PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Alo čađari!
Vidite da se veliki igraju na ovim razinama i drže je oko 270.
no sikiriki……

evo me!

Još malo………[smiley11]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

nego eto mene nazad nakon malog predaha, i dalje sam u čađari, vidim da se i dalje igra na veliko sa njom 🙂
pozdrav znalcima

All sharp price movements whether up or down are the result of one or more professionals manipulating the share price. www.MacKorisnik.com

Prvi prilog u današnjim plodovima zemlje puno govori o budućnosti gnojenja zemlje. Zemljišta na kojima je gnojidba izvršena bez obzira na sušu dati će prinos koji je 10% manji nego u normalnim godinama. Zemljišta na kojima se nije gnojilo suša je poharala. Poljoprivrednici vani to dobro znaju i zato ptkm puno gnojiva prodaje u izvozu. Shvatiće se to i kod nas.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Ovo je odlično zapažanje od mike na drugom forumu odgovarao je u vezi cijene plina a došao do pravog zaključka
citat: petrokemija nema subvencija nego plaća cijenu plina kao osnovne sirovine kako je dogovoreno u vladi RH koja je većinski vlasnik INE i PTKM. Isto tako je dogovorena i izlazna cijena gnojiva.
Dobit petrokemije nastaje iz jednostavnog razloga enormnog povećanja potražnje za umjetnim gnojivom. Fiksni trošak radnika i amortizacije je isti i za prihod od 1,5 mlrd i za recimo 2,1 mlrd. [color=blue]To je velika razlika od 600 milja kuna koja se mora vidjeti i vidi se u dobiti i rezervacijama. Također netreba zaboraviti ni konstantnu opskrbu plinom.[/color]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Fiksni trošak radnika i amortizacije je isti i za prihod od 1,5 mlrd i za recimo 2,1 mlrd. To je velika razlika od 600 milja kuna koja se mora vidjeti i vidi se u dobiti i rezervacijama. Također netreba zaboraviti ni konstantnu opskrbu plinom.
To je nešto oko 82 milje Eura, kad nam petrica uzleti Space shutle če biti ko avijon od papira.

Da podsjetim da smo i dalje na cca 99 % na kupnji[smiley2][smiley2]

Recite vi kaj hocete ali ja ne vidim jaceg suporta na kupnji iznad 255 sto znaci ak se netko prepadne pa lupi po bidu odosmo dolje ko sjekira [smiley3]. A vec smo danas na -1,5%. Lagano me ova dionica u crno zavija.

Recite vi kaj hocete ali ja ne vidim jaceg suporta na kupnji iznad 255 sto znaci ak se netko prepadne pa lupi po bidu odosmo dolje ko sjekira [smiley3]. A vec smo danas na -1,5%. Lagano me ova dionica u crno zavija.

Stanje nije ružičasto,ali takva je situacija danas na skoro svim dionicama.Sve se crveni.[smiley6]

None but ourselves can free our minds.Life is one big road with lots of signs. So when you riding through the ruts, don't complicate your mind.Bob's words

Podrške će biti kad bude trebalo, a ja bi komentirao jednu činjenicu koja može imati bitan utjecaj za ovu dionicu. Naime, jedan od najvećih svjetskih igrača u ovom biznisu ušao je u Hrvatsku. Radi se o AMEROPI a prema određenim saznanjima razmatrali su kupnju petrokemije. Osim umjetnim gnojivima koja najvećim dijelom kupuju u Rusiji rade i sa žitaricama i posluju u Solinu. Međutim, određene vijesti govore da će i jedna firma iz srednje evrope također biti zainteresirana za kupnju i to jače nego AMEROPA. No o tome kad informacije postanu konkretnije.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Dokle bude padala….

KUPUJMO I PROIZVODIMO HRVATSKO

Dokle bude padala….

Do 0 kn, kako su na Business.hr i pisali[smiley1]

Hell is Empty and all the Devils are Here

Jupi, znači nemrem izgubit..

KUPUJMO I PROIZVODIMO HRVATSKO

New Report

Close