Stvarno zanimljiv scenarij ovdje već 2 dana zaredom. Prvo namjerno spuštanje, a onda udri po asku. Dokle tako?
Do 750 kn[smiley2][smiley2][smiley2]
Pozdrav svima.
Blueman is in. Kupovao u par navrata sa bida sve ove dane, necu pa asku da ga ubijes.
Cistom analizom a ne navijanjem ovo vrijedi barem duplo ovoliko sto i fondovi vide.
Q1 u usporedbi sa proslom godinom snazan rast prodaje i dobit (mala ali nema veze).
Q2 ocekujem jos puno vise. Cijena, nesto iznad BV, mizerno.
Pitanje Miki., ako je Vlada dala limit na cijenu djubriva u RH, da li za izvoz imaju free hands ili???
Jer iz izvjestaja se vidi i poveacanje izvoza sto je mozda i najbolja stavka.
Uglavnom, ocekujem napumpavanja do Q2 barem na 400 a onda cemo vidjeti. Privatizaciju ne ocekuem barem jos godinu dana, iako bi se neki kupac i ovako mogao javiti, sto bi dignulo cijenu jos vise.
A ima nesto i u tom Putinovom dolasku.
Usporedbom EV/EBITDA nesto su skuplji od rusa, no prava vrijednost se ocituje u EV/sales koji je puno nizi nego konkurencija sto znaci da sa malim rastom cijena i jeftinijim plinom koji ce sigurno kad tad dobiti izvjestaj ce pokaziviti milijuna dobiti.
da da, dodje elvar i jeftino kupuje djubar pa prodaje 10% vislje u EU[smiley2]
bakulaz: ” Svejedno,ponosa radi,neki fond bi ovo sramotno strmopi…nje trebao vratiti na 310,pa da ljepo vikend provedemo,orno…[smiley2] Taman što sam rekao,308,podnošljivo[smiley2][smiley1][smiley1][smiley1] ” možda bismo mi sa foruma trebali napraviti neki raspored, tako da svaki dan netko drugi rješava te već tradicionalno glupe poteze “igrača”. jučer je neznani junak pokupio onih 180 komada, danas netko 300 komada, to su još uvijek količine koje mi sami možemo popapati. Raspored za sljedeći tjedan: Ponedjeljak, 15:59: Bakulaz, Utorak, 15:59: Mika, Srijeda 15:59: Budd, Četvrtak, 15:59: Moja malenkost Buco, Petak, 15:59: Super 24 (pošto je zadnji ulazio, za kaznu vjerojatno će morati spašavati po najvišoj cijeni) Eto, pa nek vide lole s im se zaj…ju![smiley2] Ponekad moramo uzeti tržište u svoje ruke![smiley1][smiley1]
pa ja mislim, da je najbolje, da se svi mi malo pritajimo, jer kad nema puno razprave o ovom što je očito, onda i veliki zainteresirani igrači u miru kupuju, a kako se ovdje nabacuje sad če ne znam koliko xxx kuna, onda nam je svaki dan ruše, više puta sam več napisao, ovo više nije špekulacija nego ozbiljna dionica, pa se tako i ponašajmo, a razpravu pustimo za kafane……za godinu svi čemo nešto zaradit a u dan dva ili tjedan sigurno ne….pozdrav svima
[smiley11]
bakulaz:
”
Svejedno,ponosa radi,neki fond bi ovo sramotno strmopi…nje
trebao vratiti na 310,pa da ljepo vikend provedemo,orno…[smiley2]
Taman što sam rekao,308,podnošljivo[smiley2][smiley1][smiley1][smiley1]
”
možda bismo mi sa foruma trebali napraviti neki raspored, tako da svaki dan netko drugi rješava te već tradicionalno glupe poteze “igrača”. jučer je neznani junak pokupio onih 180 komada, danas netko 300 komada, to su još uvijek količine koje mi sami možemo popapati. Raspored za sljedeći tjedan:
Ponedjeljak, 15:59: Bakulaz,
Utorak, 15:59: Mika,
Srijeda 15:59: Budd,
Četvrtak, 15:59: Moja malenkost Buco,
Petak, 15:59: Super 24 (pošto je zadnji ulazio, za kaznu vjerojatno će morati spašavati po najvišoj cijeni)
Eto, pa nek vide lole s im se zaj…ju![smiley2] Ponekad moramo uzeti tržište u svoje ruke![smiley1][smiley1]
Eto ,plavi kolega se odao[smiley2]
Ako treba i dalje gurati raspored,tu sam!!!
Samo da ne dodje i Elvar jerbo kad krene daytradat naje..smo [smiley2]
Mislim da će uskoro najveća kletva na forumu biti: Dao Bog da ti Elvar u dionicu uđe [smiley1]
NHF kolega Elvar.
Pozdrav svima. Blueman is in. Kupovao u par navrata sa bida sve ove dane, necu pa asku da ga ubijes. Cistom analizom a ne navijanjem ovo vrijedi barem duplo ovoliko sto i fondovi vide. Q1 u usporedbi sa proslom godinom snazan rast prodaje i dobit (mala ali nema veze). Q2 ocekujem jos puno vise. Cijena, nesto iznad BV, mizerno. Pitanje Miki., ako je Vlada dala limit na cijenu djubriva u RH, da li za izvoz imaju free hands ili??? Jer iz izvjestaja se vidi i poveacanje izvoza sto je mozda i najbolja stavka. Uglavnom, ocekujem napumpavanja do Q2 barem na 400 a onda cemo vidjeti. Privatizaciju ne ocekuem barem jos godinu dana, iako bi se neki kupac i ovako mogao javiti, sto bi dignulo cijenu jos vise. A ima nesto i u tom Putinovom dolasku. Usporedbom EV/EBITDA nesto su skuplji od rusa, no prava vrijednost se ocituje u EV/sales koji je puno nizi nego konkurencija sto znaci da sa malim rastom cijena i jeftinijim plinom koji ce sigurno kad tad dobiti izvjestaj ce pokaziviti milijuna dobiti.
stvari su ovdje jasne da nemogu biti jasnije. Ovakva kretanja cijene su viđena puno puta. Po meni velikoj trojci je u ovom trenutku potpuno svejedno da li je dionica 400 ili 500 kuna kad znaju realnu vrijednost koju će uskoro imati. Dalje treba imati na umu kako veći igrači imaju barem još jedan račun koji služi za dnevne manipulacije cijenama dionica. Kako znaju realnu (buduću) vrijednost sada im je u interesu skupiti što više dionica jer je i dalje cca. 600 000 dionica u rukama ljudi za koje neznaju da li su spremni i na kojem nivou prodavati. Kad bi KD idući tjedan htio kupit 10 000 dionica pitanje je kako to napraviti. Ako stave bid 10 000 na 305 prodaja ode na 400, a očito je da nitko neće ponuditi toliku količinu odjednom. Zato im preostaje marljivo skupljanje iz dana u dan, a to se najbolje radi provokacijama u smislu namjerne prodaje par dionica kad cijena krene gore. Na takv način iznerviraju pojedine dioničare i ovi stave veću količinu na prodaju i bivaju zatvoreni.
Takve stvari nas netrebaju zamarati nego treba strpljivo čekati. Za nas su bitne stvari o radu tri smjene da se zadovolji potražnja kupaca iz iz Švicarske, Austrije, Italije……
To nije nikakva mitomanija i rekla kazala nego činjenica koja je lako provjerljiva. Kad neka tvornica zaposli kapacitete čitave luke znak je da na njene dionice treba obratiti pažnju. Cijena dionice u izvozu očito je povoljna kad je potražnja veća od mogućnosti proizvodnje tako da tu sigurno ima prostora za napredak. Tome u prilog govori i činjenica o avansnom plaćanju jer da nije tako tu bi bile odgode, akreditivi i slične čarolije.
Veliki će vjerovatno probati na nivou od 350 pokupiti još malo dionica, a onda vratiti do 320-330.
Tako će biti dok ne odluče da im je dosta ili dok neka jako dobra vijest tipa javljanje potencijalnog kupca nekontrolirano digne cijenu.
Svojedobno smo računali ponudu koju su čini mi se Finci davali prije desetak godina i ispalo je ekvivalent oko 1500 kuna sadašnje cijene. Možda ni takav scenario nije nerealan zato ljudi strpljenje jer vrijeme je na našoj strani.
Kad bude na 1500 kupt cu si jednu vrecu djubriva i svuda je nositi sa sobom.
Točno mika kao što kažeš:
“Takve stvari nas netrebaju zamarati nego treba strpljivo čekati. Za nas su bitne stvari o radu tri smjene da se zadovolji potražnja kupaca iz iz Švicarske, Austrije, Italije……”
Baš si mislim o onoj konstataciji kako se u Hrvatskoj trenutno troši 500.000 tona umjetnih gnojiva a da je realna potreba za barem 1 mil. tona. U koliko bi onda tek smjena trebala raditi Petrokemija da može proizvodnjom zadovoljiti takvu količinu ?
[smiley11]
Točno mika kao što kažeš: “Takve stvari nas netrebaju zamarati nego treba strpljivo čekati. Za nas su bitne stvari o radu tri smjene da se zadovolji potražnja kupaca iz iz Švicarske, Austrije, Italije……” Baš si mislim o onoj konstataciji kako se u Hrvatskoj trenutno troši 500.000 tona umjetnih gnojiva a da je realna potreba za barem 1 mil. tona. U koliko bi onda tek smjena trebala raditi Petrokemija da može proizvodnjom zadovoljiti takvu količinu ? [smiley11]
prijatelju, o tome se upravo i radi. petrokemija neće moći zadovoljiti svu potražnju (domaću i izvoznu) u skoroj budućnosti.rezultat toga biti će dizanje cijene gnojiva jer si veliki poljoprivredni proizvođači neće moći dozvoliti da ostanu bez gnojiva jer bi to značilo propast njihove proizvodnje. S druge strane kad se liberalizira dobava plina ptkm će moći birati gdje će kupovati i to može utjecati i na smanjenje cijene plina. A to je sve pod pretpostavkom da je ne kupi neki svjetski gigant. Kako god okrenuli teoriju, budućnost je fantastična.
Ti i ja znamo završetak ove priče i zato mirno čekamo rasplet.
marcello:
”
Točno mika kao što kažeš: “Takve stvari nas netrebaju zamarati nego treba strpljivo čekati. Za nas su bitne stvari o radu tri smjene da se zadovolji potražnja kupaca iz iz Švicarske, Austrije, Italije……” Baš si mislim o onoj konstataciji kako se u Hrvatskoj trenutno troši 500.000 tona umjetnih gnojiva a da je realna potreba za barem 1 mil. tona. U koliko bi onda tek smjena trebala raditi Petrokemija da može proizvodnjom zadovoljiti takvu količinu ? [smiley11]
”
prijatelju, o tome se upravo i radi. petrokemija neće moći zadovoljiti svu potražnju (domaću i izvoznu) u skoroj budućnosti.rezultat toga biti će dizanje cijene gnojiva jer si veliki poljoprivredni proizvođači neće moći dozvoliti da ostanu bez gnojiva jer bi to značilo propast njihove proizvodnje. S druge strane kad se liberalizira dobava plina ptkm će moći birati gdje će kupovati i to može utjecati i na smanjenje cijene plina. A to je sve pod pretpostavkom da je ne kupi neki svjetski gigant. Kako god okrenuli teoriju, budućnost je fantastična.
Ti i ja znamo završetak ove priče i zato mirno čekamo rasplet.
Niste sami u cekanju raspleta [smiley2]