Upravo zvao…..i pitao za to famozno Vrijednosno usklađenje i rezrviranja i veli žena da su to rezerviranja. Pitao ja ako su rezerviranja zašto nisu prikazana u Pasivi pod Dugoročna rezerviranja…Veli žena da su to Kratkoročna rezerviranja koja se ne bilježe u Pasivi !???!
Takvo što ne postoji.
Pozdrav
Evo što HINA kaže:
Petrokemija: 1,7 milijuna kuna neto dobiti
ZAGREB, 27. srpnja 2007. (Hina) – Proizvođač mineralnih gnojiva, čađa te proizvoda od gline, kutinska Petrokemija, u prvom je polugodištu ove godine ostvarila 1,7 milijuna kuna neto dobiti, za razliku od istog lanjskog razdoblja kada je ostvaren gubitak od 23 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Ostvarena dobit, kako se pojašnjava, rezultat je veće proizvodnje i prodaje od planirane i to proizvodnje za 11,9 posto, a prodaje za 5,5 posto.
Ukupni prihodi tvrtke ostvareni su u iznosu od 969,07 milijuna kuna i veći su za 15,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani te 14,8 posto viši od plana. Poslovni su prihodi povećani sa 824,5 milijuna kuna na 961,7 milijuna kuna, pri čemu rast bilježe i prihodi od prodaje u zemlji i prihodi od prodaje u inozemstvu.
Prihodi od prodaje u zemlji povećani su sa 417,9 milijuna kuna u prvom polugodištu lani na 453,1 milijun kuna u prvih šest ovogodišnjih mjeseci. Prihodi od prodaje u inozemstvu povećani su pak sa 389,6 milijuna na 477,49 milijuna kuna.
Ukupni rashodi Petrokemije u prvoj polovici godine iznose 967,3 milijuna kuna i veći su 12,6 posto prema istom razdoblju lani te 7,8 posto veći od plana.
U pojašnjenju poslovnih rezultata napominje se da su materijalni troškovi i troškovi prodane robe veći od plana za 5,4 posto, te za 5,3 posto od ostvarenja prošle godine uslijed povećanja proizvodnje i iznose 720 milijuna kuna.
Istovremeno ostali troškovi poslovanje (bez financijskih rashoda) povećani su za 27,1 posto u odnosu na plan, te 33,3 posto u odnosu na ostvarenje prošle godine.
flyer: ” Upravo zvao…..i pitao za to famozno Vrijednosno usklađenje i rezrviranja i veli žena da su to rezerviranja. Pitao ja ako su rezerviranja zašto nisu prikazana u Pasivi pod Dugoročna rezerviranja…Veli žena da su to Kratkoročna rezerviranja koja se ne bilježe u Pasivi !???! ” Takvo što ne postoji. Pozdrav
Znam zato sam i stavio upitnike i uskličnike….Nazovi gđu. Marić na 044/647-829….
Muljaju sa dobiti to je jasno.
Ono sa čim ne mogu muljati su prihodi od prodaje :
S (zadnja 4 kvartala)
200603 1.682.826.000,00 Kn
200606 1.694.137.000,00 Kn
200609 1.734.093.000,00 Kn
200612 1.793.186.000,00 Kn
200703 1.860.938.000,00 Kn
200706 1.926.176.000,00 Kn (povećanje od 14% u odnosu na 200606)
Do kraja godine smo na preko 2 mlrd prihoda.[smiley2]
Dobit će prikazati kada budu htjeli, a tada dionica ide 100% gore u tjedan dana.
Dobit će prikazati kada budu htjeli, a tada dionica ide 100% gore u tjedan dana.
Posudiš mi love? Ja ti vratim kad budem htio sa kamatama koje ti dam. I budi sretan, kao što si sada.
Otkud im pravo da prave budale od dioničara!?
4.2. Vrijednosno usklađenje i otpis potraživanja
Članak 9.
(1) Vrijednosna usklađenja po osnovi ispravka vrijednosti potraživanja od kupaca za isporučena dobra i obavljene usluge, priznaju se kao rashod ako je od dospijeća potraživanja do kraja poreznog razdoblja proteklo više od 120 dana, a ista nisu naplaćena do petnaestog dana prije dana podnošenja porezne prijave. Svote vrijednosnih usklađenja potraživanja od kupaca iskazane u prethodnim poreznim razdobljima kao porezno priznati rashod uključuju se u prihode, ako do trenutka nastupa zastare prava na naplatu nije postupljeno na način propisan u stavku 2. ovoga članka.
(2) Vrijednosno usklađenje potraživanja priznaje se ako je potraživanje evidentirano u poslovnim knjigama kao prihod i ako su obavljene sve radnje za osiguranje naplate duga, pažnjom dobroga gospodarstvenika.
(3) Smatra se da su obavljene radnje iz stavka 2. ovoga članka ako su potraživanja utužena ili se zbog njih vodi ovršni postupak, ako su prijavljena u stečajnom postupku nad dužnikom ili ako je postignuta nagodba s dužnikom, koji nije fizička osoba ili povezana osoba, u postupku sanacije ili stečaja.
(4) Iznimno od odredbe stavka 3. ovoga članka, priznaje se otpis potraživanja, koja su zastarjela i koja u svakom pojedinom poreznom razdoblju ne prelaze 5.000,00 kuna po pojedinom dužniku koji nije fizička osoba.
4.3. Vrijednosno usklađenje zaliha i financijske imovine
Članak 10.
(1) Rashodi smanjenja vrijednosti zaliha i financijske imovine priznaju se u razdoblju u kojemu je imovina prodana ili na drugi način uporabljena.
(2) Rashodi zaliha po osnovi manjkova zaliha priznaju se u visini utvrđenoj odlukom Hrvatske gospodarske komore, odnosno Hrvatske obrtničke komore, u smislu propisa o porezu na dodanu vrijednost.
4.4. Rezerviranja
Članak 11.
(1) Pri utvrđivanju porezne osnovice ne priznaju se rezerviranja, osim za namjene propisane u ovomu članku.
(2) Priznaju se kao rashod rezerviranja za rizike i troškove na temelju zakona ili drugog propisa i rezerviranja koja su uvjetovana ugovorima (rezerviranja za otpremnine, rezerviranja za troškove obnavljanja prirodnih bogatstava, rezerviranja za troškove u jamstvenim rokovima i rezerviranja za troškove po započetim sudskim sporovima).
(3) Rezerviranja kod banaka za rizike od potencijalnih gubitaka priznaju se kao rashod u obračunanoj svoti, ali najviše do visine koju određuju propisi Hrvatske narodne banke.
(4) Rezerviranja kod osiguravajućih društava koja se obvezatno formiraju u skladu sa zakonom koji uređuje osiguranje, priznaju se osiguravajućem društvu kao rashod u obračunanim svotama, ali najviše do visine ili gornje granice u skladu sa zakonom koji uređuje osiguranje.
(5) Ukidanje ili uporaba rezervacija priznaje se na način da se prihodi izuzmu i rashodi priznaju tako da u poreznu osnovicu nisu ponovno uključeni prihodi i rashodi koji su prethodno povećavali ili smanjivali poreznu osnovicu, osim ako ovim Zakonom nije drukčije određeno.
13. Pravna pitanja kako stoji u bilanci nije bilo stoga ovo je namjerno prikazivanje željenog rezultata……………[smiley4]
Evo jedan kratak komentar; ipak sam na godisnjem…
Poslovanje super; izvjestaj sranje.
Dovoljno je pogledati rast prodaje (posebno izvoza; smanjenje ovisnostu o Todoricu), prebaciavnje financiranja na dobavljace (potrezivanja vs obveze), famoyno reyerviranje… jasno je da firma yaraduje pare… ali tp ne yeli prikayati!
Ako fond manageri ynaju citati iyvjestaje super, ako ne, onda sranje.
to sam vam ja pricao.. vrijednost ptkm na stranu.. ova dionica ne smije gore jos neko vrijeme.. i tako ce i biti.. a vrijeme je novac, pogotovo za one koji ga nemaju dovoljno..
Evo jedan kratak komentar; ipak sam na godisnjem…
Poslovanje super; izvjestaj sranje.
Dovoljno je pogledati rast prodaje (posebno izvoza; smanjenje ovisnostu o Todoricu), prebaciavnje financiranja na dobavljace (potrezivanja vs obveze), famoyno reyerviranje… jasno je da firma yaraduje pare… ali tp ne yeli prikayati!
Ako fond manageri ynaju citati iyvjestaje super, ako ne, onda sranje.
Kolega gdje ste to u inozemstvu na godisnjem posto vidim da vas je.. Z i Y na tipkovnici?
[smiley2]
to sam vam ja pricao.. vrijednost ptkm na stranu.. ova dionica ne smije gore jos neko vrijeme.. i tako ce i biti.. a vrijeme je novac, pogotovo za one koji ga nemaju dovoljno..
Kolega oni koji ga nemaju viska nek ne idu na burzu. Na burzi se barata s novcima koji vam trenuntno ne trebaju.
Ostvareni ukupni prihodi iznose 969,1 mln kn i veći su od plana za 14,8% odnosno za 15,9% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Ostvareni ukupni rashodi iznose 967,3 mln kn i veći su od plana za 7,8% te 12,6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Ostvarena je dobit od 1,8 mln kn kao rezultat veće proizvodnje (index 111,9) i prodaje (index 105,5) od plana.
Ostvarena je sezonska zarada po dionici od 0,53 kn.
Materijalni troškovi i troškovi prodane robe veći su od plana za 5,4%, te za 5,3% od ostvarenja prošle godine uslijed povećanja proizvodnje. Istovremeno ostali troškovi poslovanje (bez financijskih rashoda) povećani su za 27,1% u odnosu na plan, te 33,3% u odnosu na ostvarenje prošle godinu
Proizvodnja gnojiva 851,2 mln kn; proizvodnja čađe 68,5 mln kn; proizvodnja gline 25,6 mln kn i ostale djelatnosti 23,8 mln kn