukturirana i radi kao luda. Vlada na sjednici donese odluku kad god hoće. Prema anketama SDP ide prema gore i pitanje je da li će dr. Ivo S. riskirati gubitak izbora pa da linić i ćelo prodaju ovaj dragulj.
prema sporazumu sa sindikatom iz 1998. godine prodajna cijena dionica određuje se prema prema procijenjenoj vrijednosti dionica, a ako cijena u kuponskoj privatizaciji bude povoljnija oni imaju pravo na upis po cijeni postignutoj u kuponskoj privatizaciji a ona je iznosila 114.6 kn! o svemu ovome imate više u privitku
Pitanje je samo na koji način će se provoditi privatizacija, ali bilo kako bilo, kada free float postane dovoljno velik da netko od ozbiljnih igrača može krenuti u ozbiljno skupljanje, tada će i cijena doći na svoje, a pogotovo će doći na svoje vlasnici računa među prvih 10.
Baš me zanima kako će reagirati tržište za 25 minuta..
Mika,
Nije mi bas jasno zasto ti mislis da ce javnost, a posebno radnici, prihvatiti privatizaciju kao nesto dobro?
Nije bas da privatizacija ima neki simpaticni imidz u hrvatskoj javnosti.
Osim toga, postoje neka pravila u politici. A jedno od njih je da se na kraju mandata ne rade nikakvi veliki potezi.
Ovo je vrlo bitan dio.
“To znači da će zaposlenici moći doći do dionica po istim pravilima po kojima su dionice stjecali radnici drugih tvrtki, a ako su PIF-ovi dobivali dionice pod povoljnijim uvjetima, onda će takve uvjete imati i radnici Petrokemije Kutina, kaže Polančec.”
Zna li netko više. Pod kojim uvjetima su pifovi dobivali dionice i pod kojim uvjetima su dionice stjecali radnici drugih tvrtki?