PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

bakulaz:

To ja rek’o neki dan… Nema razloga trzati se na te hrđave udice,pače treba se skulirati i uživati ovo ljeto,te iskoristiti svaki dan za provod,planinu.. Jel tako kolega knish?[smiley2][smiley2][smiley2] Petričino vrijeme još nije ni počelo,probajte se istrgnuti iz svakodnevne nervoze praćenja,nema prometa,pametni čuvaju, nepametnii ne kupuju …

malo analize zadnjih par mjeseci neće škoditi.

Svi veliki igrači u dioničarskoj strukturi kako stvari stoje i dalje drže svoje pozicije. Neki manji igrači su kresali jedan dio pozicija jer su ih očito veliki svojom taktikom prodaje po par dionica po niskim cijenama isprovocirali na prodaju. Ono što je bitno svi veliki su i dalje unutra i tu nije bilo skoro nikakvih promjena osim što je dobar dio njih podebljao svoje pozicije. Neki individualni igrači koji se pojavljuju i u drugim dionicama također su podebljavali svoje pozicije što sugerira uskoro porast cijene jer je tako uvijek bilo do sada.

Kako vidim zadnjih dana nema niti veći količina na prodaji u paketu tako da su izgleda i oni koji imaju po 500 ili 1000 dionica iscrpili svoje količine,a to može biti signal velikima da je vrijeme za dizanje na viši nivo i čišćenje dionica na recimo 400 kuna.

Evo jednog od 1000 komada na 300 upravo, čuli su te[smiley2]

Hell is Empty and all the Devils are Here

Evo jednog od 1000 komada na 300 upravo, čuli su te[smiley2]

Zašto moj Mostich to ne vidi?

To ja rek’o neki dan…
Nema razloga trzati se na te hrđave udice,pače treba se skulirati i
uživati ovo ljeto,te iskoristiti svaki dan za provod,planinu..
Jel tako kolega knish?[smiley2][smiley2][smiley2]

Ako Bog dadne, kolega Bakulaz, bit će mahnitanja po brdima
[smiley2]

"[i]When does a guy decide to become an accountant? When he realizes he doesn't have the charisma to succeed as an undertaker. " [/i]

” Evo jednog od 1000 komada na 300 upravo, čuli su te[smiley2]

None but ourselves can free our minds.Life is one big road with lots of signs. So when you riding through the ruts, don't complicate your mind.Bob's words

Taj sa 1.030 kom vjerojatno će se povuči čim mu se kupnja približi [smiley8]
Današnji promet (do sada) 4 dionice sve govore!

marcello

OTPREMA GNOJIVA VEĆA OD PLANA
20. srpanj 2007

U prvom polugodištu o.g. u Petrokemiji je utovareno 559.000 tona gnojiva, od čega na domaće tržište polovica. Isporuke su iznad planiranih, odnosno za 20.000 tona gnojiva veće nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Najveći dio 61, 9 posto otpremljen je na paletama. Za potrebe proizvodnje gnojiva istovareno je 350.000 tona sirovina. Praktički to znači da je oko 600 radnika, a što čini više od četvrtine ukupno zaposlenih ljudi u Petrokemiji, otpremilo ili prihvatilo 928.000 tona roba, kaže direktor TC Transport Franjo Begedin.

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

MOže netko k/p i omjer za PTKM……….. Pozdrav[smiley2]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Kupnja
Ukupno ponuda 25
Ukupno dionica 3070

5 najboljih ponuda
Cijena Količina
Prodaja
Ukupno ponuda 50
Ukupno dionica 5896

5 najboljih ponuda
Cijena Količina
291,01 3
291,00 180
290,57 70
290,55 122
290,02 35

293,20 103
295,00 100
298,99 125
299,00 660
299,99 76
Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
291,01 32 13:56:03
291,50 58 13:56:03
293,21 146 13:13:20
293,30 201 13:13:20
293,00 4 11:21:48

malo ja razmisljam o potencijalnim scenarijima….
kazu ljudi da je tvornica efikasna, i racionalna….
uzmimo na primjer da PTKM ove 2007 godine ostvari dobit cistu nakon poreza od 100 milijuna kuna….tada bi EPS bila 29.93….to bi znacilo da bi se ostvario P/E omjer od nekih relativno visokih 30, cijena bi tada bila 900 kuna…

ovo sam naveo jako hipoteticki….scenarij da dobit bude 100 milijuna kuna je pretpostavljam neostvarim za ovu firmu…. a da recimo zarade 20 milijuna kuna, P/E od 30 se postize pri cijeni od…..179.70 kuna….

pa prema tome….ja bih zakljucio da mi je ova dionica sa ovakvoga stajalista preskupa….
ima li netko koji komentar na ovo…..

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

None but ourselves can free our minds.Life is one big road with lots of signs. So when you riding through the ruts, don't complicate your mind.Bob's words

malo ja razmisljam o potencijalnim scenarijima…. kazu ljudi da je tvornica efikasna, i racionalna…. uzmimo na primjer da PTKM ove 2007 godine ostvari dobit cistu nakon poreza od 100 milijuna kuna….tada bi EPS bila 29.93….to bi znacilo da bi se ostvario P/E omjer od nekih relativno visokih 30, cijena bi tada bila 900 kuna… ovo sam naveo jako hipoteticki….scenarij da dobit bude 100 milijuna kuna je pretpostavljam neostvarim za ovu firmu…. a da recimo zarade 20 milijuna kuna, P/E od 30 se postize pri cijeni od…..179.70 kuna…. pa prema tome….ja bih zakljucio da mi je ova dionica sa ovakvoga stajalista preskupa…. ima li netko koji komentar na ovo…..

pogodio si stvar, ima firmi u svijetu koje bez problema kad kupe ptkm mogu ostvariti neto dobit od 100 i više milja kuna. Zato svi i govore da je minimalna cijena 800 kuna po dionici i zato je ova dionica sad prejeftina.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

pogodio si stvar, ima firmi u svijetu koje bez problema kad kupe ptkm mogu ostvariti neto dobit od 100 i više milja kuna. Zato svi i govore da je minimalna cijena 800 kuna po dionici i zato je ova dionica sad prejeftina.

[/quote]

OK, ali neka meni netko objasni tko moze biti siguran da ce doci privatizacija ove godine???? to se ne mora dogoditi jos 4-5 godina….
o tome je rijec…i ako ulozim u ovo mogu biti zakljucan godinama sa ovom dionicom i propustati druge prilike…tzv. oportunitetni troskovi..
ispada da moram raditi u HFP da bih to znao….( i tako zaradio 1.5 milijuna kuna za godinu dana :::)))

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

OK, ali neka meni netko objasni tko moze biti siguran da ce doci privatizacija ove godine???? to se ne mora dogoditi jos 4-5 godina…. o tome je rijec…i ako ulozim u ovo mogu biti zakljucan godinama sa ovom dionicom i propustati druge prilike…tzv. oportunitetni troskovi.. ispada da moram raditi u HFP da bih to znao….( i tako zaradio 1.5 milijuna kuna za godinu dana :::)))
[/quote]

reći ću ti kako ja razmišljam. Privatizacija ptkm će biti svakako jer je to zahtjev EU. Ako znamo da je ptkm već i na službenom spisku HFP za privatizaciju i ako smo svjesni da s obzirom na postojeće poslovanje ima potencijala skočiti 200% u odnosu na sadašnju cijenu mislim da se isplati čekati. Sa našom ekipom se nikad ne zna tako da je moguće da privatizacija bude i na jesen tako da je pitanje da li se isplati riskirati i imati neke druge dionice ako je ovdje zarada garantirana.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

New Report

Close