Ma nema frke evo naslagala se kupnja odmah. Ja sam bio doslovno sekundu sporiji da pokupim onih 47 komada na 287 [smiley3]
ako je pad zbog izvještaja, onda je red da netko reagira
Upravo suprotno, cijena se umjetno-dogovorno spušta da bi se što više akumuliralo na što nižim cjenama. Vidjet ćemo ubrzo možda je u pitanju upravo KD Investment koji je u posljednja dva mjeseca najviše dokupio.
Koristi se prazan prostor upravo pred objavu rezultata…..
[smiley8]
analiza: ” ako je pad zbog izvještaja, onda je red da netko reagira ” Upravo suprotno, cijena se umjetno-dogovorno spušta da bi se što više akumuliralo na što nižim cjenama. Vidjet ćemo ubrzo možda je u pitanju upravo KD Investment koji je u posljednja dva mjeseca najviše dokupio. Koristi se prazan prostor upravo pred objavu rezultata….. [smiley8]
kad je izašao izvještaj prvog kvartal cijena je došla do 260 i kusur, a na kraju dana je došla do 290 i kusur.
Pročitajte još jednom podatke za prvih 5 mjeseci o povećanju prihoda, potraživanja i zaliha.
Najveći porast su zalihe na 319 mil. kuna i ….
Ako zalihe budu stvarno na ovoj razini onda bi i Promjene u zalihama gotovih proizvoda…trebale biti na razini od cca. -60 mil. kn, što bi dalje generiralo jaku dobit.
Naime, tako je uvijek u Petricinim izvještajima bilo.
Jedino se bojim da ne smuljaju nešto.
Inače idemo u nebo.
mika: ” Najveći porast su zalihe na 319 mil. kuna i …. ” Ako zalihe budu stvarno na ovoj razini onda bi i Promjene u zalihama gotovih proizvoda…trebale biti na razini od cca. -60 mil. kn, što bi dalje generiralo jaku dobit. Naime, tako je uvijek u Petricinim izvještajima bilo. Jedino se bojim da ne smuljaju nešto. Inače idemo u nebo.
na datum 31.05.07 stanje zaliha je 319.854.352,15 kuna. U odnosu na 1Q zalihe su se povećale za 66 mil. kuna. Potraživanja su u dva mjeseca povećana za 37 mil. kuna. Ako znamo da je kapacitet tvornice 1.350.000 tona+ čađa i glina još cca 80.000 tona, izgleda da bi za godinu dana najduže tvornica mogla raditi punim kapacitetom.
Da li će prikazivati realnu dobit teško je reći (pitanje ja da li i smiju), ali to je možda i manje bitno u ovom trenutku.
Prema trendu prihod 2Q mogao bi se opasno približiti 1 mlrd. kuna.
Prošli tjedan u okolici Varaždina organizirana je prezentacija i demonstracije sa strojevima, kako i koliko trošiti sredstava za kalcizaciju tla. Večina tla ima razinu kiselosti od 3,4 do 5,6 (ako sam dobro zapamtil brojke) što smanjuje prinose.
Upotrebom sredstava za kalcizaciju prinosi se povečavaju u velikom postotku. Upravo to sredstvo za kalcizaciju tla je još jedan od aduta u paleti proizvoda Petrokemije. Bez korištenja istog sredstva poljoprivredna proizvodnja će biti gotovo nezamisliva a u svakom slučaju niskih prinosa, znači neisplativa.
Da ne govorimo o prinosima po ha koji se postižu u EU [smiley16]
kad vidim ova makroekonomska i poljoprivredno-agrarna predvidjanja, dodje mi da prodam i drugu polovicu..
kad vidim ova makroekonomska i poljoprivredno-agrarna predvidjanja, dodje mi da prodam i drugu polovicu..
Nije ovo nikad bila dionica za nestrpljive…….[smiley1]
ja cu se u nju vratit za godinu dana, a vi cekajte dotad izmedju 280 i 320.. ima ovdje onih koji na tome dobro zaradjuju..
pola sam ostavio za svaki slucaj..
vidjet cemo..
ja cu se u nju vratit za godinu dana, a vi cekajte dotad izmedju 280 i 320.. ima ovdje onih koji na tome dobro zaradjuju.. pola sam ostavio za svaki slucaj.. vidjet cemo..
I malo si otišao u brodare……….[smiley2]
Pozdrav
nisam.. u tekstilce odoh, a na djubar cu se vratit, prije ili kasnije[smiley2]