PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 91.719 2,75 Skrb. račun
5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 80.938 2,42 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. HPB D.D. 58.338 1,75 Skrb. račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 48.064 1,44 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 40.298 1,21 Skrb. račun
10. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
Ukupno: 81,30
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 91.719 2,75 Skrb. račun prodali jučer po sda 500 kom, dok danas dokupili 3000 komada
[smiley4]
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 40.298 1,21 Skrb. račun ovi prodaju………..[smiley4]
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa 1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun 2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun 3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun 4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 88.719 2,66 Skrb. račun 5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 80.938 2,42 Skrb. račun 6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun 7. HPB D.D. 58.338 1,75 Skrb. račun 8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 48.064 1,44 Skrb. račun 9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 42.745 1,28 Skrb. račun 10. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun Ukupno: 81,28 Netko prodaje…. pa vidi priliku da još malo više spusti cijenu……….
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 91.719 2,75 Skrb. račun
5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 80.938 2,42 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. HPB D.D. 58.338 1,75 Skrb. račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 48.064 1,44 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 40.298 1,21 Skrb. račun
10. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
Ukupno: 81,30
Hypo i dalje tovari i očito je da im nije u interesu dizanje cijene jer svaki dan se skida po par tisućica.
ZABA očito je prodaje, pa mi nije jasno zašto se ne dogovore i prodaju sve odjednom. Zato pretpostavljam da se iza ovog zabinog skrbničkog skriva više osoba koje nemaju konsenzus oko prodaje. Kad ta količina ispari ništa više ne stoji na putu skoka do 100 eura.
S obzirom na neizvjesnosti oko DTK, kablovskom rješenju fiksne telefonije (koje nudi TUŠ iz Slovenije) i sl. imam “feeling” da će umjesto T-HT upravo PTKM odigrati ulogu prve veče firme koja će biti privatizirana tokom ljeta. Jedina je koja je očišćena svih dubioza, dugova, dokapitalizirana je i zrela za dostojno pozicioniranje na europskom i svjetskom tržištu ove specifrične (strateški važne proizvodnje). Od tuda dolazi i stalni interes za ovom dionicom…….
Misliš da bi mogla na IPO?[smiley2]
marcello:
”
S obzirom na neizvjesnosti oko DTK, kablovskom rješenju fiksne telefonije (koje nudi TUŠ iz Slovenije) i sl. imam “feeling” da će umjesto T-HT upravo PTKM odigrati ulogu prve veče firme koja će biti privatizirana tokom ljeta. Jedina je koja je očišćena svih dubioza, dugova, dokapitalizirana je i zrela za dostojno pozicioniranje na europskom i svjetskom tržištu ove specifrične (strateški važne proizvodnje). Od tuda dolazi i stalni interes za ovom dionicom…….
”
Misliš da bi mogla na IPO?[smiley2]
Ne vjerujem,to bi se do polovice ovog mjeseca obznanilo…
Mada,Zagrebačka skrbnički taktizira i prodaje po malo nebi li možda nešto dočekali,ili IPO ili što ja znam,inače bi prodali sve odjednom…
Komentar: Sanader nema pravo uskratiti isplatu duga zbog zahtjeva za izjednačavanjem svih umirovljenika
Darko Baniček
darko.banicekatcharbusiness.hr 15.05.2007 20:52
Pročitaj komentare(0)
Koalicijska suradnja HDZ-a i HSU-a ulazi u zadnjih nekoliko mjeseci i umirovljenicima je konačno sinulo da od obećanja da će Sanader do sredine srpnja naći rješenje za nove umirovljenike neće biti ništa. HSU samostalno u saborsku proceduru šalje paket zakona teških dvije milijarde kuna, a Sanader prijeti da isplata umirovljeničkog duga time dolazi u pitanje.
Koliko je izlet HSU-a mimo vladine radne grupe, koja nije napravila ništa i koja se sada pokazuje samo alibijem da se ne napravi ništa, a dobije se na vremenu, uznemirio Sanadera govori i njegova reakcija u kojoj prijeti da neće isplatiti treću i četvrtu ratu iako mu je to glavni predizborni adut pred predstojeće izbore.
Inače, Sanaderova reakcija je krajnje upitna, jer ne postoje zakonske pretpostavke da se blokira isplata treće i četvrte rate izračunatog ostatka duga jer je Vlada slavodobitno podijelila izračune kojima garantira isplatu i to se u pravnoj državi treba ispoštovati, pa makar morali za osiguranje novca i prodavati “obiteljsko srebro” kao što se prodajom INA-e, Plive i sada HT-a i namirivao novac.
Oglas:
Okretanjem pažnje sa zahtjeva umirovljenika za izjednačavanje novih sa starim umirovljenicima na navodno ugrožavanje isplate duga je jeftin trik posebno ako se uzme u obzir da je Sanader već davno prihvatio obvezu da će riješiti i jedno i drugo, a “neki” se još i sjećaju nekog tamo obećanja o prosječnoj penziji koja iznosi bar 50 posto prosječne plaće.
Kada su umirovljenici pristali na isplatu duga i to u diskontnim iznosima istovremeno su prihvatili i švicarsku formulu koja ih iz mjeseca u mjesec udavljuje od nedostižnih 50 posto prosječne plaće.
Penzije su se najbliže približile ciljanoj polovici plaće 2001. godine kada je Račanova koalicijska Vlada počela rješavati dug sa svojih 100 kuna plus šest posto trajnog dodatka, koji je upravo sada i prouzročio takvu dramatičnu razliku između starih i novih umirovljenika koje samo dijeli godina umirovljenja.
HSU ispravno aktualizira problem koji danas možda i najplastičnije pokazuje kako je hrvatsko društvo nepravedno i kako ne postoji politička volja vladajućih da riješi nepravdu već su se koncentrirali na jeftinije, ali marketinški znatno dojmljivije projekte kojima je cilj bio stvoriti dojam o brizi za umirovljenike jer su ovi postali nezaobilazan politički faktor u državi.
Činjenica da dva građana ove zemlje s istim stažom na istim poslovima i istim doprinosom svojoj domovini imaju i za tisuću kuna različita primanja samo zato što njihove dane odlaska u penziju dijeli taj famozni 1. siječanj 1999. je neoprostiva i ne može se opravdati.
Sanaderova medijska ucjena da se ispravljanjem ove nepravde ugrožava pravo na dug, koje je neotuđivo, ne bi smio proći i treba prozreti kroz pokušaj manipulacije.
Nužno je da netko kaže da duboko nepravedan podjela umirovljenika na one koji imaju i one koje nemaju nije održiva u državi koja si je u Ustav zapisala da je socijalna i pravedna, a jednako tako treba reći da se stečeno pravo ne može oduzimati hirom nekog političara i samo temeljem njegove želje da se na taj način osveti svojim partnerima koji su ga prokazali kao osobu čija obećanja ne vrijede.
Evo nekih računica koje sam našao u vezi ponude i potražnje za gnojivom…
Evo još jedan file i to baš sve objašnjava u vezi potražnje očekuje veću potražnju za gnojivom pogotovo zbog Azije(Indija, Kina, Rusija) i SAD-a…
http://www.fertilizer.org/ifa/publicat/PDF/2006_council_buenos_aires_ifa_summary.pdf
Evo nekih računica koje sam našao u vezi ponude i potražnje za gnojivom…
povećanje potražnje za gnojivom je neupitno pogotovo u Hrvatskoj i povećati će se duplo u odnosu na sadašnju potrošnju. Hrvatska će biti jedna od hraniteljica evrope kvalitetnom hranom što direktno što putem turizma. Jedini problem je dali će petrokemija uspjeti toliko povečati proizvodnju da zadovolji toliku potražnju, ali to su već slatke brige dioničara jer će u budućnosti cijena gnojiva sigurno ići gore, a pogotovo kad se tvornica privatizira. Vezano za to treba kupovati dionice proizvođača hrane jer će i one ulaskom u evropu naprosto podivljati. Ako skrbnički zaba stvarno prodaje svoj portfelj do kraja to je jedinstvena prilika zgrabiti malo veću količinu petrokemije jer ubrzo to neće biti moguće.
Evo još jedan file i to baš sve objašnjava u vezi potražnje očekuje veću potražnju za gnojivom pogotovo zbog Azije(Indija, Kina, Rusija) i SAD-a… http://www.fertilizer.org/ifa/publicat/PDF/2006_council_buenos_aires_ifa_summary.pdf
ljudi ja duboko vjerujem da je dionica petrokemije jedna od onih koja može riješiti većinu životnih briga materijalne prirode njenim imateljima. Ako čovjek nema para za kupovinu ovdje se isplati ući u kredite i čekati da stvari dođu na svoje. Potencijal ove industrije je strašan, a naša petrokemija je postala svjetska firma.
živjeli.
Sumnjam da vlada ima vremena do tht-a odraditi bilo kakav IPO ili jaču privatizaciju,osim ako se to ne radi u strogoj tajnosti.Ispuhati će se građevinci,a onda na red dolaze turističke i “kemijskoprehrambene” dionice,
kao što je moja miljenica.
Istina,sve nas pomalo nervucka sporost sa kojom ZG skrbnički otpušta dionice,no za to stvarno mora postojati razlog koji nije bed.Jednostavno se takvog scenarija ne mogu domisliti.
Ulaz mirovinskih fondova sa svojim milijardama uspavanih kuna,pozitivni rezultati poslovanja,približavanje privatizacije i ulasku u EU,e tog se scenarija mogu domisliti!!!!!!
Pred očima mi target od 100 eurića,znam skroman sam,al meni dovoljno…
5 najboljih ponuda
Cijena Količina
Cijena Količina
Prodaja Ukupno ponuda 31
Ukupno dionica 5506
5 najboljih ponuda
Cijena Količina
312,99 21
312,00 40
309,60 10
309,55 70
309,00 36