Svježe stanje.
Izgleda mi da se situacija polako okreće.Imam neki osječaj da sljedeći tjedan krećemo up.[smiley11]
Da, vrlo zanimljivo, da to nije prije brzog izvješća, uvijek
ima insajdera, budemo vidjeli, ali mi miriši na dobro….:)
Svježe stanje.
Izgleda mi da se situacija polako okreće.Imam neki osječaj da sljedeći tjedan krećemo up.[smiley11]
Mislim, već ovaj, tj, danas:)-.
ma ide to opet na 290 par puta..
tako su i mene cimnuli pa sam kupovao preko 300[smiley2]
ma ide to opet na 290 par puta.. tako su i mene cimnuli pa sam kupovao preko 300[smiley2]
tko te cimno?
kupnja i prodaja[smiley2]
Može netko k/p i omjer…………..Hvala svima
8100/4000
Može netko k/p i omjer…………..Hvala svima
Zašto je Hypo prodavao evo odgovora??
zašto su se zaustavili ( i malo pali ) burzovni indexi u Hrvatskoj i Srbiji ?
zbog velikog pritiska na prodaju ..
što je uzrokovalo tako veliki pritisak na prodaju ?
Hypo fond … koji je u tom razdoblju 2-3 mjeseca prodao , smanjio svoj kapital sa 340 M eura na 200 M eura ..
što predstavlja smanjenje od 42 % ( !? ) ili apsolutno od 120-130 M eura …
zašto se Hypo fond povukao sa ovih tržišta ? jer znaju nešto što mi ne znamo ?
Ne nego zato što je došlo do promjene u vlasničkoj strukturi i jedan od upravitelja odlazi i povlači za sobom više investitora …
što to dalje znači ? da bi se taj novac u ovom ili onom obliku mogao ponovo vratiti na tržište … što to znači za index i cijene , prilično je jasno .. povečana potražnja = porast cijene …
što iz ovog slučaja možemo primjetiti zaključiti ?
1. da je moguće i na našem tržištu u relativno kratkom vremenu izvuči značajnu količinu kapitala uz ne tako značajan pad cijena i indexa .. ali ipak kapitalizacija skoro pola jednog dosta jakog fonda je uzdrmala tržište , tj. osjetilo se na trgovanju ..
2. nakon ovih događanja ima više razloga za opopravak indexa:a)nema više agresivnog prodavatelja, b). koji se sad vjerojano pretvara u novog kupovatelja