24.05.2007 Igor Prstec
OMV i Gazprom grade skladište plina blizu Salzburga
Putinov dolazak u Austriju iskoristili mnogi poduzetnici, a dogovoren je i joint venture OMV-a i Gazproma
Rusija i Austrija će otvoriti veliko postrojenje za skladištenje plina kapaciteta 2,4 milijardi kubičnih metara, a smjestit će se u blizini Salzburga, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin prilikom obilaska Austrije. Spomenuti kapacitet zadovoljava trećinu austrijske godišnje potražnje za plinom, što će stabilizirati austrijsku plinsku mrežu. Skladište će, kako smo pisali jučer, graditi joint venture projekt Gazproma i austrijskog OMV-a.
U rujnu prošle je potpisano produženje ugovora o opskrbi plinom između Austrije i ruskog Gazproma i to do 2027 godine. Godine u kojem se Gazprom obvezao godišnje isporučiti oko 7 milijardi kubičnih metara plina godišnje.
Putinov posjet Austriji su iskoristili mnogi gospodarstvenici pa je potpisano čak 30 sporazuma o suradnji.
EVO JOŠ JEDNE POTVRDE DA IDE TAMO GDJE JE VAŽNO DA SVE UGOVORI POGOTOVO RADI PLINA I NAFTE POTPISALI SU ČAK 30 SPORAZUMA……………….
Količine koje se trguju na ovim razinama su minorne u odnosu na one koje su se trgovale na nivou 310 kn.Dobro je za dokup……..dok traje. To dovodi do zaključka da se radi o kratkotrajnom kolebanju daytradera koji bi htjeli utrčati što prije u dionice građevinske grupe. No oni veči koji su u toku dogadjanja ne napuštaju Petricu …….[smiley2]
Vidi se trend sužavanja Bollingera, prometi mizerni na nižim cijenama. Uskoro će trigger
bilo je i vrijeme!!!!!!!!!![smiley7][smiley7][smiley7]
samo da se opet ne vratimo!!!!!!!!!!!!
Ajde kupujte, šta čekate ako ste tako sigurni u rast. Ja sam i danas kupovao i to debelo
293,02 50
293,01 300
293,00 200
292,01 189
292,00 26
Liparenje na kupnji je uvijek dobar znak
Ajde kupujte, šta čekate ako ste tako sigurni u rast. Ja sam i danas kupovao i to debelo
izgleda da samo ti brineš oko Petrokemije!!
ušao bih ja al se nema gotovine!!!!!!!!![smiley7][smiley7][smiley7]
Da mi je znati odakle muzeš toliku lovu…, svejedno svaki dokup ispod 300 je premija…, samo naprijed…[smiley2][smiley2]