Slažem se. Graf izgleda perfektno, za udžbenike. A iskreno me čudi da se još nitko nije uključio u shopping osim KD-a
Bez ljutnje, ali tu se piše bilo da se nešto događa, bilo da se ništa ne događa.
U zadnjih mjesec dana se na petrici ne događa ništa, nema nikakvih vijesti, izvješće je takvo kavo je. Neki vide bolje prilike pa prodaju, neki čekaju i to je to. Npr ja nemam potrebu prodavat, jer mi je portfelj posložen, a i kad sam ju kupovao, očekivao sam brzi rast do 300 i onda hlađenje do veljače 2008.
Činjenica je da je Kdu sve ispod 280 prihvatljivo. Vidjet ćemo da li su bili u pravu ili ne.
Zna li netko po kolko petrica sada plaća plin? Da li je još uvijek 0.7kn ili je oko 1kn. Pretpostavljam da Mika zna pa bih molio da se uključi.
Pa to i ja tvrdim već tjedan dana……ovako povoljna za ulaz nije već bila godinu dana………….da je
MACD RSI i ostali tako ispod najniže razine……
Cijena plina smrznuta do 2011 godine…………..
Od kud ti ta informacija?
BigBoss: ” Cijena plina smrznuta do 2011 godine………….. ” Od kud ti ta informacija?
Informacija je bila objavljivana u poslovnom dnevniku,
Hrvatski plin za Hrvatske kupce po Hrvatskim uvjetima ( dakle vlada uređuje to, da nije tako sve bi poskupilo, kruh, mlijeko, cijela lančana reakcija ostaviti povoljnu cijenu gnojiva)
http://www.presscut.hr/web%20Sharing/CLIP_PDF/2007/05-2007/18-05-2007/Presscut_3881177.pdf
18.5.2007 – Petrokemija u 2006. godini ostvarila je rast prihoda od 9 posto na 1,7 milijardi kuna, no EBIT marža te gubitak povećali su se zbog povećanja materijalnih troškova, u kojem najveći udio zauzima cijena plina, za čak 18 posto. Na poslovanje najveći utjecaj imaju cijena plina koju je Ina povećala za prosječno 28 posto na 0,71 kunu te prodajne cijene koje su pod kontrolom države.
Cijena od 0.7 ne bi smjela ići gore,viša cijena plina = veća cijena gnojiva, stoga im je u interesu ostaviti na cijeni od 0.7 po m3.
ha ….. interesantno da je utoku dana se dionica Petrokemije skoro izjednačila sa svojim BV !!!!
danas 277,06 BV 277,64
ovo se ne bi smjelo propustiti !!!![smiley7][smiley7][smiley7]
Zadnja info koji imam je tih 0.7kn, ali nekako mi od nekud zvoni ova 1kn. No dobro imamo presscut iz kojeg je vidljivo da je cijena 0.7. Međutim cijena koliko ja znam nije zamrznuta, već ju do 2011. kontrolira država.
Pogledajte što se desilo lukama. Ovo je također strateška industrija. A od rasta još ni r. Samo je pitanje vremena
Zadnja info koji imam je tih 0.7kn, ali nekako mi od nekud zvoni ova 1kn. No dobro imamo presscut iz kojeg je vidljivo da je cijena 0.7. Međutim cijena koliko ja znam nije zamrznuta, već ju do 2011. kontrolira država.
Vlada bi do sredine 2011. mogla određivati najvišu cijenu plina
Pošalji e-mail
Ispiši
Dodaj u moje prečace
Primajte na e-mail promjene za kategoriju:
Novosti i najave
Vlada bi do 1. kolovoza 2011. mogla propisivati najviše razine cijena plina za kupce, najavio je ministar gospodarstva Branko Vukelić na današnjoj sjednici hrvatske Vlade.