PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mika: ” tsunami: ” hoćeš reći da su magmu kupovali idioti?nauči se računati BV. obzirom da puno analiziraš,čitaš a često dobiješ kitu možda nisi ni daleko od onoga što bi bilo bolje da jesi. ” jel trebaš onda kakvu pomoć oko analize polugodišnjeg izvještaja petrokemije? ” šta češ mi objasniti?da su troškovi rezerviranja u obvezama odn.da su vršili rezerviranja samo da bi vama pokvarili veselje?ne znam što bi mi drugo mogao/htio reći.

htio bi ti reći da su rezervacije napravljene da ne bi u prvih 6 mjeseci iskazali veliku dobit jer im više niti amortizacija nije dovoljna za pravljenje troškova. Rezervacije se sastoje od tri stvari, a ono što je najbitnije da ovaj izvještaj počinje po prvi put prikazivati realne mogućnosti petrokemije koje mogu biti samo bolje prema trenutnom poslovanju. živio.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Evo da se i ja javim! opet sam se natrpao dragom mi Petricom,utovar je trajao dobrih dva mjeseca. Mika,jarane, čujem da je FI polugodišnji jako loš’ ,nekakvih 60 milja u minusu!!!!![smiley7]

kažu i da bi do kraja godine to moglo do 100 milja. koliko oni izmisle rezervacija to ne zna ni direktor RRFI.
[smiley2][smiley2]

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

budd:

Kroz par godina i kod nas će imati, barem se tako nadam. Bolje da sam idiot, puno više bi zaradio nego ovako kad analiziram i čitam i dobijem kitu često

hoćeš reći da su magmu kupovali idioti?nauči se računati BV.
obzirom da puno analiziraš,čitaš a često dobiješ kitu možda nisi ni daleko od onoga što bi bilo bolje da jesi.

Easy big boy. Referencirao sam se na Magmu i njenu precijenjenost (nisam je htio kupiti jer sam pročitao Prospekt; da ga nisam pročitao vjerojatno bih kupio i fino zaradio; ovako kita). Što tebe zapravo muči kod PTKM? Meni se čini da namjerno provociraš, ali neka ti, nemaš nikakvog efekta

Hell is Empty and all the Devils are Here

Predsjednik uprave Petrokemije B. Mesarić odradio je do sada dva mandata po 3 godine. Ove godine u svibnju mu je produžen mandat za slijedečih 4 godine. Tom je prilikom naglasio da je prijeratna potrošnja gnojiva bila 800.000 tona (sadašnja je oko 500.000 tona) a da bi domaća potrošnja trebala biti 1 mil. tona!
Na taj način bi se potrošnja optimalizirala i približila potrošnji gnojiva u EU čime se i konkurentost/prinosi na tržištu diže na rang europskih prinosa. Nije teško zaključiti da je ne samo osigurana budućnost Petrokemije kao firme nego i da će interes za njezinu privatizaciju biti (ili već jest) više nego velik. Čeka se samo odluka politike i sve će doči na svoje mjesto, kako i očekujemo.
Dosadašnji potezi vlade i rezultati koji su ostvareni u Petrokemiji do sada to otvoreno pokazuju onome tko to hoče i može vidjeti…………..
Zabadanje u brojke i detalje koji se prikazuju u FI nisu mjerodavni jer nisu/ne moraju biti vjerodostojni. Bolji je dobar “huntch” kao i drugdje opčenito kod ulaganja.

marcello

Zaboravio na novo stanje (6.8.) SDA :

KD kupio ravno 1000 komada od Hypo-a.

Ma ovo je bombon kakvog nema, Mika i dečki su već 100 puta rekli zašto. Samo ne treba ovo ispuštati zbog HT-a. Jedan članak s bilo kakvom naznakom da postoji zainteresirani kupac PTKM će istu odpratiti preko 500 kn instant, što ionako već odavno zaslužujemo (usput, jeste li znali da za mcap Magme možete kupiti PTKM, Božjakovinu, Kutjevo i još recimo par hotelijera?)
[smiley1]

Hell is Empty and all the Devils are Here

Zaboravio na novo stanje (6.8.) SDA : KD kupio ravno 1000 komada od Hypo-a. Ma ovo je bombon kakvog nema, Mika i dečki su već 100 puta rekli zašto. Samo ne treba ovo ispuštati zbog HT-a. Jedan članak s bilo kakvom naznakom da postoji zainteresirani kupac PTKM će istu odpratiti preko 500 kn instant, što ionako već odavno zaslužujemo (usput, jeste li znali da za mcap Magme možete kupiti PTKM, Božjakovinu, Kutjevo i još recimo par hotelijera?) [smiley1]

U redu ovako kako je procjenjena Magma i trguje se po cijeni od 320 Kn PTKM bi vrijedila oko 3777 Kn, ali nema veze, ima puno sličnih situacija….
Znam da ova dionica vrijedi stoga treba biti u njoj……….. pozdrav svima[smiley2]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

PTKM, podcjenjena ili ne, me ipak na kraju sve vise razocarava i mislim da necu jos dugo trpiti ovo mrtvilo i stagnaciju, ma koliko god ona kasnije vrijedila.
Kad se samo sjetim koliko vremena mi u ovoj dionici trune novac koji sam mogao vec dobrano oplemeniti trgujuci u medjuvremnu drugim dionicama, dodje mi da odmah rasprodam sve sto imam od Petrice.

DISCIPLINA kolega.!!!!!!!!!!!!

Ptkm je na dnu dna……uskoro ide gore.,nemoj prodavati……..

[color=blue]Paaaa po lojtrici gor, pa po lojtrici dol...pa po lojtrici gooorrr i doooollll...........[/color]

DISCIPLINA kolega.!!!!!!!!!!!!

Ptkm je na dnu dna……uskoro ide gore.,nemoj prodavati……..

To slušam već mjesecima , a nikako da krene. Odustajem od nje.

KUPUJMO I PROIZVODIMO HRVATSKO

daki: ” DISCIPLINA kolega.!!!!!!!!!!!! Ptkm je na dnu dna……uskoro ide gore.,nemoj prodavati…….. ” To slušam već mjesecima , a nikako da krene. Odustajem od nje.

Upravo se to i čeka da se iznervira što veči broj malih dioničara. Veliki samo skupljaju i nedaju se nervirati. Povijest se ponavlja. I na Petrici su već izveli ove trikove više puta. A onda up………..Pogledaj kako se kretala krivulja grafikona unatrag godinu-dvije.

marcello

pupovac:

daki: ” DISCIPLINA kolega.!!!!!!!!!!!! Ptkm je na dnu dna……uskoro ide gore.,nemoj prodavati…….. ” To slušam već mjesecima , a nikako da krene. Odustajem od nje.

Upravo se to i čeka da se iznervira što veči broj malih dioničara. Veliki samo skupljaju i nedaju se nervirati. Povijest se ponavlja. I na Petrici su već izveli ove trikove više puta. A onda up………..Pogledaj kako se kretala krivulja grafikona unatrag godinu-dvije.

Kolega Marcello točno je da je Ptkm porasla sto-dvjesto posto u zadnjih godinu dvije, samo što je taj rast osjetno slabiji od Ingre ( 2.000 % ), Hidroelektre ( 1.000% ), Igh ( 1.000% ) Belja ( 900% ) itd, tako da su primjedbe kolega na mjestu.
A ni o privatizaciji se više ne priča. Zar nije Ptkm već trebala dobiti novog vlasnika? Barem po najavama zaljubljenika u Ptkm?

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]

Evo da se i ja javim!
opet sam se natrpao dragom mi Petricom,utovar je trajao dobrih dva mjeseca.
Mika,jarane, čujem da je FI polugodišnji jako loš’ ,nekakvih 60 milja u minusu!!!!![smiley7]

Drago mi je da si opet u petrokemiji to daje veliku moralnu podršku
Veliki pozdrav i kralju Miki naravno

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

New Report

Close