PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Simone: ” Netko je jednom na ovom forumu rekao da je nešto sumnjivo kad u Petrokemiji moraju prikrivati dobit. Malo sam gledao financijska izvješća i našao sam potvrdu te tvrdnje. RASHODI stavka – Vrijednosno usklađenje i rezerviranja 25.749(3/2007) 32.702(12/2006) 19.156 (12/2005) Ova stavka služi za rezerviranje sredstava za nastale buduće troškove (maistra je npr. rezervirala već 2006 lovu koju je izgubila sad na sudu pa se to na ovom izvješću neće ni vidjeti). Iz iznosa se vidi da je u ovom tromjesečju rezerviran iznos kojim se u principu zaključuje poslovna godina. Taj troošak nije linearan, znači ako imamo 4 tromjesečja, on ne može biti 4*25749, jer je dio nastalih troškova u recimo 2 tromjesečju već u bilanci prvog. Ako pretpostavimo da je taj veći iznos rezervacije posljedica ugovora s Transadrijom, to opet ima pozitivni prednak jer će se smanjiti troškovi u drugoj stavci (prijevoz). Moja projekcija…ako je u 2 tromjesečju sve isto kao i u prvom…dobit bi trebala biti minimum 15 milja kn+2,6 iz prvog= ukupno 17,6…nije loše, zar ne. Jedina kvaka ove stavke o kojoj govorim cijelo vrijeme je da nju firme koriste za uštimavanje izvještaja. Bez obzira na izvještaj vijesti su super [smiley2] ” Ova stavka o kojoj govoriš nema veze s rezerviranjem. I sam naziv polja ti kaže Vrijednosno usklađenje i rezerviranje. Kako Petrokemija ne radi rezerviranja (što je vidljivo iz polja Dugoročne rezervacije u Pasivi), ovdje se radi o Vrijednosnom usklađenju. Što je Vrijednosno usklađenje. Npr. neke zalihe robe su se pokvarile, ili su ukradene, pa se iste tu otpisuju. Međutim, u svakom slučaju ova stavka može služiti za manipulacije u izvještaju i prikrivanje dobiti…

Ma bit sam pogodio, a termin mi nije bitan[smiley2]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Simone: ” Netko je jednom na ovom forumu rekao da je nešto sumnjivo kad u Petrokemiji moraju prikrivati dobit. Malo sam gledao financijska izvješća i našao sam potvrdu te tvrdnje. RASHODI stavka – Vrijednosno usklađenje i rezerviranja 25.749(3/2007) 32.702(12/2006) 19.156 (12/2005) Ova stavka služi za rezerviranje sredstava za nastale buduće troškove (maistra je npr. rezervirala već 2006 lovu koju je izgubila sad na sudu pa se to na ovom izvješću neće ni vidjeti). Iz iznosa se vidi da je u ovom tromjesečju rezerviran iznos kojim se u principu zaključuje poslovna godina. Taj troošak nije linearan, znači ako imamo 4 tromjesečja, on ne može biti 4*25749, jer je dio nastalih troškova u recimo 2 tromjesečju već u bilanci prvog. Ako pretpostavimo da je taj veći iznos rezervacije posljedica ugovora s Transadrijom, to opet ima pozitivni prednak jer će se smanjiti troškovi u drugoj stavci (prijevoz). Moja projekcija…ako je u 2 tromjesečju sve isto kao i u prvom…dobit bi trebala biti minimum 15 milja kn+2,6 iz prvog= ukupno 17,6…nije loše, zar ne. Jedina kvaka ove stavke o kojoj govorim cijelo vrijeme je da nju firme koriste za uštimavanje izvještaja. Bez obzira na izvještaj vijesti su super [smiley2] ” Ova stavka o kojoj govoriš nema veze s rezerviranjem. I sam naziv polja ti kaže Vrijednosno usklađenje i rezerviranje. Kako Petrokemija ne radi rezerviranja (što je vidljivo iz polja Dugoročne rezervacije u Pasivi), ovdje se radi o Vrijednosnom usklađenju. Što je Vrijednosno usklađenje. Npr. neke zalihe robe su se pokvarile, ili su ukradene, pa se iste tu otpisuju. Međutim, u svakom slučaju ova stavka može služiti za manipulacije u izvještaju i prikrivanje dobiti…

šta bričaš ti čika flyer? ne kužim te ništa. al ko visoko leti- bolje vidi[smiley2] ako prikriju ovaj put, kako će to utjecati na slijedeći izvještaj???

Do sada sam se uvjerio kako menađment odlično vodi tvrtku.
Ako i pokipi malo za drugi period …super.
2Q bi trebao biti više nego dobar….!

evo me!

Korekcija izgleda završena. Nakon ovih 98 komada (?!) trend vodi prema očekivanju dobrih rezultata i mogučih rješenja statusa Petrokemije. Za privatizaciju…….spremni!
Oscilacije cijene (korekcije) s vremenom su sve manje i manje……….

marcello

Korekcija izgleda završena. Nakon ovih 98 komada (?!) trend vodi prema očekivanju dobrih rezultata i mogučih rješenja statusa Petrokemije. Za privatizaciju…….spremni!
Oscilacije cijene (korekcije) s vremenom su sve manje i manje……….

moram ti reći da sam i ja očekivao da će du(b)lje potrajati, iako se držim za gaće od dokupa na 300kn koji mi je prosjek ulaza podignuo sa 190 na 225 [smiley2]
Ajde da malo čujemo kako kolegij razmišlja o utjecaju energetskog summita na ptkm, to nam je sve bliže i bliže

"[i]When does a guy decide to become an accountant? When he realizes he doesn't have the charisma to succeed as an undertaker. " [/i]

Dosta mi za danas![smiley1] Načeo sam “velikog”, vi kolege nastavite[smiley2]

totalno mrtvilo na Petrokemiji!!!!!!!!!!

komentari?????[smiley7][smiley7][smiley7]

Four Star General

Imaš li možda za postati stanje? kako stoje odnosi snaga?

"[i]When does a guy decide to become an accountant? When he realizes he doesn't have the charisma to succeed as an undertaker. " [/i]

Buco:

Imaš li možda za postati stanje? kako stoje odnosi snaga?

PTKM-R-A Vrijeme: 13:59:58
Kupnja
Ukupno ponuda 22
Ukupno dionica 5570

5 najboljih ponuda
Cijena Količina
Prodaja
Ukupno ponuda 50
Ukupno dionica 7015

5 najboljih ponuda
Cijena Količina
288,00 2
284,00 100
283,01 200
283,00 99
282,06 106

290,00 998
290,50 12
293,00 15
296,00 200
297,00 400
Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
290,00 2 13:54:13
290,00 18 13:54:13
290,00 90 13:40:55
289,48 10 13:40:55
289,48 30 11:30:59
289,48 6 10:51:13
287,00 62 10:06:5

Buco: ” Dosta mi za danas![smiley1] Načeo sam “velikog”, vi kolege nastavite[smiley2] ” Imaš li možda za postati stanje? kako stoje odnosi snaga?

krenulo skidanje velikog na 290[smiley5][smiley8][smiley1][smiley2]

Hvala Buco!
Kad prođe veliki, natrag smo na konju.

Evo sad sam u par navrata gricnuo 303kom da malo pokrenemo lavinu

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

New Report

Close