PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

da 284

klaudija: ” ovo je več stvarno banana jedino sam ja očito kupila ovu dionicu po 310 i nikada gore da bar vratim svoje ” Ako se ne varam ti si i ADPL kupila na 280 ili i vise sto je bio vrh, pa uoci gdje grijesis.

1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 89.386 2,68 Skrb. račun
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 87.712 2,63 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. HPB D.D. 54.926 1,64 Skrb. račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 42.407 1,27 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 40.921 1,22 Skrb. račun
10. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
Ukupno: 81,18

Malo se prodavalo……..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Samo sam klaudiji htio skrenuti paznju na gresku kupovanja neceg dok raste i/ili je na vrhu

To se redovito događa kad duže vremena pratiš neku dionicu i zadojen si mišljenjem da će to rasti odmah i oštro prema gore i tada uslijedi okidač koji ponese masu i kupuju do besvijesti jer misle da će već sutra morati izvojiti više novaca za istu dionicu…, no trend se promijeni i nastane kapitalizacija dobiti…
Obično puše oni koji su kupovali pri kraju trenda, a ne onda kada se moglo kupovati bez ikakvih trzavica unazad posljednjih mjesec dana što je i primjer na ovoj dionici, ali ne,…, trgovina će se opet intenzivirati pred izlaske FI za 2Q i opet će biti onih koji će PTKM kupovati na kraju uzlaznog trenda i cijene koja opravdava trenutna očekivanja…
Gledajući dugoročno Klaudija nije učinila ništa loše…, jedino je trebala uskočiti ranije pa sada ne bi razmišljala o opravdanosti ulaganja… , već bi strpljivije čekala novi uzlazni trend koji po meni samo što nije počeo…
Očekivanja od PTKM su prevelika, očekuje se pozitivan FI te početak privatizacije koja bi uz kvalitetnog ponuđača mogla cijenu ove dionice odnijeti ka svima na formu poznatim targetima….

Bitno je samo strpljenje i to slonovsko, a ne na svaki šušanj i gubitak strpljenja prodavati dionice jer to donosi nestabilnost cijene i tiskanje u minus te spuštanje nivoa adrenalina na kupnji…

Tehnička analiza… čini mi se donosi promjenu i početak pozitivnog trenda, ako to opravda FI za 2Q, a trebao bi mislim da će Klaudija biti nešto zadovoljnija, no za znatniju zaradu morati će pričekati bar još nekoliko mjeseci…, a to se može…zar ne..

Baš kako Simone kaže…, ajd da probam otvoriti moj prvi sken i vraga… ne mogu pogledati cjelokupnu sliku !!! Čudno je da ako je skenirani članak poveći. – kao onaj što sam prvog, a bogme i drugog smanjenog postao, u otvorenom popup prozoru na ovom forumu ne može se vidjeti cijela slika već se treba – kad se popup prozorčić otvori – desnim klikom na miš treba snimiti sliku na komp i otvoriti u Windows picture and fax Viewer-u…. eto Simone – to ti je rješenje…, dok kod PDF-a nema tih problema…ali dolazi do degradacije kvalitete zbog konverzije… Predlažem moderatorima tj. njihovoj tehničkoj podršci da riješe mogućnost skrolovanja otvorenih popup prozora ako članak veličinom prelazi mogućnosti prozorčića…

Hvala Sappy na trudu, ali najgora stvar je ta da sam ja informaticar po struci i na ovoj Spanjolskoj sklopociji nisam uspio nista jer je administrator stavio ogranicenja gora nek u Karmelicanskom samostanu. Hvala na PDFu pomoglo je.

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

sappy: ” Evo i malo štiva iz časopisa “Javna dionička društva” sa rezimeom događanja na ovom biserčiću, a u očekivanju objave rezultata za 2Q…. Ugodno čitanje….[smiley2] ” pa iz ovoga mogu samo zakljuciti da rezultati 2.kvartala ne mogu biti dobri…1.drzava je nasla formulu za smanjenje cijene gnojiva samo na nacin da pokrije gubitak…klasika… 2.privatizacija po mene nece uopce krenuti brzo jer postojeci konkurent ne moze biti jaka konkurencija s obzirom da drzava ima utjecaj na cijenu koja je objektivno manja od trzisne, tj. one koja bi se trebala formirati…. u slucaju da i dodje do privatizacije ( a to znaci i poskupljenja PTKM-ijinih inputa i outputa), 3.poljoprivredni sektor bi pao na koljena….postao bi jos neracionalniji, nefikasniji i nekonkurentniji….i to bas u vrijeme pred ulaska u EU kada je potpora stanovnistva za ulazak potrebna… logicniji je cilj….ulazak u EU, pa onda poskupljenja..bas kako je bilo i u Madjarskoj….a ne obrnuto….

1. pa drzava nije smanjila cijenu gnojiva vec nije odobrila povecanje zbog predizborne godine i seljaka na cestama
2. u clanku pise ove zime, ako to nije brzo neznam sto je (ne bi ulazio u to da li su u pravu oni ili Vi kolega, samo konstatacija iz clanka)
3. poljoprivredni sektor je vec na koljenima jer drzava nema strategiju za poljoprivredu a da ju i smisli, ne moze ju provesti zbog ogranicenja EU kojoj bi trebali pristupiti 2009

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

1. pa drzava nije smanjila cijenu gnojiva vec nije odobrila povecanje zbog predizborne godine i seljaka na cestama
2. u clanku pise ove zime, ako to nije brzo neznam sto je (ne bi ulazio u to da li su u pravu oni ili Vi kolega, samo konstatacija iz clanka)
3. poljoprivredni sektor je vec na koljenima jer drzava nema strategiju za poljoprivredu a da ju i smisli, ne moze ju provesti zbog ogranicenja EU kojoj bi trebali pristupiti 2009

[/quote]

1.ok, nebitno, cijena je ostala ista
2. tocno, u clanku pise…u clanku moze pisati da ce biti iduci mjesec, ili za 200 godina….Galinec je strojar po zanimanju, pa ja znam da bi on to sa tehnicke perspektive odmah zelio privatizirati i optimizirati proizvodnju kroz privatno vlasnistvo…on nije poiticar a politicari razmisljaju na drugaciji nacin nego strojari….
3. tocno, to je jos jedan argument zasto drzava ne bi trebala krenuti u privatizaciju jer ako je poljoprivredni sektor na koljenima, dodatno opterecenje bi ga jos nize spustilo…..

u clanku takodjer pise, citiram “rizik za kompaniju je postupna deregulacija i prestanak subvencioniranja cijene plina (u susret znacajno vecim trzisnim razinama)”…..

ta deregulacija je upravo istodobno povecanje cijene inputa i outputa, a na cijenu outputa su izuzetno osjetljivi poljoprivrednici….
ako dodje na vlast, profesor Jurcic dobro zna, da osim je problem hrvatskoga poljoprivrednoga sektora manjkavost znanja hrvatskih poljoprivrednika i njihova nestrucnost naspram njihovih kolega u EU koji imaju diplome ako ne i magisterije naspram nasih koji jedva da imaju osnovnu skolu zavresnu….

zbog toga scenarija tj. cinjenica vjerojatnost da ce doci do privatizacije PTKM nakon izbora malena….

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

Krenula neka čudna igra na Petrici. Lupanje po bidu s dionicu dve….

Priprema se teren za dogovorene transakcije

Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
292,11 7 12:41:06
292,11 3 12:35:10
292,11 3 12:31:06
293,01 3 12:31:06
293,01 3 12:26:06
293,01 4 12:17:15
293,01 1 12:15:39
293,01 2 12:09:55
293,01 1 12:07:43
293,01 2 12:06:36
295,00 23 10:04:48

jel netko razumije o čemu se ovdje radi?[smiley7]

Šta je čađari,stagniramo,a?[smiley2]
Ovo današnje bidanje sa po par dionica bi mogao biti pokazatelj da su ipak
neki bili privilegirani načuli poneki šapat i bacaju još po koju ješku,nama neprvilegiranima…
Dršte gaćice ekipa,brzo će…[smiley2][smiley2]

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Vidim da ovdje ima ljudi koji zovu tete u ptkm i koji se vrzmaju po Kutini.
Imam pitanje za njih: da li je iko od Vas pokusao zatraziti uvid u knjigu dionica? Da li su postavili neka ogranicenja tipa moras biti u prvih 50 da smijes tako nesto zatraziti. Cisto sumnjam da veliki igraci ne smiju nazvati i pitati ko je kupio onaj paket jucer?
Dozvoljavaju li to npr na skupstini kad moraju znati ko sve ima pravo glasa?

E da i jos jedno pitanje u vezi toga. Da li PTKM vodi svoju knjigu dionica samostalno ili za nju to vodi SDA?

pilar

Svježi K/P

None but ourselves can free our minds.Life is one big road with lots of signs. So when you riding through the ruts, don't complicate your mind.Bob's words

New Report

Close