PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mika,gotovo je sigurno da je čađaro pod ručnom,uskoro je više neće biti…[smiley2]

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Mika,gotovo je sigurno da je čađaro pod ručnom,uskoro je više neće biti…[smiley2]

tako je, idemo jako gore u idućem periodu. sve nam se poklopilo kao rijetko na kojoj dionici. al pari petrokemiji je jedino janaf ali i to je očekivano.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Plinacro i Mol spajaju plinovode
Gradnja s dvosmjernom mogućnošću transporta plina će diverzificirati rizik nabave
Tvrtke Plinacro i mađarski Mol Natural Gas Transmission potpisale su danas Memorandum o razumijevanju o povezivanju mađarskog i hrvatskog plinskoga transportnog sustava, priopćeno je iz Plinacroa. Čelnici hrvatske i mađarske tvrtke uz ostalo su dogovorili osnivanje stručnih timova za pripremu i provedbu projekta kojim se do kraja 2009. godine predviđa izgradnja plinovoda Donji Miholjac-Dravszerdahely s hrvatske i Dravszerdahely-Pecz s mađarske strane. U drugoj fazi, do kraja 2010. godine, predviđena je izgradnja plinovoda Donji Miholjac-Slavonski Brod i Pesz-Varosfold.
Plinacro je za međunarodni plinovod Donji Miholjac-Dravszerdahely već podnio zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole, dok je za plinovod od Donjeg Miholjca do Slavonskog Broda obavio poslove na izradi Studije utjecaja na okoliš. S druge strane, Mol intenzivno radi na povećanju transportnih kapaciteta iz Ukrajine.
Realizacijom ovog projekta obje zemlje osigurat će diverzifikaciju dobave plina budući da se planira gradnja s dvosmjernom mogućnošću transporta. Time će se postići veća fleksibilnost plinskoga transportnog sustava i omogućiti dobava plina najkraćim i najpovoljnijim putem, kaže se u priopćenju.

Izvor: poslovni.hr

Ta vijest je već prokomentirana. Sorry koleg flyer ali LUKI je bio brži….

Ima jedna o mirovinskim fondovima:

Vlada odobrila rizičnija ulaganja mirovinskih fondova
Obvezni fondovi smiju u inozemstvu uložiti najviše 20 posto svoje imovine, a dobrovoljni fondovi 25 posto
Obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi uskoro će novac svojih članova moći slobodnije ulagati u dionice kojima se trguje na burzama u zemljama OECD-a. Članovi dobrovoljnih mirovinskih fondova imat će i nakon ulaska u Europsku uniju pravo na poticajna sredstva, pod uvjetom da imaju prebivalište u Hrvatskoj. Kad Hrvatska bude u Uniji, pravo na poticajna sredstva imat će i potencijalni osiguranici iz drugih članica ako su istodobno osigurani u obveznom mirovinskom osiguranju u Hrvatskoj.
Ulaganja u depozite
Vlada je na jučerašnjoj sjednici prihvatila konačne izmjene Zakona o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima i prijedlog poslala na usvajanje u Sabor. Prema tom prijedlogu, imovina mirovinskih fondova, osim u vrijednosne papire i obveznice koje izdaje Republika Hrvatska, smjet će se ulagati i u vrijednosne papire i dionice u državama članica OECD-a. Pri tome će se do 30 posto imovine moći ulagati u obveznice i druge dužničke vrijednosne papire jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj i članicama OECD-a te dionice dioničkih društava koje kotiraju na burzama u tim zemljama. Bit će omogućeno i ulaganje u udjele otvorenih i zatvorenih investicijskih fondova u Hrvatskoj i u zemljama OECD-a, s tim da se od istog izdavatelja smije kupiti pet posto udjela, odnosno, ukupno uložiti do 30 posto imovine fonda. Slično će vrijediti i za ulaganja u depozite, potvrde o ulozima ili repo poslove kod banaka u tim zemljama. Fondovi će smjeti po jednom zajmoprimcu uložiti do 2,5 posto, odnosno, ukupno 20 posto imovine mirovinskog fonda. Do pet posto mirovinskog fonda smjet će se uložiti u sredstva na poslovnom računu mirovinskog fonda. No do pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, imovina obveznog fonda mora se ulagati u vrijednosne papire koje izdaje hrvatska država i HNB, najmanje do 50 posto obveznog fonda. Obvezni fondovi u inozemstvu smiju uložiti najviše 20, a dobrovoljni najviše 25 posto svoje imovine. Prebrza liberalizacija, koja se ne bi vezala uz ulazak Hrvatske u EU, mogla bi dovesti do poremećaja na tržištu, smatraju zakonodavci. Konačni prijedlog zakona također ublažava uvjete za osnivanje fondova te ukida najmanji broj članova koje bi morao imati pojedini fond. Uređuje se lakši i efikasniji prijelaz člana fonda iz jednog obveznog u drugi obvezni fond. Propisuje se i da jedno dobrovoljno mirovinsko društvo može upravljati s više dobrovoljnih mirovinskih fondova, što dosad zakonom nije bilo precizno uređeno.

Mislim da je na ovom forumu bilo očekivano da će vlada više liberalizirati trgovinu, odnosno da neće biti ograničenja što se tiče ulaganja u dionice….tako da se toj pozitivnoj vijesti ne trebamo nadati…ali nema veze ima dovoljno drugih[smiley2]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

U ovom članku ima dobrih vijesti da Gazpromov plinovod kroz Srbiju
http://www.poslovni.hr/44435.aspx

“Srbijanska vlada je koncem prošle godine potpisala Memorandum s ruskom kompanijom Gazprom o izgradnji plinovoda kroz Srbiju u duljini od 400 km, odnosno od granice s Bugarskom do granice s Hrvatskom. Gazprom bi financirao izgradnju tog dijala plinovoda, a investicija je vrijedna milijardu eura. Pored toga Gazprom je zainteresiran i za izgradnju skladišta plina u Banatskom Dvoru, kao i za izgradnju plinovodne mreže u Srbiji.”

Ako KD Victoria kupuje, znači, pucat će na gore kada joj paše, zato se treba nakupovati i čekati.

Da sumiramo :

– u moru purana i precijenjenih, ovo je jedan od posljednjih bedema koji nije ni na pola cijene gdje bi trebao biti.
– tvrtka s 2 milijarde OP prihoda se trži na 1/2 tog iznosa
– jeftinija dobava plina uskoro = potencijal povećanja dobiti (ulazak u top20 hrvatskih dobitaša)
– izvoz u Njemačku, Španjolsku, Kinu, SAD…

Ja se i dalje čudim s trenutnom cijenom. Pogotovu kad znate da su je prije 10ak godina procjenjivali na cca 700 kn po dionici

Hell is Empty and all the Devils are Here

Netko tko ima tako ogromne prihode, može prema želji prikazivati dobit. Ovu godinu bi trebali u svakom slučaju završiti pozitivno.

KD Victoria je kupovala VIRO (nije za usporedbu tvrtki) na 600-660 kuna, te je digli, uz pomoć PBZ-a, na 1400 kuna + odlični rezultati VIRA.

Ako plan bude ostvaren, slični scenarij treba očekivati i s Petrokemijom. Uz uvjet, da više nikada ne prikažu gubitak sličan onaj od prošle godine.

Da sumiramo :

– u moru purana i precijenjenih, ovo je jedan od posljednjih bedema koji nije ni na pola cijene gdje bi trebao biti.
– tvrtka s 2 milijarde OP prihoda se trži na 1/2 tog iznosa
– jeftinija dobava plina uskoro = potencijal povećanja dobiti (ulazak u top20 hrvatskih dobitaša)
– izvoz u Njemačku, Španjolsku, Kinu, SAD…

Ja se i dalje čudim s trenutnom cijenom. Pogotovu kad znate da su je prije 10ak godina procjenjivali na cca 700 kn po dionici

danas barem tolko +30% inflacije
[smiley2]

no mislim da se nema potrebe zaletavati, moze se to jos kupiti povoljnije

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

PTKM-R-A 1.6.2007 305,11 274,60 335,62

Limiti za danas mi baš nisu jasni?!? Kako im je zadnja cijena 305,11? Znam da je to prosječna cijena, ali ja sam uvijek mislio da se limiti određuju prema zadnjoj (a tako i piše-zadnja cijena).

Ako se limiti određuju prema toj formuli, kako na prodaju može postojati nalog od 1000 kom po 370 kuna? Najviša postignuta cijena ikad bila je 320 kuna+10% je 352 kune limit.

PTKM-R-A Vrijeme: 10:01:23
Kupnja Ukupno ponuda 2
Ukupno dionica 122

5 najboljih ponuda
Cijena Količina
Prodaja Ukupno ponuda 7
Ukupno dionica 1885

5 najboljih ponuda
Cijena Količina

kupnja
304,11 22
280,00 100

prodaja
310,00 57
330,00 200
347,00 214
350,00 364
370,00 1050

Super, evo potvrde moje tvrdnje da je 1830 dionica na prodaju na razinama 330 kn i višoj

Mislim da je sadašnje stanje neizdrživo……kraj drugog tjedne ptkm=400kn….[smiley1][smiley2]

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

New Report

Close