jučer čitam da imamo pšenice za izvoz!!!!
pitam se s čim su je gnjojili !!!!!!! [smiley7][smiley7][smiley7]
Samo za usporedbu 2006/2007 bit će sljedeće: 2006/kumulativno/kvartal – 23.012.000/16.898.000 2007/kumulativno/kvartal 5.300.000/3.000.000 Kako se čini gledajući ukupno?
Lose.
Na toliku prodaju, to je mizerna dobit u situaciji kad imaju stabilnu i jeftinu opskrbu plinom.
Definitivno je jasno da je petrokemija došla u fazu gdje će se vjerovatno manipulirati sa dobiti ovisno o planovima vlade za privatizaciju. Pretpostavka je da će se kvartal prije privatizacije naprašiti dobit što prema tekućem poslovanju neće biti teško.
Planova privatizacije nema. Jasno je da privatizacije nece biti do izbora, a nakon toga… tko zna. Moramo prvo vidjeti tko ce pobijediti u studenom. Dakle, barem 12 mjeseci nema privatizacije.
Druga stvar, ne mogu oni samo nabiti jedan kvartal, pa na osnovi toga traziti visoku valuaciju firme. Kako jedna lasta ne cini proljece, tako niti jedan kvartal (niti polugodiste) ne vrijede puno. Moras imat barem 4 kvartala dobrih FI da bi napravio kakvo, takvo povjerenje u poslovanje.
Šteta što jučer nitko nije bio na skupštni….No, danas sam zvao u Petrokemiju gđu. koja sastavlja izvješća. Ona je rekla da od nje predsjednik uprave nije tražio nikakve podatke nego od jedne druge direktorice koju nažalost nisam dobio. Dakle, ove podatke nije dala osoba koja sastavlje fin. izvještaje, tako da na ovu dobit treba gledati s rezervom. (tj. tko zna što je tu sve uračunato, a što nije)
Lose.
Na toliku prodaju, to je mizerna dobit u situaciji kad imaju stabilnu i jeftinu opskrbu plinom. .
Kolega krivo. Vidi se da ne pratite temu kako bi trebalo. Znači da ponovim.
Postoji plan poslovanja i ostvarenje tog plana.
Plan je za cijelu 2007. godinu bio milijun kuna, oni bi već nakon 2 kvartala imali 6.000.000 kuna, ako računamo da i treći može biti dobar, zaključujemo da je plan premašen i to jako.
Prema planu također tek 2010 godine očekuje se velika dobit.
Ja sam zadovoljan i s dobiti od milijun kuna kvartalno za ovu godinu. Malo prelistati temu i sve će bit’ ok.[smiley2]
uz prihode od 1,8 milijardi kuna dovoljno je da povise cjenu gnojiva 1% i ostvare dodatnih 18 milijuna kuna dobiti.. da o realnom povisenju cijene od jedno 10% i ne govorimo..
Šteta što jučer nitko nije bio na skupštni….No, danas sam zvao u Petrokemiju gđu. koja sastavlja izvješća. Ona je rekla da od nje predsjednik uprave nije tražio nikakve podatke nego od jedne druge direktorice koju nažalost nisam dobio. Dakle, ove podatke nije dala osoba koja sastavlje fin. izvještaje, tako da na ovu dobit treba gledati s rezervom. (tj. tko zna što je tu sve uračunato, a što nije)
jesi li ju priupitao i da li predsjednik uprave ima kakve preference oko toga kako bi ona trebala sastaviti FI?[smiley2]
analiza:
”
Samo za usporedbu 2006/2007 bit će sljedeće: 2006/kumulativno/kvartal – 23.012.000/16.898.000 2007/kumulativno/kvartal 5.300.000/3.000.000 Kako se čini gledajući ukupno?
”
Lose.
Na toliku prodaju, to je mizerna dobit u situaciji kad imaju stabilnu i jeftinu opskrbu plinom.
Kolega ako ikad budete u prilici preuzeti vodstvo firme koja je u knjigovodstvenim (namjerno to napisah jer se to cesto razlikuje od realnosti) gubicima i ispeglati to da to krene u pozitivu znat cete koliko je to tezak i lavovski posao. PTKM se izvukla uz dubioze i pocela raditi s pozitivom – kapa dolje do poda.
asd: ” analiza: ” Samo za usporedbu 2006/2007 bit će sljedeće: 2006/kumulativno/kvartal – 23.012.000/16.898.000 2007/kumulativno/kvartal 5.300.000/3.000.000 Kako se čini gledajući ukupno? ” Lose. Na toliku prodaju, to je mizerna dobit u situaciji kad imaju stabilnu i jeftinu opskrbu plinom. ” Kolega ako ikad budete u prilici preuzeti vodstvo firme koja je u knjigovodstvenim (namjerno to napisah jer se to cesto razlikuje od realnosti) gubicima i ispeglati to da to krene u pozitivu znat cete koliko je to tezak i lavovski posao. PTKM se izvukla uz dubioze i pocela raditi s pozitivom – kapa dolje do poda.
s -6 na +10 milijuna u dvije godine. Poslovnih gubitaka.
asd: ” Lose. Na toliku prodaju, to je mizerna dobit u situaciji kad imaju stabilnu i jeftinu opskrbu plinom. . ” Kolega krivo. Vidi se da ne pratite temu kako bi trebalo. Znači da ponovim. Postoji plan poslovanja i ostvarenje tog plana. Plan je za cijelu 2007. godinu bio milijun kuna, oni bi već nakon 2 kvartala imali 6.000.000 kuna, ako računamo da i treći može biti dobar, zaključujemo da je plan premašen i to jako. Prema planu također tek 2010 godine očekuje se velika dobit. Ja sam zadovoljan i s dobiti od milijun kuna kvartalno za ovu godinu. Malo prelistati temu i sve će bit’ ok.[smiley2]
Koji dio je kriv?
Da imaju mizernu dobit? 2,8 dobiti na 480 prodaje je mizernih 0,5% dobiti u 2 kvartala u kojima rade non-stop i nemaju problema s energentom?
Planovi? He, he… toga sam se nagledao i napravio. Vazne su samo pretpostavke na kojima se baziraju planovi, brojke su podlozne kreativnosti. Samo usporedbom tadasnjih pretpostavki i danasnjih stvarnih podataka mozemo odrediti koliko (i jesu li uopce) planovi relevantni.
Što ste se uhvatili dobiti ?? Prikazat će je kada budu htjeli. Bitno je da prodaja snažno raste.
Sve je to ok…ali ako ne počnu prikazivati realno stanje, ovisimo o špekulantima, ovaj put iz uprave. A dobit nam je bitna jer kuburimo na ovim niskim razinama 4 mjeseca