sve mi je jasno, ali ovo sa živciranjem, gubljenjem kose i čirevima nije…..ne vidim niti jedan razlog da se živciram radi ptkm…..danas malo pala cijena – super…dokupio još malo….
ne živciram se niti radi tnsa a kamoli ptkm….
[smiley11]
kakav obiaj imaju ovi iz ptkm s izvjecima? jel dolaze brzo izvjesca ili tamo pri kraju roka?
299,00 530
299,99 320
Ovo treba požderati da se ne igraju tako više
pozderao bi ja da nisam kupovao po 309 jucer.. a sad jbga
Čim mi se LKPC oporavi, idem dokupiti PTKM. Sad mi je PTKM 60% portfelja
sve mi je jasno, ali ovo sa živciranjem, gubljenjem kose i čirevima nije…..ne vidim niti jedan razlog da se živciram radi ptkm…..danas malo pala cijena – super…dokupio još malo…. ne živciram se niti radi tnsa a kamoli ptkm…. [smiley11]
Ovakvo pisanje se zove pjesnička sloboda i prenesenog je značenja, tako da si vjerni čitatelj može to interpretirati na više načina ili shodno svojem raspoloženju…
No, kad kupiš nešto po recimo 220 kn pa izađe loše izvješće i cijena ode na 200 kn, pa izađe još jedno lošije izvješće i cijena otkliže na vrlih 180 onda ti nije svejedno i moraš imati čelične živce i strpljenje pričekati razvoj situacije…, a da pri tome ne izgubiš novac prodavši dionicu 22% jeftinije (ko PDV – zgodno)…,a bilo je tu lijepih situacija za dodatna objašnjenja…, naprotiv kad izađe pozitivno izvješće i sve 5 – cijena dionice gotovo da to ni ne apsolvira i stoji li ga stoji…bez nekog opravdanog razloga…, onda se čovjek zapita… ko tu koga zaj….[smiley2]
sappy: ” ekoeko: ” [smiley10] Gladan znanja saznanja o ptkm. Spreman učiti, saslušati, upijati, biti strpljiv, sudjelovati…. savjeti??? mislim na to kako pregrmiti vrjeme pad-uspon malo sam neuvozan[smiley5] ” Dakle kad budeš kako bakulaz kaže pročitao zadnjih recimo bar 300 stranica i vidiš što smo svi mi zajedno prošli…., ako imaš tanke živce bolje si kupi neki drugi zicer i prati kako ti polako raste, no ako želiš izgubiti kosu, dobiti čir na želucu, ostariti za godinu dana fizički bar 10 i na kraju svega toga utrostručiti imovinu – onda je PTKM svakako dionica za tebe….[smiley2] ” U dlaku točno….[smiley2]
tješi me-slikica. ako ste mogli Vi čekat ko sam ja da žurim?
[img][/img][img][/img]
TvrtkoPTT:
”
A što ako nemaš dlake ja jeziku? [smiley2]
”
Što je autor htio reči…???[smiley2]
Možda je nekad o petrici trebalo pisati bez dlake na jeziku. Danas? Opusti se i uživaj, nemoj da ti kvare doživljaj…. [smiley2]
Da, stvarno je interesantno kako tržište uopće nije popratilo odlično FI. Za razliku od DDJH koji je upravo eksplodirao. S tim da je dobit PTKM veća, a nije ni udarno razdoblje!
A još je interesantnije to da je cijena bila 240 kn u vrijeme gubitaka od 80 milijuna kn, dok je danas, kad je Petrica u potpunosti restrukturirana, s obećavajućim rezultatima, tek na 20% većoj cijeni.
Cijena od 240KN nije bila rezultat FI nego ocekivanja da ce drzava dug pretvoriti u vlasnistvo po booku koji je u to doba bio oko 400KN.
Dogodili drzava je prelomila dug/dokapitalizirala PTKM ali je book pao na 270KN. Osim toga, pustili su vijest kako ce INA cijenu plina za PTKM drasticno povecati (bilo je to doba INA IPO, sta ces), pa su ljudi poceli prodavati.
Naravno, cijena nije otisla gore. Drzava kontrolira cijenu za PTKM i HEP do 2011.
Što je loše. Da ne kontrolira, bila bi cca gdje je i DDJH trenutno, dakle malo manje od 3 BV.
A još je interesantnije to da je cijena bila 240 kn u vrijeme gubitaka od 80 milijuna kn, dok je danas, kad je Petrica u potpunosti restrukturirana, s obećavajućim rezultatima, tek na 20% većoj cijeni.
Kolega da li ste vi za ekonomiju ili vam više godi pisanje lektire. Samo bi nešto pisali, pisali,pisali….
Prestanite ubjeđivati ljude što je dobro za njih… Svojim pisanjem štetite Petrici. Ona neće ići gore ili pasti dolje radi vaših navoda. Preporuka “STRPLJEN SPAŠEN”[smiley2][smiley2][smiley2]