PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

OK, ali neka meni netko objasni tko moze biti siguran da ce doci privatizacija ove godine???? to se ne mora dogoditi jos 4-5 godina…

Privatizacija SVIH drzavnih firmi mora biti gotova do ulaska u EU. A mi bi u EU 2009. pa vidi

Mika, ne vjerujem da će biti privatizacije najesen, jer je Petrokenija socijalno osjetljiva tema. No ako Sanader ostane na vlasti očekujem privatizaciju vrlo brzo nakon izbora (proljeće 2008).

Trend is your friend.

Mika, ne vjerujem da će biti privatizacije najesen, jer je Petrokenija socijalno osjetljiva tema. No ako Sanader ostane na vlasti očekujem privatizaciju vrlo brzo nakon izbora (proljeće 2008).

Nije presudno, Končar je skočio sa 45 kuna na 1300 a nema privatizacije ni neke dobiti. U burzovnom skoku igraju i drugi faktori. Gledao sam neke stvari i mislim da je poslovanje firme odlično i da može biti samo bolje. Svi parametri poslovanja petrokemije idu značajno prema gore.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Nije presudno, Končar je skočio sa 45 kuna na 1300 a nema privatizacije ni neke dobiti. U burzovnom skoku igraju i drugi faktori. Gledao sam neke stvari i mislim da je poslovanje firme odlično i da može biti samo bolje. Svi parametri poslovanja petrokemije idu značajno prema gore.

PLAN POSLOVANJA ZA 2007. GODINU
Tuesday, March 13, 2007

Nadzorni odbor prihvatio je od Uprave predočen i detaljno raspravljen poslovni plan za 2007. godinu. Cilj je u odnosu na prošlu godinu s dobrom kondicijom postrojenja proizvodnju mineralnih gnojiva povećati za 4,8 posto. Kvalitetnom obradom tržišta planira se prodati 5,1 posto gnojiva više. Količinski to znači proizvesti 1,239,000 tona gnojiva, odnosno na tržište s naglašenijim asortimanom uree (38,1 %) i NPK-a gnojiva (38,7 %) isporučiti 1,225.680 tona. Na domaće tržište plan je otpremiti 440.900 tona, 18.000 tona više nego lani. Od ostalih proizvoda planirana je prodaja 25 tisuća tona čađe, 30 tisuća tona glinarskih proizvoda i 2,3 tisuće proizvoda iz PC Tekuća gnojiva usluge i servisi. Za modernizaciju postrojenja i njihovo visoko korištenje, te kontinuitet proizvodnje i otpreme uložit će se 50 milijuna kuna.

U PET MJESECI POZITIVAN REZULTAT
Thursday, July 05, 2007

Danas je Nadzorni odbor Petrokemije d. d. usvojio izvješće o poslovanju u prvih pet mjeseci. U tom razdoblju tvrtka je ostvarila sezonsku dobit od 2,8 milijuna kuna, što se odrazilo i u prebačaju plana kod svih najvažnijih pokazatelja poslovanja, naglasio je predsjednik Uprave Boris Mesarić. Proizvodnja gnojiva ostvarena je 17,3 posto iznad plana, dok je prodaja bila veća od planirane za 7,4 posto. Na domaćem, strateški najvažnijem tržištu za Petrokemiju, u pet mjeseci ostvarena prodaja gnojiva veća je za 8,5 posto od istog prošlogodišnjeg razdoblja

OTPREMA GNOJIVA VEĆA OD PLANA
Friday, July 20, 2007

U prvom polugodištu o.g. u Petrokemiji je utovareno 559.000 tona gnojiva, od čega na domaće tržište polovica. Isporuke su iznad planiranih, odnosno za 20.000 tona gnojiva veće nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Petrokemija prebacuje sve zacrtane planove i proizvodnje i prodaje

http://www.petrokemija.hr/Default.aspx?tabid=52

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

a ako dodje SDP??? jeli on socijalno osjetljiv??

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

panda:
“OK, ali neka meni netko objasni tko moze biti siguran da ce doci privatizacija ove godine???? to se ne mora dogoditi jos 4-5 godina…

Privatizacija SVIH drzavnih firmi mora biti gotova do ulaska u EU. A mi bi u EU 2009. pa vidi

jel moze netko nabaciti tu odredbu da privatizacija mora biti zavrsena sa svim firmama u portfelju HFP? Gdje to pise? Unaprijed zahvaljujem,
pozdrav

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

Alien:

panda:
“OK, ali neka meni netko objasni tko moze biti siguran da ce doci privatizacija ove godine???? to se ne mora dogoditi jos 4-5 godina…

jel moze netko nabaciti tu odredbu da privatizacija mora biti zavrsena sa svim firmama u portfelju HFP? Gdje to pise? Unaprijed zahvaljujem,
pozdrav

To su rekli striceki i tete iz EU da je uvjet. Koji mi mozemo ili ne ispuniti no dok ga ne ispunimo ne upadamo u EU

inquirer:

Realno Petrokemiji bi jako odgovaralo za podizanje kvalitete poslovanja i rentabilnost jedno masovno otpustanje. Kao i svim drzavnim firmama (INA, HEP itd).

Slovo S u imenu tako kaže.

No respect

što znači sezonska dobit?
2,8 milijuna, kolika je bila kvartalna dobit?
netko tu nekoga malo zeza

što znači sezonska dobit? 2,8 milijuna, kolika je bila kvartalna dobit? netko tu nekoga malo zeza

stvar je jasna. To je dobit od 01.01.07-31.05.07. Kvartalna dobit se tek očekuje i vjerovatno je izvještaj danas predan u FINU. Kad ulovim malo vremena napisati ću pregled financijskog poslovanja u tom razdoblju. Ukratko poslovanje u tom periodu je i više nego ohrabrujuće sa više aspekata.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

izvješće će dobro izgledati

2Q 2006 – kumulativno -23.000.000
2Q 2007 – kumulativno 3.000.000

nije loše

New Report

Close