Kolege, smatram da je krajnje vrijeme za nadokup, prema mogućnostima svakog od nas. Ja sam Petru kupovao po 190, pa 210, 230 i danas zadnje novce (al stvarno zadnje) iskoristio za 50 komada na 296 kn. Vise para nema… preostalo mi je samo strpljenje! Ali mislim da ga neću puno potrošiti prije nego cijena dodje na 400, a možda i 500 kn. Ugodan dan i dobru zaradu želim svima!
Hvala na dobrim željama,pa gdje si ti čovječe ovih dana?
NADZORNI ODBOR O TROMJESEČNOM POSLOVANJU 8. svibanj 2007 Jučer je Nadzorni odbor prihvatio Informaciju o tromjesečnom poslovanju tvrtke. Ostvarena je sezonska dobit od 2,3 mln kuna. S 271.041 tona prodaja gnojiva veća je od planirane za 19,7 posto, čađe 13,9 posto, glinarskih proizvoda 18,9 posto, proizvoda TGUS-a 26,5 posto. Uz sve povoljnije rezultate domaće prodaje gnojiva za 26 posto veće od planirane, naglašeno je kako uz ostale čimbenike na sve stabilnije poslovanje osobito utječu i ulaganja. U šest godina sa 300 milijuna kuna učinjeni su posebno u otpremi i pakiranju iznimno vrijedni zahvati. Ta modernizacija nas je održala i unaprijedila odnose na tržištu, rekao je predsjednik Uprave Boris Mesarić. Sukladno zahtjevima u približavanju Europskoj uniji u pripremi je i Plan ulaganja s ciljem energetske učinkovitosti i zaštite okoliša do 2015. godine.
kako ovo lijepo izgleda kad se čita. Između redaka se može pročitati da je ovakvim načinom poslovanja konkurencija ostala bez ikakvih izgleda da ugrozi posao petrokemije.Da netko krene ispočetka treba mu para i para tako da preostaje jedino kupiti konkurenta. Dionica firme koja bilježi ovakva povećanja prometa jednostavno mora eksplodirati, a domaća potražnja za gnojivom može biti i biti će samo veća i veća.
Možda je sad gospodinu cartmannu jasniji pojam amortizacije i ulaganja u postrojenja i što visoke stope amortizacije (u novčanom smislu) omogučuju petrokemiji.
Dragi kolega Bakula, mora se negdje i zaraditi municija [smiley2]!
Ja sam od onih koji skupljaju dionice…. gotovo da i ne prodajem, u biti uopće ne prodajem!
A ako nemam municije, znači da ne pucam, a u takvim slučajevima draže mi je ne gledat stalno u metu![smiley11]
Jučer i danas sam prezadovoljan, konačno Dalekovod malo oživio, Petra, a Viro… viro k’o da je prosviro![smiley2][smiley2][smiley2]
Danas sličan nastavak kao i jučer, vrlo se kontrolirano u određenim vremenskim razdobljima čisti ask.
Jučer je to bila hrpa manjih naloga ispod 300, a danas ona 2 veća naloga od skoro 4000 komada na 300. Nakon toga mirovanje prije još jednog nešto većeg naloga na 305. Izgled da se želi dignuti cijena ali ne na onaj način s blokadama kao u prijašnjem rastu na 320 nego polako i kontrolirano.
Vidjet ćemo nastavak sutra ali to sve skupa jako lijepo izgleda. [smiley2]
Danas sličan nastavak kao i jučer, vrlo se kontrolirano u određenim vremenskim razdobljima čisti ask.
Jučer je to bila hrpa manjih naloga ispod 300, a danas ona 2 veća naloga od skoro 4000 komada na 300. Nakon toga mirovanje prije još jednog nešto većeg naloga na 305. Izgled da se želi dignuti cijena ali ne na onaj način s blokadama kao u prijašnjem rastu na 320 nego polako i kontrolirano.
Vidjet ćemo nastavak sutra ali to sve skupa jako lijepo izgleda. [smiley2]
Točno kolega,metoda kontroliranog rasta.
Neka ona izbjegava blokade,zadnji put ju je blokada srušila u ponor,
u jednom trenu čak i na 222 kn[smiley8].
Još nema inf. o promjenama u prvih 10.
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 88.919 2,66 Skrb. račun
5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 76.922 2,30 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. HPB D.D. 59.414 1,78 Skrb. račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 48.064 1,44 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 43.545 1,30 Skrb. račun
10. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
Kupovali 4),5)4000 kom!!!, 7) i 9) prodavali
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 88.919 2,66 Skrb. račun
5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 76.922 2,30 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. HPB D.D. 59.414 1,78 Skrb. račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 48.064 1,44 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 43.545 1,30 Skrb. račun
10. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
Ukupno: 81,22
Ovi iz zagrebačke banke stvarno prodaju, a bitno je da se kupuje[smiley2]
Jako cijenim ljude na ovom topicu.
Nikad se ovdje s nikime nisam zakačio – očito svi prepznamo pravu stvar. Mislim da je vrijeme ekspanzije ZSE došlo kraju, a ostalo je još par dionica kojima tek predstoji pravi rast. Ovo je definitivno jedna od njih. Zar INGR i THNK mogu još rasti? Do koliko, 30 BV?
Ja iskreno mislim da je ovo zadnji vlak za ulazak, ovaj nalog na par iljada. To je to, ako sljedeće FI bude odlično (a nema razloga da ne bude, zimskih troškova ne bude, sezona sjetve je u punom tijeku, gnoji se sve u 16, prodaja dolazi na naplatu), onda ćemo biti tamo gdje smo mogli biti prije 10ak godina, da je sve bilo po planu
Treba znati u svakom trenutku da će prihodi PTKM u sljedećem FI biti 3 puta viši od sadašnje tržišne kapitalizacije
4. i 5. kupuju, Zagrebačka vidi da tu dalje nema što tražiti
4. i 5. kupuju, Zagrebačka vidi da tu dalje nema što tražiti
budd,zašto?