PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ajde, dobro. Vidit cemo.

naravno da je dobro za JANAF. Dobitna kombiunacija je
INA+JANAF+PTKM+LNG

Petrokemija ima ugovor s Inom o isporuci plina na 3 godine. Može li mi netko objasniti na koji način pregovori oko plinskog biznisa mogu utjecati na Petrokemiju.

Mislim da nas čeka eksplozija jedino u slučaju da netko konkretno spomene Petrokemiju (privatizacija). Nadam se da griješim…a ako griješim ispravite me[smiley6]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Petrokemija ima ugovor s Inom o isporuci plina na 3 godine. Može li mi netko objasniti na koji način pregovori oko plinskog biznisa mogu utjecati na Petrokemiju.

Mislim da nas čeka eksplozija jedino u slučaju da netko konkretno spomene Petrokemiju (privatizacija). Nadam se da griješim…a ako griješim ispravite me[smiley6]

1Q ove godine je u pozitivi,a pošto čađara radi u tri smjene,kao luda,2Q će biti strašan
i to će biti dovoljno za katapultiranje na razinu od preko 400.
Nakon 3Q će vjerovatno otići u razine 550-600,a po objevi privatizacije,ma
ne usudim se izreći moja očekivanja,,,

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Baki, pratim te redovito, i sve što pišeš je OK ali ovo nije odgovor na moje pitanje. Ostali kolege se drže plina ko pijan plota…a to je riješeno na rok od 3 godine…pa me zanimaju argumenti za to…

Petrokemija ima ugovor s Inom o isporuci plina na 3 godine. Može li mi netko objasniti na koji način pregovori oko plinskog biznisa mogu utjecati na Petrokemiju. Mislim da nas čeka eksplozija jedino u slučaju da netko konkretno spomene Petrokemiju (privatizacija). Nadam se da griješim…a ako griješim ispravite me[smiley6]

Naravno da ima veze jer Rusi traže direktan pristup velikim potrošaćima plina (onda je INA by by), a ako se spomene privatizacija odosmo u visine s tim da su Gazpromovi ljudi već bili u petrokemiji. Ako ju kupe onda im je direktan pristup otvoren i to u jednu od najkonkurentnijih tvornica na svijetu u ovoj branši.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

može K/P za Čađaru???
hvala!!![smiley7][smiley7][smiley7]

Four Star General

vidimo na janafu šta dolazak rusa znači za cijenu dionice, trebalo bi se to vidjeti i na petrokemiji.

PTKM-R-A Vrijeme: 10:29:27
Kupnja Ukupno ponuda 27
Ukupno dionica 3570

5 najboljih ponuda
Cijena Količina
Prodaja Ukupno ponuda 42
Ukupno dionica 4699

5 najboljih ponuda
Cijena Količina

288,01 241
288,00 34
287,01 20
286,16 13
285,02 200
293,99 46
294,00 50
294,89 88
295,00 350
299,95 90

Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
293,00 55 10:09:34

bila je i vijest da su rusi proizveli manje plina za 20%, vjerovatno zbog slabe zime. Tako da im definitivno trebaju novi (veliki) potrošaći plina.

Baki, pratim te redovito, i sve što pišeš je OK ali ovo nije odgovor na moje pitanje. Ostali kolege se drže plina ko pijan plota…a to je riješeno na rok od 3 godine…pa me zanimaju argumenti za to…

Ja sam mišljenja da nije cijena plina pitanje samo čađare,već svih,pa kako svima ,tako i čađari.
To je globalno pitanje koje će Putinesku i EU riješiti jer je svima u interesu.
Mislim da je u ovom trenutku važno da petrica djeluje izvrsno,pozitivno,profitabilno,perspektivno…
Ej,pa ona je na 1BV…

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Simone: ” Petrokemija ima ugovor s Inom o isporuci plina na 3 godine. Može li mi netko objasniti na koji način pregovori oko plinskog biznisa mogu utjecati na Petrokemiju. Mislim da nas čeka eksplozija jedino u slučaju da netko konkretno spomene Petrokemiju (privatizacija). Nadam se da griješim…a ako griješim ispravite me[smiley6] ” Naravno da ima veze jer Rusi traže direktan pristup velikim potrošaćima plina (onda je INA by by), a ako se spomene privatizacija odosmo u visine s tim da su Gazpromovi ljudi već bili u petrokemiji. Ako ju kupe onda im je direktan pristup otvoren i to u jednu od najkonkurentnijih tvornica na svijetu u ovoj branši.

Mislim da treba dodati da nam predstoji liberalizacija trzista plina u HR (iako vlada kontrolira cienu za HEP i PTKM do 2011., cini mi se), sto znaci da ce svatko moci kupovati od svakoga. Dodaj tome da Rusi kupuju rafineriju u Bosanskom Brodu, LNG terminal u Hrvatskoj, te gradnju skladista plina u Austriji (OMV+Gazprom), i jasno je da ce PTKM moci kupovati svoj glavni troskovni input po najpovoljnijoj cijeni na trzistu.

mika: ” Simone: ” Petrokemija ima ugovor s Inom o isporuci plina na 3 godine. Može li mi netko objasniti na koji način pregovori oko plinskog biznisa mogu utjecati na Petrokemiju. Mislim da nas čeka eksplozija jedino u slučaju da netko konkretno spomene Petrokemiju (privatizacija). Nadam se da griješim…a ako griješim ispravite me[smiley6] ” Naravno da ima veze jer Rusi traže direktan pristup velikim potrošaćima plina (onda je INA by by), a ako se spomene privatizacija odosmo u visine s tim da su Gazpromovi ljudi već bili u petrokemiji. Ako ju kupe onda im je direktan pristup otvoren i to u jednu od najkonkurentnijih tvornica na svijetu u ovoj branši. ” Mislim da treba dodati da nam predstoji liberalizacija trzista plina u HR (iako vlada kontrolira cienu za HEP i PTKM do 2011., cini mi se), sto znaci da ce svatko moci kupovati od svakoga. Dodaj tome da Rusi kupuju rafineriju u Bosanskom Brodu, LNG terminal u Hrvatskoj, te gradnju skladista plina u Austriji (OMV+Gazprom), i jasno je da ce PTKM moci kupovati svoj glavni troskovni input po najpovoljnijoj cijeni na trzistu.

tako je, i onda dolazimo do trenutka kad petrokemija kupuje plin kod najpovoljnijeg dobavljača i prodaje svoje proizvode po maksimalnoj cijeni koju tržište može podnijeti. Tad će RD i G petrokemije biti stravično u plusu, a cijena na burzi na 4 znamenke.

New Report

Close