Kolege Super24 i Goran8, zanimljivi ste ali često dobri pokazatelji nisu bitni za rast dionice ako
je trend nešto drugo…
ps.
vi ste kupovali po tim (305-309) cijenama, ja sam prodavao !
toćnije na 308.90 zadnje dvije transakcije.
ali da ne mislite kako samo dobro ulažem, na drugima sam imao slicnih iskustava kao i vi.
[smiley2]
Kolega ja sam nadokupljivao na 305 a kupovao sam prije skoro 1g na 209 prije 3q2006 pa na 176 pa 180 pa svako malo koliko sam imao para u raznim intervalima sve do 305(kada sam prodao DDJH)
Pratim PTKM i ponovno ću ulaziti ali kada … sutra, za tjedan ili mjesec,dva, to ćemo još vidjeti.
– vjerujem da znaš kakvoo je izvješće.
http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2007,8,15,tvrtke_izvjesca,86200.jl
Evo linka iz Jutarnjeg lista, ima sve najljepše o našoj Petrici.[smiley2]
uz brdo informacija , uz toliko pozitivnih novosti uz Petrokemiju ŽALOSNO je za nas dioničare da se ona trži na 1 BV i to je jedina činjenica trenutno , naravno tužna za nas a za buduće dioničare više nego vesela vijest !!!
[smiley7][smiley7][smiley7]
Rekao bih da TA u ovom trenutnu ne znači puno (osim kao pilula smirenja). Jedan jedini mogući okidač za rast cijene dionice biti će trenutak kada će Hypo reći – “sad je dosta s prodajom”. Dok god Hypo rasprodaje, KD nisu blesavi da idu dizati cijenu dionice kojom se krcaju ( i koja im već predstavlja ukupno preko 3% portfelja s trendom rasta, a uzevši u obzir da imaju i 10% depozita). Dakle, jasno je da čim u Hypo-u odluče da je gotovo s prodajom, KD može relativno lako dignuti cijenu na nivo gdje im odgovara (do sada su ostvarili prinos od 40%, a moraju ga do kraja godine dići na preko 50%, u čemu bi PTKM trebala biti od velike pomoći).
Budd zašto misliš da KD želi imati ove godine baš 50%?
Ja mislim da žele još i više. A zašto ne, kad mogu? [smiley2]
Uglavnom, mišljenja sam da onaj tko proda, će vrlo brzo zažaliti (HYPO je prodavao na LKPC, situacija je izgledala beznadno – a kad je prestao, skok od skoro 50% u par tjedana). Ipak, nije ovo ADPL[smiley1]
Prodaja vrši pritisak.
Gadno za vidjeti [smiley16].
http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2007,8,15,tvrtke_izvjesca,86200.jl Evo linka iz Jutarnjeg lista, ima sve najljepše o našoj Petrici.[smiley2]
Slično donosi i poslovni.hr (hina) i očigledno je da se ne radi samo o ponavljanju starih vjesti i o sezoni “kiselih krastavaca” !!
Petrokemija u polugodištu s dobiti od 1,8 milijuna kn
Kutinski proizvođač mineralnih gnojiva u prvom je polugodištu ostvario ukupni prihod od 969,1 milijun kuna, što je 14,8 posto više od plana
Kutinska Petrokemija u prvom je polugodištu ove godine ostvarila dobit od 1,8 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine poslovala s gubitkom od 23 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi. Ostvarena je dobit, ističe Uprava u komentaru, rezultat veće proizvodnje i prodaje od plana. Kutinski proizvođač mineralnih gnojiva u prvom je polugodištu ostvario ukupni prihod od 969,1 milijun kuna, što je 14,8 posto više od plana, odnosno 15,9 posto više nego li u istom razdoblju lani. Prema podacima iz izvješća, Petrokemija je od prodaje u zemlji ostvarila 453 milijuna kuna prihoda, što je 8,4 posto više nego u istom razdoblju lani, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu povećani za čak 22,5 posto, na 477,5 milijuna kuna.
Po segmentima, najviše je, 851,2 milijuna kuna prihoda ostvareno u proizvodnji mineralnih gnojiva, 68,5 milijuna kuna u proizvodnji čađe, 25,6 milijuna u proizvodnji gline i 23,8 milijuna kuna od ostalih djelatnosti.
Ukupni rashodi Petrokemije u prvom polugodištu iznose 967,3 milijuna kuna i veći su od plana za 7,8 posto, odnosno 12,6 posto viši nego li u prvom polugodištu lani. Materijalni troškovi i troškovi prodane robe u iznosu od 720 miljuna kuna veći su od plana za 5,4 posto, te 5,3 posto viši od prošlogodišnjeg ostvarenja, što Uprava kutinske tvrtke objašnjava povećanjem proizvodnje.
(Hina)
Spomenutih 1,8 mil. dobiti je naravno samo mali dio stvarne dobiti skrivene u izvješću, ali još nije “sazrelo vrijeme” da se obajavi stvarna dobit [smiley2]
Hypo ima svoje razloge i to je OK, ali se onda dogovori o paketima…otkupa sa KD i ne mrcvari bez učinka…
Ova dionica treba biti prava lastavica, a fondovi se okačili sa čudnim blokiranjima…
Ako im nije do napretka firme, zarade…onda je stvar politike…???!