PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

budd: ” Hypo se upravo olakšao za 1600 komada, taman kad sam mislio da više ne prodaje[smiley1] ” Bitno da ima tko kupuje, bez dropanja cijene, ovo je očiti znak nadolazećeg pozitivnog trenda

ne treba se zamarati trenutno prodajom dionica, bitniji su podaci o prodaji gnojiva koja je veća od planirane tako da bi prihod u prvih 6 mjeseci mogao biti oko 900 milja kuna ili 10% veći nego prošle godine. Kako tek sad slijedi potpisivanje većih domaćih ugovora, i s obzirom da inozemstvo značajno povećava svoje narudžbe ova godina bi mogla završiti jako dobro.

Cijena dionice svakako će pratiti ove podatke kad dođe vrijeme.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Iz gubitaša do stabilnog profita….
Kako su odmah krenule pričice i o dividendama…
Ajmo čađari…

evo me!

Iz gubitaša do stabilnog profita….
Kako su odmah krenule pričice i o dividendama…
Ajmo čađari…

Gdje su krenule takve pričice? Imaš li kakav izvor?
To bi bilo krasno [smiley2]

"[i]When does a guy decide to become an accountant? When he realizes he doesn't have the charisma to succeed as an undertaker. " [/i]

Proizvodnja gnojiva ostvarena 17,3 % iznad plana “U prvih 5 mjeseci poslovanja Petrokemija d.d. ostvarila je sezonsku dobit od 2, 8 milijuna kuna

Rekao sam da necu pisati do 2Q rezultata, ali ove je vrlo slicno tome…

Malo sam zbunjen. PTKM je 1Q zavrsila s 2,3 mil dobiti.
Je li ovo znaci da su u dva rekordna mjeseca (travanj i svibanj) zaradili samo dodatnih 0,5 mil KN?

BigBoss: ” Proizvodnja gnojiva ostvarena 17,3 % iznad plana “U prvih 5 mjeseci poslovanja Petrokemija d.d. ostvarila je sezonsku dobit od 2, 8 milijuna kuna ” Rekao sam da necu pisati do 2Q rezultata, ali ove je vrlo slicno tome… Malo sam zbunjen. PTKM je 1Q zavrsila s 2,3 mil dobiti. Je li ovo znaci da su u dva rekordna mjeseca (travanj i svibanj) zaradili samo dodatnih 0,5 mil KN?

Pogledaj ovo, ovdje se skriva dobit gdje se ne naplati ne može se prikazati dobit, prodano jeste ali nije naplaćeno dakle ovdje je stvar od vlasnika kako će prikazati u bilanci to stanje, a taj dug se samo penje, a svi troškovi se smanjuju…… Pozdrav

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Jasno, svi veliki kupci PTKM imaju vrlo dobru odgodu plaćanja. Baš me zanima koliko sada trenutno iznosi stavka AOP 009

Hell is Empty and all the Devils are Here

Hvala na slici.

Bilanca, RDIG i CFS su tri razlicite stvari.

Ukoliko su oni nesto prodali (dakle, nastupio je poslovni dogadaj) to mora ici u RDIG. Kad ce oni prodaju naplatiti to je druga stvar (i vidi se u Bilanci, kao sto si pokazao, i u CFS kad se to dogodi).

Prema tome, ili je netko ovdje pobrkao brojke i vremenska razdoblja ili imamo problem.

Decki, pustite vi Bilancu na miru… ona je ociscena prosle godine.

RDIG je ono o cemu sada pricamo.

@ BigBoss

Otkud ovaj komentar Uprave PTKM?

Hell is Empty and all the Devils are Here

asd dobro zboriš. Kad se prodaja ostvari ista se treba ubilježiti u prihode i rashode te kreirati dobit (gubitak). Naplata nema veze s time…

Prije svega zanima me link gdje je kolega to pročitao…

Druga stvar. Ukoliko pogledate prijašnje izvještaje od Petrokemije za 2Q uočit ćete da dobit u biti generira polje Promjene u zalihama gotovih proizvoda…Kako je ove godina prodaja premašila očekivanja time je i za očekivati da su stare zalihe prodane, pa bi i ove godine ove polje moglo biti jako (čak -50 mil. kn)

Tocno.

Koliko se sjecam 2Q2006 dobit je bila 32 mil KN, zar ne?

Tocno. Koliko se sjecam 2Q2006 dobit je bila 32 mil KN, zar ne?

Ne. 2Q je dobit bila 16,9 mil. kn. (Kumulativno -23 mil. kn.). Ali Promjene u zalihama su bile -54 mil. kn.

New Report

Close