PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Napokon malo akcije.

Ja bi stavio naglasak na rijec “malo”. Smijesan je ovo promet za ovu dionicu

Opet trguju među sobom.

Odmah rušenje s 150 komada. Netko im smeta kod pretumbavanja.

PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 89.462 2,68 Skrb. račun
5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 88.386 2,65 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. HPB D.D. 55.296 1,66 Skrb. račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 45.180 1,35 Skrb. račun
9. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 34.556 1,03 Skrb. račun
Ukupno: 81,10

smanjio HYPO 1300 komada
povećala Victoria 1414 komada.

PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa 1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun 2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun 3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun 4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 89.462 2,68 Skrb. račun 5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 88.386 2,65 Skrb. račun 6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun 7. HPB D.D. 55.296 1,66 Skrb. račun 8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 45.180 1,35 Skrb. račun 9. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun 10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 34.556 1,03 Skrb. račun Ukupno: 81,10 smanjio HYPO 1300 komada povećala Victoria 1414 komada.

http://www.vecernji.hr/home/manager/1113012/index.do evo linka

znači da Viktorija pojačava poziciju pred zacrtanim targetom od 700- 800 kn, ali ima i u današnjem Večernjaku članak za komentirati , jer izgleda da austrijanci pritišču MOL.

2.) Troškovi kamata. Čišćenjem bilance očito je da dugovi nisu više kakvi su bili čime ovi troškovi znatno padaju. Gledajući ove troškove u 1Q lani i 1Q ove godine, vidljivo je da su se isti prepolovili, što daje cca. uštedu od oko 7,5 mil kn. za polugodište. I na kraju kada se sve ovo sagleda te uzevši i čenjenicu da se u Petrokemiji radi punom parom što mi je i danas potvrđeno, ja osobno očekujem jak izvještaj za 2Q, mada u odnosu na lanjski bio bi osobno zadovaljan i s identičnim 2Q jer bi to kumulativno značilo dobit od cca. 20 mil. za razliku od prošlogodišnjeg gubitka. Također slijedeći 3Q ne može biti lošiji od lanjskog kada je rađeno čišćenje. I na kraju…Ne zaboravite da je cijena tek na 1BV

Putinova misija potvrdila je manje više sve što se govorilo. Njega zanima samo nafta i plin (između ostalog što se samo vadi iz zemlje, a zarada je golema), a ostalo prepušta tajkunima i ostaloj ekipi. Između redaka mislim da on od Hrvatske traži INU i poslovanje sa plinom te će vjerovatno istjerati MOL iz Hrvatske. Pretpostavljam da će i od OMV-a kupiti petrokemijski biznis i sa hrvatskom petrokemijom postati gospodari regije sa svime vezanim uz plin (skladišta plina, transfer plina do evrope, petrokemijski biznis). Putin je pametan čovjek i zna da trgovina treba biti dvosmjerna i pustiće Hrvatskoj jedan dio poslova po Rusiji najvjerovatnije vezan uz građevinu gdje naša ekipa može imati posla idućih 50 godina.

Petrokemija je po meni u boljem položaju od INE šta se tiče malih dioničara jer za INU sumnjam da će biti bilo kakve konkurencije Rusima dok će privatizacija ptkm imati itekako zainteresiranih iz drugih zemalja iako će i oni popustit pred ruskim koferima. To je za male dioničare idealna pozicija jer je na burzi moguće kupiti paket od 25% dionica bez problema tako da tu očekujem velike bitke zainteresiranih takmaca koji neće žaliti para da dođu do ovih prevrijednih dionica. Borba bi se mogla voditi oko 800 kuna jer pretpostavljam da će na tom nivou cijene i New York i KD i većina ostalih malih diončara biti spremni prodati svoje udjele.

Što se tiče kamata i smanjenja rashoda financiranja oni su i posljedica restrukturiranja kredita za obrtni kapital koji je ptkm odradila unatrag dvije godine. Ptkm postaje toliko moćna da bi uskoro mogla stvoriti i vlastiti radni kapital što će ju učiniti bez premca na ovim prostorima.

Pozdrav svima.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Živio Mika![smiley2]

znači mika ko nije bacio sve novce u petricu može mirno na odmor…[smiley11]
stvarno izvrstan pogled na činjenice, da i sam tako ne mislim, gledajuči tvoje postove morao bi povjerovati,
moj poklon don kihote…[smiley11]

Jak si Mika!
Kad Petrica potvrdi svoje rezultate na 2Q počet će komešanje…

evo me!

Treba uzeti u obzir da je KD Victoria kupovala podosta komada iznad 290 kuna, nisam siguran, ali barem 4000 komada. Isto tako, izgleda da ne ide ispod 280 kuna, a sad se drži oko 300 kuna. Ako uspiju svi planovi ovo će biti prva godina bez gubitaka.

PS 0,54

u svakom slučaju potencijala ima

Treba uzeti u obzir da je KD Victoria kupovala podosta komada iznad 290 kuna, nisam siguran, ali barem 4000 komada. Isto tako, izgleda da ne ide ispod 280 kuna, a sad se drži oko 300 kuna. Ako uspiju svi planovi ovo će biti prva godina bez gubitaka. PS 0,54 u svakom slučaju potencijala ima

nikad petrokemija nije bila gubitaš jer je gubitak uvijek pokrivala amortizacija. Ta činjenica je mnoge zavela i misili su da je petrokemija pred propasti (slučaj cartmann), a ona se upravo sada pokazuje u svom punom svijetlu. Dakle, gubitaši su firme koje prestaju fakturirati ili im rapidno pada promet što kod petrokemije definitivno nije slučaj nego firma lupa po blagajni kao luda i mora se braniti od kupaca. Zato kad vidite RD i G u minusu pogledajte šta je sa amortizacijom jer to može biti signal da je firma ipak dobra. Kad je gubitak veći od amortizacije onda se pali alarm jer je to opasna situacija za bilo koju firmu. Uz amortizaciju od 100 milja kuna, ako iskažu dobit na kraju godine (bez sumnje) petrokemija je jedna od najpodcijenjenijih firmi na hrvatskom tržištu kapitala.

Normalno je da KD kupuje na 290 i više jer znaju da će debelo zaraditi kad za to dođe vrijeme. Njihove analitičare vjerovatno je privukla činjenica da firma vrijedi 136 milja eura, a radi blizu 300 milja eura prometa koji se konstantno povećava. Vjerovatno su dobili i signal iz Slovenije jer je puno slovenskih kmetijskih zadruga ovisno o kutinskom đubru.

Kad cijena krene gore vjerovatno će par dana za redom obarati rekorde.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Trebala bi prema planu ostvarivati kroz koju godinu finu dobit, ako me sjećanje ne vara 40 milijuna kuna godišnje. Ima li negdje u prospektu KD Victorie koliko je target na PTKM? Kao što je bilo za VIRO.

New Report

Close