mika: ” gospodo kupujte dok ima nećete pogriješiti. najnovije informacije od prije koji dan su više nego dobre , a tiču se trenutne proizvodnje u tvornici. Proizvodnja jednostavno ne može zadovoljiti nove kupce koji se pojavljuju. Izneneđujuće velike količine prodaju se u zapadnu evropu, a ono što je fanatastično radi se o novim kupcima koji kupuju dosada nezamislive količine gnojiva. Potražnja je tolika da kupci nude cash samo da dobiju tražene količine. uživajte. ” Iako sam jak imaoc ove dionice,Mika,zahtjevam opširnije obrazloženje ovog posta!!! Ne želim da novi imaoci pomisle na jeftine fraze i navlačenje,ok?[smiley2]
gospodo, detalje nemogu javno prezentirati, a informacije su i bolje nego što sam pisao. Količine koje se kupuju su abnormalne, a kad se nekom isplati takve količine povlačiti u zapadnu evropu mislim da mora dobro završiti. Ključni ljudi petrokemije bili su na putu i odradili su dobar posao.
Na kraju ko misli da navlačim i da to nije istina jednostavno neće kupovati ili će prodavati.
živjeli prijatelji.
p.s.
informacije su i više nego provjerene
Uopće ne sumnjam u to. Znam koliko samo Belje troši. A bilo bi i krajnje vrijeme da se to osjeti i na cijeni dionice
Ma,nikada nisam sumnjao u vjerodostojnost tvojih postova.
Previše cijenim moje slike pretočene u ovu dionicu da bi jeftino pumpali stvar…
Slažeš se?
Drago mi je da čađara dobro radi i jedva čekam 2Q[smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]
bakulaz: ” mika: ” gospodo kupujte dok ima nećete pogriješiti. najnovije informacije od prije koji dan su više nego dobre , a tiču se trenutne proizvodnje u tvornici. Proizvodnja jednostavno ne može zadovoljiti nove kupce koji se pojavljuju. Izneneđujuće velike količine prodaju se u zapadnu evropu, a ono što je fanatastično radi se o novim kupcima koji kupuju dosada nezamislive količine gnojiva. Potražnja je tolika da kupci nude cash samo da dobiju tražene količine. uživajte. ” Iako sam jak imaoc ove dionice,Mika,zahtjevam opširnije obrazloženje ovog posta!!! Ne želim da novi imaoci pomisle na jeftine fraze i navlačenje,ok?[smiley2] ” gospodo, detalje nemogu javno prezentirati, a informacije su i bolje nego što sam pisao. Količine koje se kupuju su abnormalne, a kad se nekom isplati takve količine povlačiti u zapadnu evropu mislim da mora dobro završiti. Ključni ljudi petrokemije bili su na putu i odradili su dobar posao. Na kraju ko misli da navlačim i da to nije istina jednostavno neće kupovati ili će prodavati. živjeli prijatelji. p.s. informacije su i više nego provjerene
Mika, i ja sam kao Bakulaz, jak imaoc ove divotice, krasotice, ljepotice… U ponedjeljak cu jos nadokupit cca 70-100 komada. Propadne li mi plan s Petricom, trazicu da mi Kiro-Prosviro osobne nadje tvoj IP, da te pronadjem, a ako si bio u pravu da te nagradim….. Zivio Mika 100 godina
Ima ovo logike šta piše mika. Zapad pod pritiskom politike postupno će smanjivati slične proizvodnje a najbliži proizvođač koji ostaje je ………..Petrokemija, Kutina.
Možda će zbog povečanja proizvodnje smanjiti izvoz u SAD i Kinu etc. ali za predpostaviti je da kraći – jeftiniji transport i cijene u zapadnoj europi donose i veče prihode. Kvaliteta i tehnologija PTKM su certificirani i dokazani.
To može biti i znak da se “iza kulisa” već vodi ljuti boj za Petricu……….
Ima ovo logike šta piše mika. Zapad pod pritiskom politike postupno će smanjivati slične proizvodnje a najbliži proizvođač koji ostaje je ………..Petrokemija, Kutina. Možda će zbog povečanja proizvodnje smanjiti izvoz u SAD i Kinu etc. ali za predpostaviti je da kraći – jeftiniji transport i cijene u zapadnoj europi donose i veče prihode. Kvaliteta i tehnologija PTKM su certificirani i dokazani. To može biti i znak da se “iza kulisa” već vodi ljuti boj za Petricu……….
sam ću još nadodati da AMEROPA najvjerovatnije pozorno prati što se događa jer se najnovije informacije odnose na njihov teritorij i ovo bi mogle biti bitne stvari za privatizaciju. Dalje, kad je netko spreman avansno bez razmišljanja platiti recimo 50 000 tona gnojiva i povući ga (zna da će uvijek biti isporučeno na vrijeme) jako daleko pretpostavka je da zna da kupuje vrhunski proizvod koji će moći odmah utržiti.
Situacija je takva da trenutno ptkm vjerovali ili ne može birati kome će prodavati, a to je bitno zbog dvije stvari:
1. Kad se liberalizira tržište cijena gnojiva ide gore, a ptkm će birati dobavljača plina. To znači automatski veći profit.
2. Ključno, sve ovo znaju i potencijalni kupci, a onda znamo šta to znači.
marcello: ” Ima ovo logike šta piše mika. Zapad pod pritiskom politike postupno će smanjivati slične proizvodnje a najbliži proizvođač koji ostaje je ………..Petrokemija, Kutina. Možda će zbog povečanja proizvodnje smanjiti izvoz u SAD i Kinu etc. ali za predpostaviti je da kraći – jeftiniji transport i cijene u zapadnoj europi donose i veče prihode. Kvaliteta i tehnologija PTKM su certificirani i dokazani. To može biti i znak da se “iza kulisa” već vodi ljuti boj za Petricu………. ” sam ću još nadodati da AMEROPA najvjerovatnije pozorno prati što se događa jer se najnovije informacije odnose na njihov teritorij i ovo bi mogle biti bitne stvari za privatizaciju. Dalje, kad je netko spreman avansno bez razmišljanja platiti recimo 50 000 tona gnojiva i povući ga (zna da će uvijek biti isporučeno na vrijeme) jako daleko pretpostavka je da zna da kupuje vrhunski proizvod koji će moći odmah utržiti. Situacija je takva da trenutno ptkm vjerovali ili ne može birati kome će prodavati, a to je bitno zbog dvije stvari: 1. Kad se liberalizira tržište cijena gnojiva ide gore, a ptkm će birati dobavljača plina. To znači automatski veći profit. 2. Ključno, sve ovo znaju i potencijalni kupci, a onda znamo šta to znači.
samo izgleda da još nisu svi shvatili, kad shvate posljednji, biče več kasno za dobru zaradu…
[smiley11]
Ovo sto se dogadja nema veze sa zdravim razumom. Prodaja krene po 298 i onda bubnu soma na 290. Pa ako smo vec vesla sisali, nismo camac progutali:)
Sto ako do privatizacije buduci kupac na taj nacin kontrolira cijenu?
Budd pise da je target KDa oko 800 kn. Prije ili poslije privatizacije?
Mislim da nista od privatizacije do daljnjega.
Neka oni samo zaredaju 2, 3 kvartala pozitivnih rezultata i bit ce sve OK.
Sve je to lijepo, ali nemojmo zaboraviti da je petrica krenula početkom 4 mjeseca na krilima navodne privatizacije. Čini mi se da je tada počela rasti s 180 na 215 pa nadalje. Upravo zbog toga, mnogi su i ulazili u ovu dionicu čekajući katapultiranje u visine.
S obzirom na ova zbivanja sa HFP-om, vjerujem da do privatizacije neće tako skoro doći i ja petricu očekujem na 200 opet vrlo skoro. Zapravo, nekako sam pesmističan i u pogledu Jadoplova, DDJH-a itd.
Mislim da nista od privatizacije do daljnjega. Neka oni samo zaredaju 2, 3 kvartala pozitivnih rezultata i bit ce sve OK.
Blah,jeste se uhvatili ovih vijesti. Bit ce privatizacije, mozda samo malo odgodjeno ali barem ce biti po pravilima…