PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lijepo sam Vas upozoravao,ne pumpajte atmosferu sa Putinima i sl. Izazvali ste umjetnu
depresiju…Čađari to nije potrebno…
Lagano guštajte u ljetu i pustite da vrijedna čađara radi za Vas…[smiley2][smiley2]

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

ma koji Putin, sljedece godine dividenda[smiley2]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Previše gledate zakon braće, počeli ste bulazniti o teorijama zavjere.

Nema tih velikih igrača koji će ovo zadržati dolje nakon dobrih poslovnih rezultata (vidi Viro), a oni su tu, a bit će tu i na kraju godine. Ako se neko uvalio u gabulu u ovoj dionici to sam ja, sve mi je u njoj. Ništa ne prodajem a kad sam jednog gospodina iz Petrice upitao kako rade i koji mu je savjet, dobio sam 2 riječi – kupi još.

Slušajte Bakija i ekipu, odite na more i ne dižite paniku[smiley1]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

kad bi trebalo biti objavljeno izvješće za 2Q ??

kad bi trebalo biti objavljeno izvješće za 2Q ??

Drugi kvartal, kao što sama riječ govori završava 30.06. (polovica godine), a rok za predaju samog izvještaja je 31.07. Neki taj rok poštuju, neki ne…
Baš danas nisam imao vremena da pozdravim ekipu, no svejedno sam našao malo vremena da nadokupim. Novi saldo gotovine mi je 16,00 kn… hehe, stalno nešto kemijam, ali nikako da odolim kupovini…
Mislim da je službeno…čađa mi je lupila u glavu![smiley7]

Gospodo ne govorim ja protiv petrice da me nebi krivo shvatili. Meni je petrica 90% u portfelju, ali me smeta što se govori da će tender danas pa sutra pa prekosutra pa tako dan za danom od veljače mjeseca. Tender će biti samo kada, ove godine NE.
Kao sto kaže super24 dogodine možda dividenda.
Pozdrav

Gledajući svakojake postove na ovoj temi, ponukan sam i sam da nešto napišem. Prije svega na ovo su me natjerali postovi tipa: Ja očekujem da će sada rasti, ili pak ja očekujem da će se sada cijena stabilizirati na xy kuna…
Iako na te postove ne reagiram jer su po meni neozbiljni, ovaj put želim iznijeti svoju prognozu i to nakon izvješća za 2Q. I naravno istu obrazložiti argumentima, što ne samo na ovoj temi već i na ostalim očito fali.

Dakle krenimo redom. Što očekujem od izvješća za 2Q ?

1.) I najbitnije. Važno je uočiti da je Petrokemija u odnosu na lanjsko razdoblje jako poboljšala svoju profitabilnost. Djelom je to zasluga čišćenja bilance, djelom ulaganja u modernizaciju, a djelom pak lošije profitabilnosti lani zbog korištenja lož ulja kao energenta (koje je skuplje od plina). Ili, laički rečeno pogledajmo omjer:
Poslovni prihodi / Materijalni troškovi i troškovi prodane robe (AOP030/AOP041) .
Lani je taj iznos iznos bio cca. 1,2 i u 1Q i u 2Q. Pogledajući taj iznos iz 1Q isti iznosi 1,4. Time na pos. prihode od 450 mil. kn. Ispadaju otprilike Materijalni troškovi cca. 321 mil. kn.
S prošlogodišnjom profitabilnošću isti bi iznosili cca. 375 mil. kn.
Dakle, radi se o poboljšanju od cca. 50 mil. kn.

2.) Troškovi kamata. Čišćenjem bilance očito je da dugovi nisu više kakvi su bili čime ovi troškovi znatno padaju. Gledajući ove troškove u 1Q lani i 1Q ove godine, vidljivo je da su se isti prepolovili, što daje cca. uštedu od oko 7,5 mil kn. za polugodište.

3.) Vrijednosno usklađenje i rezerviranje. Najveća enigma u izvještaju za 1Q. Isto je poraslo s 111 tisuća na 25 mil. kn. Ova usklađenja gledajući prijašnje izvještaje se rijetko rade i prema rječima iz Petrokemije (osobno sam zvao) nije ih za očekivati uskoro.

4.) Amortizacija je standardnih 25 mil. i Troškovi osoblja 60 mil. I tu ne bi trebalo biti nikakvih poboljšanja ili pogoršanja.

5.) Promjene u zalihama. Izuzetan bitan rashod kod kreiranja fin. rezultata Petrokemije jer nerijetko zna biti veći od 50 mil. (kako -, tako i +). Ono što ovdje treba uočiti je da pregledom izvještaja unatrag (gledao sam do 1999.g.) ovaj iznos je negativan u 2Q i 3Q. (izuzetak je jedino 2002.g.) Dakle, isti generira prihode, a ne rashode. Prosječno u 2Q iznosi cca. – 30 mil. Dakle, to bi trebalo biti još jedan + više.

I na kraju kada se sve ovo sagleda te uzevši i čenjenicu da se u Petrokemiji radi punom parom što mi je i danas potvrđeno, ja osobno očekujem jak izvještaj za 2Q, mada u odnosu na lanjski bio bi osobno zadovaljan i s identičnim 2Q jer bi to kumulativno značilo dobit od cca. 20 mil. za razliku od prošlogodišnjeg gubitka.
Također slijedeći 3Q ne može biti lošiji od lanjskog kada je rađeno čišćenje.

I na kraju…Ne zaboravite da je cijena tek na 1BV

Flyeru, bio si vrijedan…ljubim te u okice buljave….

evo me!

Jako cijenim konstruktivne postove. Flyer, svaka čast.

Usput, čini se da je i bombardiranje kupnje prestalo.

Hell is Empty and all the Devils are Here

Jako cijenim konstruktivne postove. Flyer, svaka čast. Usput, čini se da je i bombardiranje kupnje prestalo.

Pridružujem se g. budd , cijenjeni g. Flyer , pratite našu Petricu sa vaših visina bit čemo vam i nadalje vrlo zahvalni.[smiley2][smiley2][smiley2]

Flyeru, bio si vrijedan…ljubim te u okice buljave….

Nema se vremena,aaa???[smiley1][smiley1][smiley1]

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Jako cijenim konstruktivne postove. Flyer, svaka čast.

Usput, čini se da je i bombardiranje kupnje prestalo.

Vjerovatno s razlogom, ali kojim ???

KUPUJMO I PROIZVODIMO HRVATSKO

New Report

Close