Od jučer mirno spavam i odlazim na godišnji bez brige i pameti:)
Mika, Budd…i svi ostali redoviti na ovom topicu…mirno spavajte i sanjajte što ćete kupiti nakon 2q[smiley2] (mislim na pokretnine i nekretnine, ovisno o količini u portfelju)…rezultati su ok najviše zbog biodizela, domaće prodaje (ljudi sade uljanu repicu ko blesavi-državni poticaji)…dobio sam potvrdu od face iz same tvornice.
Ovo nije druk…nego samo informacija za kolege koji su meni pomogli pri ulasku…hvala vam[smiley2]
tsunami: ” kao što sam rekao.možda će ptkm stvarno kupovati plin od gazproma “ZBOG SUKOBA S Vladom RH oko cijena energenata Mađari su donijeli odluku o povlačenju iz Ine i prodaji svojih 25 posto dionica ruskoj državnoj kompaniji Gazpromneftu, koji u ovaj posao ulazi zajedno s Lukoilom” ” ovo su manje više očekivane stvari tako da sad možda prijatelj tsunami malo drugačije razmišlja. Rusi na velika vrata ulaze i redom tabaju po svemu šta troši naftu i plin i stoji na putu u zapadnu evropu. Teritorij je podijeljen i ameri sišu naftu sa Bliskog istoka, a Rusima predaju ove teritorije jer će tuda prolaziti glavni opskrbni pravci za zapadnu evropu. Dakle kalkulacije o ulasku Gazproma nisu samo nagađanja nego realne stvari. Oni su već i obišli Hrvatsku i snimili situaciju. Kupovina INE bila bi logičan potez jer bi tako manje više riješili sve zemlje bivše juge. Naročito će ih zanimati i JANAF osim petrokemije koju su već obišli. Jedina razlika je što će za kupnju petrokemije vjerovatno imati i određenu konkurenciju koja će ih natjerati da dobro potegnu u kesu što im je najmanji problem. INU vjerujem da će kupiti samo tako, a MOL-u će pustiti da kupit TIFON jer će na kraju kupiti i sam MOL. (ZAPRAVO JE I PITANJE TKO SADA KONTROLIRA MOL U STVARNOSTI) Njihov plin u petrokemiji dobiva dodanu vrijednost koja je lako utrživa i naplativa što vidimo iz trenutnog poslovanja kutinskog diva. Dragi bog nama malim dioničarima dao je ovu tvornicu i priliku da kupimo ove dio nice. Tata Putin će vjerovatno idući tjedan sve ovo finalizirati, makar je Poltavčenko sa svojom operativom dobar dio odradio. Opustite se (pogotovo oni koji imaju ptkm u portfelju) i čekajte da vam gadna paprika pokuca na vrata. Ulazak Rusa nemože se braniti, a to bi bilo i jako glupo jer nas oni sa svojom moći mogu zagrobati. Ovakve vijesti mogle bi lansirati cijenu na burzi prema 500 kuna.
Opet si skroman Mika!
[smiley5]
Ja sam zaokružio svoj broj dionica nakon 4 mjeseca kupovanja…
Sad želim da raste jer ne mislim više kupovati, tj. nemam čime!
Dragi kolege, prepuštam vam sve do 300 KN. Kupujte!
P.S. Da bi ovo bio pravi navlakača post, izjavljujem: Ziher će rast, kupujte kupujte![smiley1]
Ako opet ne ponove scenarij sa prodajnim nalogom na 290 kn od 1000 komada.
Mogli bi danas preko 300, ha?
ne još, kolega nadokuplje. pa nek se u miru nakrca[smiley7][smiley7][smiley7]
jeli kolega uskoković???[smiley11]
I eto ga. Polupana kupnja opet. Hypo mi ide na jetra više. Zašto se jednostavno ne dogovori s KD ili amerima da preuzmu paket od 90000 po 290 i tako riješe stvar… a ne ovakvo navlačenje kupnje, pa lupanje po istoj nemilice…
budd: ” Mogli bi danas preko 300, ha? ” ne još, kolega nadokuplje. pa nek se u miru nakrca[smiley7][smiley7][smiley7] jeli kolega uskoković???[smiley11]
Tako je..Neka samo još bude po ovoj cijeni…
20.06.2007 11:55
Vladimir Putin u nedjelju u Zagrebu
ZAGREB – Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovat će u nedjelju na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića u Zagreb, gdje će sudjelovati u radu Energetskog summita jugoistočne Europe, priopćeno je u srijedu iz Ureda predsjednika.
Ruski će predsjednik imati, tijekom boravka u Zagrebu, odvojeni susret sa svojim domaćinom Stjepanom Mesićem, a sastat će se i s drugim visokim hrvatskim dužnosnicima, kao i s predsjednicima država jugoistočne Europe koji će sudjelovati u radu summita, dodaje se u priopćenju.
(Hina)
20.06.2007 11:55
Vladimir Putin u nedjelju u Zagrebu
ZAGREB – Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovat će u nedjelju na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića u Zagreb, gdje će sudjelovati u radu Energetskog summita jugoistočne Europe, priopćeno je u srijedu iz Ureda predsjednika.
Ruski će predsjednik imati, tijekom boravka u Zagrebu, odvojeni susret sa svojim domaćinom Stjepanom Mesićem, a sastat će se i s drugim visokim hrvatskim dužnosnicima, kao i s predsjednicima država jugoistočne Europe koji će sudjelovati u radu summita, dodaje se u priopćenju.
Jeste li vidjeli kako nam je dr. Ivo jak. I Putin mu dolazi čestitat imendan ! Svaka čast !!!
[smiley2]