PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A 17.08.07

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 95.386 2,85 Skrb. račun
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 74.333 2,22 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. HPB D.D. 54.132 1,62 Skrb. račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 40.921 1,22 Skrb. račun
9. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 39.307 1,18 Skrb. račun
Ukupno: 80,84

PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A 21.08.07

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 95.386 2,85 Skrb. račun
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 74.333 2,22 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. HPB D.D. 54.132 1,62 Skrb. račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 40.921 1,22 Skrb. račun
9. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 39.307 1,18 Skrb. račun
Ukupno: 80,84

Nema promjene!

http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2007,8,20,ina_mol,86819.jl

Čak i da ne bude preuzimanja, činjenica je da su se nakon proljetnog izlaska Ine na burze stekli uvjeti da svatko tko bi bio zainteresiran može na tržištu kupiti značajan paket dionica. Hernádi je za Financial Times rekao kako Mol pregovara o partnerstvu s nekoliko ruskih kompanija, ali da je riječ prije svega o suradnji rafinerija i plinskih biznisa kompanija. Mol je u cjelosti privatiziran 2006. i s godišnjim prometom od 11,8 milijardi eura najveća je srednjoeuropska nezavisna kompanija

Evo linka iz današnjeg Jutarnjeg, izvadio sam samo ovaj pasus,

Kolega navijač,
ne znam zašto info o Ini postate ovdje jer tu je riječ o Petrokemiji a za informaciju ali bez uvrede jer samo želim razjasniti ako niste znali, Ina Petrokemija ne postoji odavno pa je tako Ina jedno a Petrokemija drugo. I niste jedini, primjetio sam da povremeno još poneki kolega govori o Ini misleći na Petrokemiju. [smiley11]

Kolega navijač, ne znam zašto info o Ini postate ovdje jer tu je riječ o Petrokemiji a za informaciju ali bez uvrede jer samo želim razjasniti ako niste znali, Ina Petrokemija ne postoji odavno pa je tako Ina jedno a Petrokemija drugo. I niste jedini, primjetio sam da povremeno još poneki kolega govori o Ini misleći na Petrokemiju. [smiley11]

http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2007,8,20,ina_mol,86819.jl Čak i da ne bude preuzimanja, činjenica je da su se nakon proljetnog izlaska Ine na burze stekli uvjeti da svatko tko bi bio zainteresiran može na tržištu kupiti značajan paket dionica. Hernádi je za Financial Times rekao kako Mol pregovara o partnerstvu s nekoliko ruskih kompanija, ali da je riječ prije svega o suradnji rafinerija i plinskih biznisa kompanija. Mol je u cjelosti privatiziran 2006. i s godišnjim prometom od 11,8 milijardi eura najveća je srednjoeuropska nezavisna kompanija Evo linka iz današnjeg Jutarnjeg, izvadio sam samo ovaj pasus,

Stvar je u tome ako Rusi preuzmu Mol , vrlo lako bi moglo doči do nabavke znatno jeftinijeg plina za Petrokemiju, koja sada plača isti jako skupo ustvari duplo više od Ruskog, po meni je ovo dobra vjest, iako je za sada u fazi dogovora. Mislim da če neki od kolega Mika ili Veliki , dati stručnije mišljenje.[smiley2]

http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2007,8,20,ina_mol,86819.jl Čak i da ne bude preuzimanja, činjenica je da su se nakon proljetnog izlaska Ine na burze stekli uvjeti da svatko tko bi bio zainteresiran može na tržištu kupiti značajan paket dionica. Hernádi je za Financial Times rekao kako Mol pregovara o partnerstvu s nekoliko ruskih kompanija, ali da je riječ prije svega o suradnji rafinerija i plinskih biznisa kompanija. Mol je u cjelosti privatiziran 2006. i s godišnjim prometom od 11,8 milijardi eura najveća je srednjoeuropska nezavisna kompanija Evo linka iz današnjeg Jutarnjeg, izvadio sam samo ovaj pasus,

MOL je dobra firma koja je definitivno postala meta za preuzimanje. Rusi će vjerovatno napasti na nju i neće dopustiti nikom drugom upetljavanje u ovu regiju. Kupnjom MOLA preuzimanje INE je samo pitanje vremena, a onda s obzirom na činjenicu da je MOL kupio TIFON Rusi postaju gospodari ovih prostora što se tiče nafte i plina. Preostaje im još Petrol i vjerovatno će uspjeti slomiti i Janšu. Prirodno je da nakon toga udare na petrokemiju i s njom je priča oko nafte i plina u Hrvata završena do kraja. Što bi za ptkm preuzimanje od strane vlasnika plina značilo suvišno je govoriti i dosta je samo reći 4 znamenke. U Karlovcu postoji jedna firma koja je jako vezana uz plinski biznis i već je duže vrijeme u vlasništvu Rusa, a i u vezi je s GAZPROMOM. Ima vrijednu proizvodnju koju Rusi jako trebaju, a može biti i jaka poveznica u preuzimanju petrokemije.

Sve ovo jako je dobro i za dioničare INE i JANAFA.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Svakako da je bitna cijena plina kao i neprekidna opskrba istim u dovoljnim količinama, što se odražava i na poslovne rezultate ali još bih napomenuo da Petrokemija iako plaća skuple plin nego konkurencija primjerice u Rusiji ima povlaštenu cijenu istog i to cca 0.70 kn. A dobra je vijest što se slažem sa Vama da se ta cijena u tim okolnostima o kojima govorite može i sniziti. Vidjet ćemo ravoj događanja.[smiley2]

PTKM-R-A 279,00 2,06 96,44% 3,56% K

Evo TA sa PG kupnja na 96,44%.

Gle, imamo spread od 10 lipa, sad bi trebalo početi tamburanje

"[i]When does a guy decide to become an accountant? When he realizes he doesn't have the charisma to succeed as an undertaker. " [/i]

Gle, imamo spread od 10 lipa, sad bi trebalo početi tamburanje

do 282 ima 3304 dionice. Svaki ozbiljniji fond trebao bi udariti po tome. Vrijeme je da HYPO stavi sve dionice na prodaju i da se priča završi. Pitanje je jedino jeli to portfelj banke ili račun za klijente.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Ja ne mogu vjerovati kakva mlitavost sa prometom, od jutros samo tri transakcije, i to netko od malih, 120k Kn prometa, pa to je sramota, još sa ovakvim popustom..
Hypo ima još oko 75,000 dionica, ne bih baš volio da sve to stave na prodaju, ali iskreno nisam puno pratio stanje među prvih 10 zadnjih mjeseci.
Boli me jedino to što ću se morati (privremeno) iskrcati odavde radi HT-a, pa se bojim da ne propustim kakav uspon da se ne bi dogodilo da ulazim ponovo po 360 za koji mjesec..

"[i]When does a guy decide to become an accountant? When he realizes he doesn't have the charisma to succeed as an undertaker. " [/i]

…Boli me jedino to što ću se morati (privremeno) iskrcati odavde radi HT-a, pa se bojim da ne propustim kakav uspon da se ne bi dogodilo da ulazim ponovo po 360 za koji mjesec..

u jesen svakako ide gore jer poćinje potražnja za gnojivom pa i prihodi rastu.

…a pitanje kako će završiti IPO sa HT-om jer ako se sjetimo šta se dogodilo u njemačkoj.

New Report

Close