Cestitke majstoru koji je prodao 1 dionicu (slovima: JEDNU) [smiley2]
Taman toliko mu je falilo da kupi nešto drugo[smiley1]
Može K/P..Hvala
Ako gledamo planiranu proizvodnju za 2007. od 1,225.680 tona (38,7 npk, 38,1 urea), s tim da je sadašnja proizvodnja za domaće tržište nešto iznad 400000 tona, moguće je izračunati kolika će ta brojka biti kada se uzme u obzir realini potencijal od milijun tona samo za domaće tržište + rekordan izvoz u drugom kvartalu ove godine. Ako je u prvom kvartalu prodano 270000 gnojiva, ostvarivanje ciljane količine prema analizama ministarstva daje nove količine kao da u godini imamo još 2 dodatna kvartala sadašnje proizvodnje (čak i malo više).
kako se stvarnost iskrivljava kakonekome pase..
milijun tona za domace trziste?
1. nema sanse
2. pa bolje je da izvoze jer je cijena za domace kontrolirana..
planirana proizvodnja..
sumnjam da ce se u 4. kvartalu natuci vise nego u prvom..
tak da je realisticnije racunati na prebacivanje od 200-300 000 tona..
Kolega super, prije istrčavanja treba nešto i pročitati, te ovaj post pročitati do kraja. Ovo je službeni poslovni plan PTKM za 2007. Ja govorim o potencijalu od 1 mil tona za domaće tržište, a ne o tome da će se to desiti ove godine… cc
ma meni jedino ide malo na zivce ovo navlacenje..
vrijednost ptkm uopce nije upitna, no s previse pisanja riskiramo da se ponovi isti scenarij kao i sa ddjh, bzjk, mldn..
hrpa ljudi se nakupuju pa prodaje odmah s 10% dobiti i stopa cijenu.. onda kad vise ne raste svi u stampedo i ponovno rusenje..
ma meni jedino ide malo na zivce ovo navlacenje.. vrijednost ptkm uopce nije upitna, no s previse pisanja riskiramo da se ponovi isti scenarij kao i sa ddjh, bzjk, mldn.. hrpa ljudi se nakupuju pa prodaje odmah s 10% dobiti i stopa cijenu.. onda kad vise ne raste svi u stampedo i ponovno rusenje..
ma treba nekako izgurati ovaj mjesec do FI !!!
a neki bi se mogli strpit do FI , pa onda prodavat a ne ih sad poklanjat hijenama bez borbe!!!!!!
[smiley7][smiley7][smiley7]
ma meni jedino ide malo na zivce ovo navlacenje..
vrijednost ptkm uopce nije upitna, no s previse pisanja riskiramo da se ponovi isti scenarij kao i sa ddjh, bzjk, mldn..
hrpa ljudi se nakupuju pa prodaje odmah s 10% dobiti i stopa cijenu.. onda kad vise ne raste svi u stampedo i ponovno rusenje..
S tim se slažem… Evo, ja ću isto smanjiti broj postova na ptkm dok se nešto pozitivno ne desi…
Ako malo dublje gledamo situaciju, ona je u principu jadna i tržište je skroz nelikvidno.
Fućkaš tržište gdje nemreš prodati kad hoćeš 2000 dionica a da ne rukneš cijenu dolje za 5 i više %
Petrokemija kada je pala s jednom dionicom na 220 kuna, odmah se vratila na preko 270 kuna prije par mjeseci. Nakon toga izlazi dobro izvješće i PTKM još uvijek na tim razinama oko 290 kuna koliko je bila poslije izvješća što govori da ne treba nasjedati na ove mizerne promete jer to su sve budući dioničari MAGME te njihovi tobogani.
ma meni jedino ide malo na zivce ovo navlacenje.. vrijednost ptkm uopce nije upitna, no s previse pisanja riskiramo da se ponovi isti scenarij kao i sa ddjh, bzjk, mldn.. hrpa ljudi se nakupuju pa prodaje odmah s 10% dobiti i stopa cijenu.. onda kad vise ne raste svi u stampedo i ponovno rusenje..
slažem se sa prvim dijelo- navlačenje i živci.
Ako ste imalo ozbiljan investitor, i ulažete u dionicu kao što je PTKM sve te sitne stvari nebi trebale biti nikakav problem. Kombinacije kakvih smo sve svjedoci u lijepoj našoj mogu donjet svašta i spuštanje cijene daleko ispod realne, isto tako i dizanje. Međutim gledajući povijest razvoja hoćete u dužem ili kraćem periodu ova tvrtka čvrsto stoji na nogama. Kako sam rekao ako ste ozbiljan investitor rok od jedne ili dvije godine nebi trebali biti dugi period za oplodnju novca kakvu je već nekima petrica i omogućila, a de će tako biti i još neko određeno vrijeme nema sumnje. Tako da su špekulacije u raznim smjerovima itekako moguće ali nikako u nedogled. Osobno ću se potruditi skupit još love i probat nadokupit ćim jeftinije, i jednostavno čekat minimalno 1 godinu.