PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

[quote=luda krava]
Sappy, u pravu si !!! meni stari stavio u fond , pa ga ja sad zajeb….m!! iako i 30% nije loše !!! ali uspio sam ga nagovoriti da digne kad bude IPO T-HT!!!! [smiley7][smiley7][smiley7]
[/quote]

Ako ne želiš danonoćno buljiti u komp a da i dalje dobijaš kuniće fond je odličan!

Sappy, u pravu si !!! meni stari stavio u fond , pa ga ja sad zajeb….m!! iako i 30% nije loše !!! ali uspio sam ga nagovoriti da digne kad bude IPO T-HT!!!! [smiley7][smiley7][smiley7]

Neće uvijek biti ovakva Good Year…, no kako je krenulo može biti i Michelin…, fond manageri su se kunili očevinom da se prošla godina ne može ponoviti, a debelo se ponavlja….
U Fondu uvelike umanjuješ rizik od gubitka kapitala – dok kod dionica multipliciraš rizik – a i zaradu bogme…,
No ove godine (početkom) je bilo dovoljno kupiti samo jednu bluechip – recimo ADRS-P-A i sašio si sve fondove, a bogme i PTKM – koja ulazi u sferu bluechip dionica – također bi po dobiti sašio sve fondove…, da ne pričam o nekim tamo građevincima…, joj što to boli…[smiley2]

Da,nikada se više ovakvi prinosi neće ponavljati,jedino ako se jednom u budućnosti opet bude mjenjalo društv.ekon. uređenje…
Približavanjem u EU,i ove cifre prinosa će se normalizirati na EU stope…
A dotle će meni neke dionice,a poglavito ova osigurati bluechip uživanciju[smiley2][smiley2][smiley2]

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

koliko Hrvati imaju novaca u čarapama, jastucima, zidovima itd…. pa kad bi oni to izvadili pa uložili u dionice ili fondove , ovakog bi rasta kakav je sad bilo još par godina!!
dobro nama dobro njima[smiley7][smiley7][smiley7]

Four Star General

koliko Hrvati imaju novaca u čarapama, jastucima, zidovima itd…. pa kad bi oni to izvadili pa uložili u dionice ili fondove , ovakog bi rasta kakav je sad bilo još par godina!! dobro nama dobro njima[smiley7][smiley7][smiley7]

E da se još može penziće “opasuljiti” pa da novac iz HPB-a (gdje ih većina dobiva mirovine), počnu ulagati u Fondove barem, ili barem onako npr… u recimo PTKM…, radije bi opet novac stavljali u Ljubljansku banku (jer je ipak to banka) nego malo riskirali pa najmanje utrostručili, to ti je ona “treba mi sinko za nedaj bože”…[smiley2][smiley2][smiley2]

Što se mene tiče,neka mirovinski fondovi dobiju dozvolu
od premijera za šoping po cijelom hrv tržištu dionica….
Dovoljno do privatizacije moje miljenice…[smiley2]

Da,nikada se više ovakvi prinosi neće ponavljati,jedino ako se jednom u budućnosti opet bude mjenjalo društv.ekon. uređenje…
A dotle će meni neke dionice,a poglavito ova osigurati bluechip uživanciju[smiley2][smiley2][smiley2]

Ali prije normaliziranja na eu stope, ja očekujem dosad neviđeni rast… mislim na ono razdoblje kad postane sigurno da postajemo članica eu (tj. točan datum), kad će i oni skeptični zapadnjački investitori doći na naše prostore u osvajačke pohode. Zato, kako već rekoh kolegi bakuli, ja sam za skupljanje dionica… možda promjenim avatar u pčelicu maju… ili bolje onog njenog truta… nemogu se sjetiti kako se zvao…. PAVO, eto, sjetih se!

bakulaz:

Ali prije normaliziranja na eu stope, ja očekujem dosad neviđeni rast… mislim na ono razdoblje kad postane sigurno da postajemo članica eu (tj. točan datum), kad će i oni skeptični zapadnjački investitori doći na naše prostore u osvajačke pohode. Zato, kako već rekoh kolegi bakuli, ja sam za skupljanje dionica… možda promjenim avatar u pčelicu maju… ili bolje onog njenog truta… nemogu se sjetiti kako se zvao…. PAVO, eto, sjetih se!

Osim što si uvijek zabavan u pisanju,ovaj put si i potpuno u pravu!![smiley2][smiley2][smiley2]

S obzirom na neizvjesnosti oko DTK, kablovskom rješenju fiksne telefonije (koje nudi TUŠ iz Slovenije) i sl. imam “feeling” da će umjesto T-HT upravo PTKM odigrati ulogu prve veče firme koja će biti privatizirana tokom ljeta. Jedina je koja je očišćena svih dubioza, dugova, dokapitalizirana je i zrela za dostojno pozicioniranje na europskom i svjetskom tržištu ove specifrične (strateški važne proizvodnje). Od tuda dolazi i stalni interes za ovom dionicom…….

marcello

i na koji bi to način trebalo biti odrađeno

Mesariću i treći mandat predsjednika uprave Petrokemije
Boris Mesarić i iduće će četiri godine biti na čelu kutinske Petrokemije, odlučio je nadzorni odbor tvrtke na današnjoj sjednici.
Mesariću je to treći mandat na funkciji predsjednika uprave kutinske tvornice umjetnih gnojiva, riječ je o mandatu na četiri godine, dok je u dva ranija mandata bila riječ o trogodišnjem razdoblju.
Uprava Petrokemije ima četiri člana, a uz Mesarića, u njoj i nadalje ostaju dosadašnji članovi Tomislav Seletković, Nedjeljko Klopček i Zdenka Krstanović.
Petrokemija, istaknuo je Mesarić, ostvaruje sve solidnije poslovne rezultate, a uz proizvodnju poseban naglasak u programu iznijetom nadzornom odboru dat je zaštiti okoliša, gdje su već ostvareni značajni koraci, a među prioritetima u idućem razdoblju je i prilagodba standardima EU.
Petrokemija je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila sezonsku dobit od 2,3 milijuna kuna, što objašnjavaju povoljnim vremenskim prilikama zbog kojih je sezona potrošnje gnojiva počela već u veljači.
Prema podatcima iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi, u prvom tromjesečju lani Petrokemija je imala gubitak od gotovo 40 milijuna kuna.
Na rezultate u prvom ovogodišnjem kvartalu pak utjecao je rast prihoda od prodaje za 17 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 463,1 milijun kuna.
Istodobno su sporije, za 5,8 posto, rasli rashodi i u prvom su ovogodišnjem tromjesečju ukupni rashodi dosegnuli iznos od 463 milijuna kuna.
(Hina)

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Mesariću i treći mandat predsjednika uprave Petrokemije
Boris Mesarić i iduće će četiri godine biti na čelu kutinske Petrokemije, odlučio je nadzorni odbor tvrtke na današnjoj sjednici.
Mesariću je to treći mandat na funkciji predsjednika uprave kutinske tvornice umjetnih gnojiva, riječ je o mandatu na četiri godine, dok je u dva ranija mandata bila riječ o trogodišnjem razdoblju.
Uprava Petrokemije ima četiri člana, a uz Mesarića, u njoj i nadalje ostaju dosadašnji članovi Tomislav Seletković, Nedjeljko Klopček i Zdenka Krstanović.
Petrokemija, istaknuo je Mesarić, ostvaruje sve solidnije poslovne rezultate, a uz proizvodnju poseban naglasak u programu iznijetom nadzornom odboru dat je zaštiti okoliša, gdje su već ostvareni značajni koraci, a među prioritetima u idućem razdoblju je i prilagodba standardima EU.
Petrokemija je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila sezonsku dobit od 2,3 milijuna kuna, što objašnjavaju povoljnim vremenskim prilikama zbog kojih je sezona potrošnje gnojiva počela već u veljači.
Prema podatcima iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi, u prvom tromjesečju lani Petrokemija je imala gubitak od gotovo 40 milijuna kuna.
Na rezultate u prvom ovogodišnjem kvartalu pak utjecao je rast prihoda od prodaje za 17 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 463,1 milijun kuna.
Istodobno su sporije, za 5,8 posto, rasli rashodi i u prvom su ovogodišnjem tromjesečju ukupni rashodi dosegnuli iznos od 463 milijuna kuna.
(Hina)

Hvala ti ga bože , poslovni se udostojio napisati nešto i o Petrokemiji,pa makar pozitivno[smiley2]

New Report

Close