vilma:
”
Bilanca petrokemije je u ovom trenutku jedna od najboljih u Hrvatskoj, a iz nje bez sumnje mora izlaziti i sjajan račun dobiti i gubitka što se već i ostvaruje. Biti će zanimljivo vidjeti rezultat 3Q. mika pa izgleda da je sve več uračunato u cijenu ili se zna da buduči kupac ako ga uopšte bude, neče biti spreman platiti više… ako ne ….. onda znači da če ova firma biti namenjena za loše političke direktore i previše radnika s kojima če se kupovati socialni mir i izbore… na žalost ima u regiji puno sličnih slučajeva
”
ništa nije uračunato u trenutnu cijenu jer je nakon ovakvih rezultata realna cijena petrokemije otišla značajno gore i neće biti ispod 1000 kuna. Firma je za pola godine ostvarila dobit od preko 60 milja kuna, a do sada je bila gubitaš. Kome ovo nije dovoljno ovo nije dionica za njega
Ne želim javno iznositi informacije o strukturi RD i G, ali samo ću reći da tvornica u ovom trenutku radi nesmanjenim kapacitetima odnosno nikad bolje. Shvatite ljudi konačno da je petrokemija firma na svjetskom nivou u svojoj branši. Živjeli.
treba koristiti prilike kad netko stavi veliku količinu na prodaju kao što je bilo ovih dana.
Još jednom svaka čast za analizu….i ja se nadam dobrim rezultatima….
vilma: ” Bilanca petrokemije je u ovom trenutku jedna od najboljih u Hrvatskoj, a iz nje bez sumnje mora izlaziti i sjajan račun dobiti i gubitka što se već i ostvaruje. Biti će zanimljivo vidjeti rezultat 3Q. mika pa izgleda da je sve več uračunato u cijenu ili se zna da buduči kupac ako ga uopšte bude, neče biti spreman platiti više… ako ne ….. onda znači da če ova firma biti namenjena za loše političke direktore i previše radnika s kojima če se kupovati socialni mir i izbore… na žalost ima u regiji puno sličnih slučajeva ” ništa nije uračunato u trenutnu cijenu jer je nakon ovakvih rezultata realna cijena petrokemije otišla značajno gore i neće biti ispod 1000 kuna. Firma je za pola godine ostvarila dobit od preko 60 milja kuna, a do sada je bila gubitaš. Kome ovo nije dovoljno ovo nije dionica za njega Ne želim javno iznositi informacije o strukturi RD i G, ali samo ću reći da tvornica u ovom trenutku radi nesmanjenim kapacitetima odnosno nikad bolje. Shvatite ljudi konačno da je petrokemija firma na svjetskom nivou u svojoj branši. Živjeli. treba koristiti prilike kad netko stavi veliku količinu na prodaju kao što je bilo ovih dana.
mika poštujem tvoje mišljenje znanje i pravi osječaj za dionice, kao i globalni pogled na neku firmu jer i ja slično razmišljam, kao i tvoj rad ovdje na forumu samo kažem, nema toga dok svi planeti ne stanu u red, a kada če to potpuno mi je svejedno, jer sam baš na petrici naučio razliku izmedju špekulacije ili investicije…..
a kako smo neki ovdje godinu ili više i svaki se put tešimo kako če sad 1Q,2Q,ili 3Q napravit nešto spektakularno, vidimo da nismo u pravu bar za sada…. veliki igrači ovdje imaju sigurno svoju zadnju reč…
a kad pogledamo dosta je petrica odradila za strpljive…[smiley11]
ovdje je vrijeme najjače oružje po mom mišljenju za male ulagače….za druge neču reči
želim ponekad samo upozorit, da nije sve i toliko sjajno, koliko izgleda….
sam ne izlazim iz petrice sve dok če radnici ujutru ulazit u nju…[smiley1]
mika poštujem tvoje mišljenje znanje i pravi osječaj za dionice, kao i globalni pogled na neku firmu jer i ja slično razmišljam, kao i tvoj rad ovdje na forumu samo kažem, nema toga dok svi planeti ne stanu u red, a kada če to potpuno mi je svejedno, jer sam baš na petrici naučio razliku izmedju špekulacije ili investicije….. a kako smo neki ovdje godinu ili više i svaki se put tešimo kako če sad 1Q,2Q,ili 3Q napravit nešto spektakularno, vidimo da nismo u pravu bar za sada…. veliki igrači ovdje imaju sigurno svoju zadnju reč… a kad pogledamo dosta je petrica odradila za strpljive…[smiley11] ovdje je vrijeme najjače oružje po mom mišljenju za male ulagače….za druge neču reči želim ponekad samo upozorit, da nije sve i toliko sjajno, koliko izgleda…. sam ne izlazim iz petrice sve dok če radnici ujutru ulazit u nju…[smiley1]
ovaj zadnji izvještaj je za petrokemiju i više nego spektakularan. Ljudi iz financija kutinskog diva istovremeno su sakrili i otkrili nevjerovatan uspjeh u poslovanju ptkm. Da je pisala dobit od 60 milja kuna sad bi ju mnogi kupovali po 600 kuna, ovako se pomalo boje. Po meni bez razloga. Ovih dana sam imao neke ugodne razgovore u vezi petrokemije i stvari su više nego dobre. Sadržaj razgovora neće otkrivati, ali sam vam dosta već napisao indirektno. Uživajte svi koji imate ovu dionicu.
vilma: ” mika poštujem tvoje mišljenje znanje i pravi osječaj za dionice, kao i globalni pogled na neku firmu jer i ja slično razmišljam, kao i tvoj rad ovdje na forumu samo kažem, nema toga dok svi planeti ne stanu u red, a kada če to potpuno mi je svejedno, jer sam baš na petrici naučio razliku izmedju špekulacije ili investicije….. a kako smo neki ovdje godinu ili više i svaki se put tešimo kako če sad 1Q,2Q,ili 3Q napravit nešto spektakularno, vidimo da nismo u pravu bar za sada…. veliki igrači ovdje imaju sigurno svoju zadnju reč… a kad pogledamo dosta je petrica odradila za strpljive…[smiley11] ovdje je vrijeme najjače oružje po mom mišljenju za male ulagače….za druge neču reči želim ponekad samo upozorit, da nije sve i toliko sjajno, koliko izgleda…. sam ne izlazim iz petrice sve dok če radnici ujutru ulazit u nju…[smiley1] ” ovaj zadnji izvještaj je za petrokemiju i više nego spektakularan. Ljudi iz financija kutinskog diva istovremeno su sakrili i otkrili nevjerovatan uspjeh u poslovanju ptkm. Da je pisala dobit od 60 milja kuna sad bi ju mnogi kupovali po 600 kuna, ovako se pomalo boje. Po meni bez razloga. Ovih dana sam imao neke ugodne razgovore u vezi petrokemije i stvari su više nego dobre. Sadržaj razgovora neće otkrivati, ali sam vam dosta već napisao indirektno. Uživajte svi koji imate ovu dionicu.
e pa tako i ja razmišljam, da je pisala dobit bili bi u puno boljoj situaciji sada. ali nije greda ako to bude i malo ili malo više kasnije. dobit je tu svi to vide. zašto se zamarati špekulacijama kad je ovo zicer na dulje staze- prema svim raspoloživim podacima. ja samo žalim što nemam keša na raspolaganju da dokupljujem po ovim cijenama.
ovo je presmiješno.ovakvo veličanje rezultata.i to nepostojećih.zvučite kao neka sekta.
neka.početnici to puše samo oni nemaju love da vam pomognu.
bit će i kod petrokemije rezultata(valjda) ali sad ih nema
ovo je presmiješno.ovakvo veličanje rezultata.i to nepostojećih.zvučite kao neka sekta. neka.početnici to puše samo oni nemaju love da vam pomognu. bit će i kod petrokemije rezultata(valjda) ali sad ih nema
kit, kupi još dok netko prodaje po ovim cijenama i neće ti biti žao. Pitaj šta ti nije jasno iz izvještaja rado ću ti pomoći. živio
ovo je presmiješno.ovakvo veličanje rezultata.i to nepostojećih.zvučite kao neka sekta.
neka.početnici to puše samo oni nemaju love da vam pomognu.
bit će i kod petrokemije rezultata(valjda) ali sad ih nema
Ne kužim te, imaš priliku kupiti po smiješnoj cijeni. Rezultati su dobri za razliku od nekih firmi, i duboko smo ispod ATH. Odi bolje na INGRu pa tamo komentiraj onaj baloon +757,18 % od 1.1. ove godine.. Ko da ga je Zeppelin radio.
Dečki moji dragi, kilavimo se na 1 BV, dok se Magmom trži po 11 BV. Suludo, suludo
Evo stanja krajem prošlog tjedna, da imamo za usporedbu:
Važeći podaci za uredovni dan 03.08.2007 .
PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 89.386 2,68 Skrb. račun
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 84.409 2,53 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. HPB D.D. 54.755 1,64 Skrb. račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 40.921 1,22 Skrb. račun
9. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 39.307 1,18 Skrb. račun
Ukupno: 80,98
vilma:
”
Bilanca petrokemije je u ovom trenutku jedna od najboljih u Hrvatskoj, a iz nje bez sumnje mora izlaziti i sjajan račun dobiti i gubitka što se već i ostvaruje. Biti će zanimljivo vidjeti rezultat 3Q. mika pa izgleda da je sve več uračunato u cijenu ili se zna da buduči kupac ako ga uopšte bude, neče biti spreman platiti više… ako ne ….. onda znači da če ova firma biti namenjena za loše političke direktore i previše radnika s kojima če se kupovati socialni mir i izbore… na žalost ima u regiji puno sličnih slučajeva
”
pa to i ja non-stop govorim….znamo tko je vlasnik ove firme i znamo kako se kupuju i biraci i seljaci i svi…a i bez kupovanje imamo kritiku da se rasprodaje nacionalna imovina….
sto je jedan kolega stavio tablicu HFP iz koje se vidi da je PTKM na listi za privatizaciju….to je jalov nacin da se dokaze da ce se nesto i dogoditi….
sve u svemu, odlicna firma, los gazda i jako, jako neizvjesna situacija s obzirom na privatizaciju..
sve mi se ćini da je ovo Buffetova dionica !!!
Kupi i čekaj min. 5 godina a onda će te dionica bogato nagraditi!!!!!
u međuvremenu laganini kupuj dok je na 1BV!!! [smiley7][smiley7][smiley7]