PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ajmo dečki,dole tenzije…
Nema razloga,preko 20.000 ljudi čita trenutno
ovaj site,nećemo valjda crniti ovu dionicu na ovakav način[smiley2]
Činjenica je da će u svakom slučaju,vjerovatno,jedna sasvim
druga ekipa ljudi privatizirati ovu ljepoticu,transparentno!
Plin i njegova cijena su važni,ali ne spriječavaju profitabilnost
ove kompanije.
Činjenica je da i pumpanje atmosfere može biti kontraproduktivno.
Hvala bogu da nije zahvaćena nikakvim aferama,a zarada nas ,na ovoj dionici,
strpljivo čeka.
Budimo strpljivi i tolerantni i mi[smiley2][smiley2][smiley2]

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

ma nema tenzija.ja sam samo reagirao na određene konstrukcije koje su prilično nerealne.svatko ima glavu i neka s njom razmišlja.malo više argumenata bi dobro došlo.pozdrav miki.bez ljutnje.povlačim se s vaše teme.
pozdrav

...pig slayer...

mika: ” neću ti reći da pišeš gluposti kao ti meni, nego ću ti reći da si totalna neznalica i o petrokemiji neznaš ništa. Ima jedan razlog zašto pišem o Gazpromu, a i ti bi to morao znati da si pažljivije pratio temu a ne čitao Bleka stenu u to vrijeme. Gazprom i igrači oko njih apsolutno trebaju petrokemiju jer je veliki potrošač plina pogotovo trenutno kad kućanstva skoro da i ne troše plin, a petrokemija radi punom parom kako bi proizvela sve potrebne količine. A ono šta znaju i retardirani gangsteri je činjenica da će jednog dana ptkm kupovati plin od koga hoće i neće morati kupovati od INE. Onda će i INA razmisliti po kojoj cijenoi će nuditi plin kad bude imala konkurenciju, a ptkm će imati izbor dobavljača. Dalje, Rusi su zbog tople zime proizveli manje plina nego što je planirano te imaju interesa kupovati potrošače koji troše plin neovisno o klimatskim uvjetima I u velikim količinama. Na kraju oni su već prisutni na ovom tržištu u nekim tvornicama vezanim uz plinski biznis. ” ti i dalje po svom…jadna li ti ptkm što MORA kupovati ispod tržišne cijene. petina svijeta dobiva plin od gazproma i sad će oni proizvođaća gnojiva kupovati da si osiguraju plasman.opet su mi to priče kao da ja kažam da će gazprom kupiti Inu (što je vjerojatnije)pa će ptkm i dobivati plin od gazproma.slobodno ti meni ukaži ako sam propustio neki bitan trač al i dokaza malo nebi bilo na odmet. ma ustvari…baš me briga

Pozdrav Miki i prijateljima koji su u PTKM jako dugo.
S vremena na vrijeme pojave se i neki likovi koji imaju kontra argumente i pokušavaju uvjeriti čitatelje da će PTKM u stečaj, da će pasti na 200 i ispod nje, zato pozdrav i kolegi tsunamiju slobodno piši, samo bi molio sa malo pristojnosti i uvažavanja svih kolega.

Pozdrav svima.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

ma nema tenzija.ja sam samo reagirao na određene konstrukcije koje su prilično nerealne.svatko ima glavu i neka s njom razmišlja.malo više argumenata bi dobro došlo.pozdrav miki.bez ljutnje.povlačim se s vaše teme. pozdrav

prijatelju ništa tu nije nerealno, sve je jasno da jasnije nemože biti. Ako misliš da su moje konstrukcije nerealne ne misliš valjda da ja konstruiram i dobit u računu dobiti i gubitka, ili da zbog mene tvornica radi punim kapacitetima ili da su zbog mene došli novi kupci po velike količine gnojiva itd. Što se tiče Rusa sve informacije oko njihovog dolaska su potvrđene tako da o tome ne treba za sada više raspravljati.

A tebe prijatelju molim da daš par kvalitetnih argumenata s kojima bi ova rasprava bila još kvalitetnija.

p.s.
Nemisliš valjda da KD zbog mene kupuje ove dionice

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

pa vidjeli ste njegov nick, dolazi, da napravi zbrku i ide dalje, jedino što ovdje to nije uspijelo…..[smiley11]
malo sam sssse uuuuuplašio, kako je navalio, ali ovdje udario u stjene…..[smiley1]

ma nema tenzija.ja sam samo reagirao na određene konstrukcije koje su prilično nerealne.svatko ima glavu i neka s njom razmišlja.malo više argumenata bi dobro došlo.pozdrav miki.bez ljutnje.povlačim se s vaše teme. pozdrav

još bi ti samo nadodao da razmisliš o neobično malom omjeru tržišne kapitalizacije i prihoda od prodaje koji nije ničija konstrukcija nego činjenica koju svatko može provjeriti. Tvrtku koja radi blizu 2 mlrd kuna prometa burza trenutno vrednuje sa manje od 1 mlrd. kuna tržišne kapitalizacije. S obzirom na konstantno povećenje prihoda ove tvornice ovako nizak omjer je naprosto neodrživ i mora krenuti prema 1. Minimalno.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Većini je jasno da PTKM nema šta raditi ispod 350.
Vrijeme je za dokup i iščekivanje tsunamija nakon 2Q.

evo me!

Ima mnogo dobrih usporedbi koje govore o tome da se PTKM još uvijek koči. Recimo DIOKI (koji realno vrijedi sigurno 1000 kn) se trži po 2 BV, tek je prestao biti gubitaš, ima ogromno tržište s većinskim izvozom i velikim potencijalom rasta. Sve ovo vrijedi i za PTKM, no ista se još uvijek dere po 1 BV. Vidjeti ćemo kako će nova ekipa u agenciji za imovinu krenuti

Hell is Empty and all the Devils are Here

KD podebljao za 2111 komad. Pozicije kresali Raiff., HPB i Hypo. Vidimo gdje je otišla većina

Nemoj tsunami, ostani.

To je dobro za sve nas.

Iako, ja osobno mislim da necu vise pisati do 2Q, a onda cemo vidjeti gdje smo.

Ja ne mislim bas nis pisati. Nakrcan sam PTKM da nakrcaniji nemrem biti i cekam. Kolikogod da ce trebati.

Još malo komentara za uz kavicu : Hypo je odlučio (s promjenom vlasnika, Bayerische bank) izaći iz svih svojih investicija i kreše pozicije (to možete vidjeti na većini dionica gdje su bili). Ukoliko KD počinje kupiti od Hypoa (a vidimo da počinje), počinje se približavati amerima (Bank of Ny), a onda bi moglo biti veselja itekakovog

New Report

Close