Nema se što više dodati… I u mom portfelju je ovo trenutno najjača dionica. Svi čekamo 2Q. Osobno bi bio zadovoljan s istim rezultatom (mislim na 2Q, ne kumulativno) kao i prethodne godine….
ma nema tenzija.ja sam samo reagirao na određene konstrukcije koje su prilično nerealne.svatko ima glavu i neka s njom razmišlja.malo više argumenata bi dobro došlo.pozdrav miki.bez ljutnje.povlačim se s vaše teme. pozdrav
Hej, Tsunami … to je i Tvoja tema i piši što želiš o Petrokemiji … meni je drago pročitat’ i Tvoje ali bogme i Mikine postove (oni su mi čak malo dražio jer po njegovom pisanju i kod nas ima firmi koje vrijede i to dosta) …
Što se tiče Mike, od nekih koji bi ga trebali znati imam info da je čovjek unutra od 80 kn …
Čovjek stvarno vjeruje, uvjerio je i mene (i mnoge druge) s na Petrokemiji sam uzeo najviše novčića u svojoj kratkoj ulagačkoj karijeri … a što je najvažnije velika većina stvari koje piše imaju smisla i slažu se poput puzli … tu i tamo fali koji komadićak o kojima trenutno nema informacija ali nazire se jedna lijepa slika …
Mislim da ću na petrici još više uzeti kroz idućih par godina jer taj dio portfelja ne diram i čuvam za malu kad krene u srednju školu … ima tatko umjesto auta stan da joj kupi …
Hej, Tsunami … to je i Tvoja tema i piši što želiš o Petrokemiji … meni je drago pročitat’ i Tvoje ali bogme i Mikine postove (oni su mi čak malo dražio jer po njegovom pisanju i kod nas ima firmi koje vrijede i to dosta) .
ma nema baš smisla kad ja komentiram jedno (što je vezano uz nabavu plina, dakle poslovanje) a drugi odmah nahrupe kao da komentiram kretanje cijene dionice ili vrijednost firme.činjenica je da ne posluje dobro ali postoje pretpostavke da poboljša poslovanje.
mikin stil ulaganja poštujem i stvarno mi se sviđa što dugo drži dionicu al mi se ne sviđaju neke izjave i njih sam komentirao.ništa strašno.dijalog.
SREDNJACI: ” Hej, Tsunami … to je i Tvoja tema i piši što želiš o Petrokemiji … meni je drago pročitat’ i Tvoje ali bogme i Mikine postove (oni su mi čak malo dražio jer po njegovom pisanju i kod nas ima firmi koje vrijede i to dosta) . ” ma nema baš smisla kad ja komentiram jedno (što je vezano uz nabavu plina, dakle poslovanje) a drugi odmah nahrupe kao da komentiram kretanje cijene dionice ili vrijednost firme.činjenica je da ne posluje dobro…
Sve bolje…
Ne mozes gledat samo input (plin) bez outputa (cijena gotovog proizvoda). Obe cijene su (trenutno) kontrolirane…. i bit ce jos jedno vrijeme. Do 2011.
Mene više brine ova nelikvidnost….12 000 kn prometa… 12 sati…[smiley12]
Mene više brine ova nelikvidnost….12 000 kn prometa… 12 sati…[smiley12]
mene brine puno toga[smiley14], ali svrstavam se u strpljive investitore- dugoroćno bezbrižne
a ove dnevno/tjedne trzavice spadaju u opis posla, navikao sam na puno gora sr..a [smiley16]
Ima li ovo veze s PTKM?
Lijepo je Mika svima govorio, ništa bez Rusa, dok
Rusi ne prime stvari u svoje ruke, uglavnom, biti
će vrlo zanimljivo pratiti daljnji tijek dogadjaja.
kao što sam rekao.možda će ptkm stvarno kupovati plin od gazproma
“ZBOG SUKOBA S Vladom RH oko cijena energenata Mađari su donijeli odluku o povlačenju iz Ine i prodaji svojih 25 posto dionica ruskoj državnoj kompaniji Gazpromneftu, koji u ovaj posao ulazi zajedno s Lukoilom”
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 91.008 2,72 Skrb. račun
5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 86.049 2,58 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. HPB D.D. 55.316 1,66 Skrb. račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 46.080 1,38 Skrb. račun
9. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 34.556 1,03 Skrb. račun
Ukupno: 81,11
Nema većih promjena malo kupili
kao što sam rekao.možda će ptkm stvarno kupovati plin od gazproma “ZBOG SUKOBA S Vladom RH oko cijena energenata Mađari su donijeli odluku o povlačenju iz Ine i prodaji svojih 25 posto dionica ruskoj državnoj kompaniji Gazpromneftu, koji u ovaj posao ulazi zajedno s Lukoilom”
ovo su manje više očekivane stvari tako da sad možda prijatelj tsunami malo drugačije razmišlja. Rusi na velika vrata ulaze i redom tabaju po svemu šta troši naftu i plin i stoji na putu u zapadnu evropu. Teritorij je podijeljen i ameri sišu naftu sa Bliskog istoka, a Rusima predaju ove teritorije jer će tuda prolaziti glavni opskrbni pravci za zapadnu evropu. Dakle kalkulacije o ulasku Gazproma nisu samo nagađanja nego realne stvari. Oni su već i obišli Hrvatsku i snimili situaciju. Kupovina INE bila bi logičan potez jer bi tako manje više riješili sve zemlje bivše juge. Naročito će ih zanimati i JANAF osim petrokemije koju su već obišli. Jedina razlika je što će za kupnju petrokemije vjerovatno imati i određenu konkurenciju koja će ih natjerati da dobro potegnu u kesu što im je najmanji problem. INU vjerujem da će kupiti samo tako, a MOL-u će pustiti da kupit TIFON jer će na kraju kupiti i sam MOL. (ZAPRAVO JE I PITANJE TKO SADA KONTROLIRA MOL U STVARNOSTI)
Njihov plin u petrokemiji dobiva dodanu vrijednost koja je lako utrživa i naplativa što vidimo iz trenutnog poslovanja kutinskog diva. Dragi bog nama malim dioničarima dao je ovu tvornicu i priliku da kupimo ove dio nice. Tata Putin će vjerovatno idući tjedan sve ovo finalizirati, makar je Poltavčenko sa svojom operativom dobar dio odradio.
Opustite se (pogotovo oni koji imaju ptkm u portfelju) i čekajte da vam gadna paprika pokuca na vrata.
Ulazak Rusa nemože se braniti, a to bi bilo i jako glupo jer nas oni sa svojom moći mogu zagrobati.
Ovakve vijesti mogle bi lansirati cijenu na burzi prema 500 kuna.