PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

marcello: ” pupovac: ” daki: ” DISCIPLINA kolega.!!!!!!!!!!!! Ptkm je na dnu dna……uskoro ide gore.,nemoj prodavati…….. ” To slušam već mjesecima , a nikako da krene. Odustajem od nje. ” Upravo se to i čeka da se iznervira što veči broj malih dioničara. Veliki samo skupljaju i nedaju se nervirati. Povijest se ponavlja. I na Petrici su već izveli ove trikove više puta. A onda up………..Pogledaj kako se kretala krivulja grafikona unatrag godinu-dvije. ” Kolega Marcello točno je da je Ptkm porasla sto-dvjesto posto u zadnjih godinu dvije, samo što je taj rast osjetno slabiji od Ingre ( 2.000 % ), Hidroelektre ( 1.000% ), Igh ( 1.000% ) Belja ( 900% ) itd, tako da su primjedbe kolega na mjestu. A ni o privatizaciji se više ne priča. Zar nije Ptkm već trebala dobiti novog vlasnika? Barem po najavama zaljubljenika u Ptkm?

Ne mogu reći da ovo ne pili živce, ali sad smo tu blizu dna i ne isplati se trčati van u ovom trenutku…

Navedne dionice su ok…ali za 2 godine možda netko i petricu upotrijebi u sličnom kontekstu…ne mislite valjda da je baš svaka dionica mogla šibnuti 2000 posto [smiley4]

Neću izaći jer sam u sličnoj situaciji popušio na tisku, viru i lkri…dopi_dilo mi čekanje i sad zbrajam koliko love nisam zaradio [smiley13], e sad čekam da mi brada naraste kraj petrice i nadam se kraćoj od Gandalfove[smiley2]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

nightrider:

marcello: ” pupovac: ” daki: ” DISCIPLINA kolega.!!!!!!!!!!!! Ptkm je na dnu dna……uskoro ide gore.,nemoj prodavati…….. ” To slušam već mjesecima , a nikako da krene. Odustajem od nje. ” Upravo se to i čeka da se iznervira što veči broj malih dioničara. Veliki samo skupljaju i nedaju se nervirati. Povijest se ponavlja. I na Petrici su već izveli ove trikove više puta. A onda up………..Pogledaj kako se kretala krivulja grafikona unatrag godinu-dvije. ” Kolega Marcello točno je da je Ptkm porasla sto-dvjesto posto u zadnjih godinu dvije, samo što je taj rast osjetno slabiji od Ingre ( 2.000 % ), Hidroelektre ( 1.000% ), Igh ( 1.000% ) Belja ( 900% ) itd, tako da su primjedbe kolega na mjestu. A ni o privatizaciji se više ne priča. Zar nije Ptkm već trebala dobiti novog vlasnika? Barem po najavama zaljubljenika u Ptkm?

Ne mogu reći da ovo ne pili živce, ali sad smo tu blizu dna i ne isplati se trčati van u ovom trenutku…

Navedne dionice su ok…ali za 2 godine možda netko i petricu upotrijebi u sličnom kontekstu…ne mislite valjda da je baš svaka dionica mogla šibnuti 2000 posto [smiley4]

Neću izaći jer sam u sličnoj situaciji popušio na tisku, viru i lkri…dopi_dilo mi čekanje i sad zbrajam koliko love nisam zaradio [smiley13], e sad čekam da mi brada naraste kraj petrice i nadam se kraćoj od Gandalfove[smiley2]

Točno tako kolega……kasno je sada za izlazak,a potonut ne može zbog dobrih poslovnih rezultata
i dobrog poslovanja. J sam tako isto gubio živce na nekim dionicama, ali one nisu bile toliko dobre kao PTKM,
pa zato………ne gledam slijedećih mjesec dana na PTKM,pa da vidimo hoće li biti pomaka.[smiley1]

[color=blue]Paaaa po lojtrici gor, pa po lojtrici dol...pa po lojtrici gooorrr i doooollll...........[/color]

Evo stanja krajem prošlog tjedna, da imamo za usporedbu:

Važeći podaci za uredovni dan 03.08.2007 .
PETROKEMIJA D.D./REDOVNA dionica PTKM-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 89.386 2,68 Skrb. račun
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 84.409 2,53 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI fond D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. HPB D.D. 54.755 1,64 Skrb. račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 40.921 1,22 Skrb. račun
9. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 39.307 1,18 Skrb. račun
Ukupno: 80,98

PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 95.386 2,85 Skrb. račun
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 77.720 2,33 Skrb. račun

6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. HPB D.D. 54.755 1,64 Skrb. račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 40.921 1,22 Skrb. račun
9. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 39.307 1,18 Skrb. račun
Ukupno: 80,96

Jedan kupuje a drugi prodaje………………
[smiley2][smiley4]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Sad svi možemo vidjeti kakav je plan napada Slovenaca na ovu dionicu i kako već duže vrijeme nedaju cijeni gore. Svaku imalo veću količinu dionica spremni su odmah maznuti kao što su maznuli ovih 5 somova. Drugi dan naravno svi očekuju skok cijene a oni ju spuste 2 kune dolje.
Nisu niti ludi da bi dizali cijenu kad procijenjuju da je HYPO spreman prodavati, a ne zna se da li do kraja ili do određene količine. Kada znamo da je njihov target 800 kuna, a nakon ovakvog financijskog rezultata sigurno je i viši i mi bi trebali imati strpljenja i ne nasjediti njihovoj igri jer možemo ispasti samo gubitnici. Kad dođe vrijeme Slovenci i Bank of New York dignuće je do 600 kuna i bez privatizacije. Na ovoj dionici samo KD zaradiće minimalno 50 000 000 kuna u idućih godinu dana.

Još jednom financijski rezultat za pola godine je fenomenalan i šteta je ljudi to ne iskoristiti.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Još jednom financijski rezultat za pola godine je fenomenalan i šteta je ljudi to ne iskoristiti.

[/quote]

joj,to smo culi sto puta….price is the ultimate fundamental, budemo vidili…
da, skocit ce malo vraga do 600 kuna, samo zato sto vi umisljate da u bilance ima srivenih stavki i rezerviranja a nemate pojma….sta ako postije realne i objektivi poslovni dogodjaji za ta knjizenja???

nista, onda ako ste tako sigurni, dizite kredit na kuce i nekretnine koje imate u vlasnistvu i margin kredite i sve u PTKM!!! a ne vi ovdje gubite vrijeme uvjeravajuci druge da ce gore , a ide dolje…

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

Sad svi možemo vidjeti kakav je plan napada Slovenaca na ovu dionicu i kako već duže vrijeme nedaju cijeni gore. Svaku imalo veću količinu dionica spremni su odmah maznuti kao što su maznuli ovih 5 somova. Drugi dan naravno svi očekuju skok cijene a oni ju spuste 2 kune dolje. Nisu niti ludi da bi dizali cijenu kad procijenjuju da je HYPO spreman prodavati, a ne zna se da li do kraja ili do određene količine. Kada znamo da je njihov target 800 kuna, a nakon ovakvog financijskog rezultata sigurno je i viši i mi bi trebali imati strpljenja i ne nasjediti njihovoj igri jer možemo ispasti samo gubitnici. Kad dođe vrijeme Slovenci i Bank of New York dignuće je do 600 kuna i bez privatizacije. Na ovoj dionici samo KD zaradiće minimalno 50 000 000 kuna u idućih godinu dana. Još jednom financijski rezultat za pola godine je fenomenalan i šteta je ljudi to ne iskoristiti.

Ovo sa KD – Victoria je očigledno, no ne znamo koliko je pokupljeno još od paničara. A to ne mora biti vidljivo u Top 10. Za istog “naručitelja”………..Ako su Kmeti sigurno nisu glupi!
[smiley8]

marcello

joj,to smo culi sto puta….price is the ultimate fundamental, budemo vidili…
da, skocit ce malo vraga do 600 kuna, samo zato sto vi umisljate da u bilance ima srivenih stavki i rezerviranja a nemate pojma….sta ako postije realne i objektivi poslovni dogodjaji za ta knjizenja???

nista, onda ako ste tako sigurni, dizite kredit na kuce i nekretnine koje imate u vlasnistvu i margin kredite i sve u PTKM!!! a ne vi ovdje gubite vrijeme uvjeravajuci druge da ce gore , a ide dolje…

[/quote]

A čuj to je tvoje mišljenje. Zakon kretanja mase uvijek vrijedi.
Al će se fondovi nakrcati od paničara. Disciplina ljudi………..

[color=blue]Paaaa po lojtrici gor, pa po lojtrici dol...pa po lojtrici gooorrr i doooollll...........[/color]

Mislite da fond manageri ne čitaju ovaj forum……..i naslađuju se ovima koji ostaju bez strpljenja………
Šta bi sad kolega PANDA,trebalo pasti do 180kn……hehehe,
a dionice koje ništa ne vrijede da idu gore……….e to ćemo vidjeti još……a book je još 1,
ma sanjaj kolega Panda…..

ja sam prodao pola p 292 a sad mi je zal ko psu kaj nisam prodo sve..[smiley1]

cekal bi ju ispod 280 i docekal.. i jos jednom na 260 za svaki slucaj..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

I taman kad sam mislio da ne mozemo dublje, Petrica pokazala jos jednom da se moze. Sve me strah iduceg FI, jer ako bude predobro kao ovo, jos cemo dublje zaroniti. [smiley7]

Početkom godine Petrokemija je bila oko 185 kuna, to je do danas oko 50% porasta. Dosta dionica je raslo postotno puno više, ali i ovo je solidan prinos.

joj,to smo culi sto puta….price is the ultimate fundamental, budemo vidili… da, skocit ce malo vraga do 600 kuna, samo zato sto vi umisljate da u bilance ima srivenih stavki i rezerviranja a nemate pojma….sta ako postije realne i objektivi poslovni dogodjaji za ta knjizenja??? nista, onda ako ste tako sigurni, dizite kredit na kuce i nekretnine koje imate u vlasnistvu i margin kredite i sve u PTKM!!! a ne vi ovdje gubite vrijeme uvjeravajuci druge da ce gore , a ide dolje…
[/quote]

odgovoriti ću da neki ljudi znaju na temelju čega su izvršene rezervacije, a ono što je najbitnije da su rađene iz razloga trenutnog neiskazivanja dobiti. Uostalom to je jako lijepo vidljivo iz svih pozicija bilance koje su narasle nenormalno. Još jednom pogledaj stavke kratkotrajne imovine u bilanci i usporedi ih sa onima iz izvještaja unatrag par godina.Ako imaš mrvu financijskog znanja prodaćeš sve ostale dionice i u petrokemiji čekati koji mjesec.
Kad se rezervacije pojave u prihodu biće kasno.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

New Report

Close