Baš gledam unazad nekoliko dana i kad ono:
13.04.2007. 13.432 kom 3.975.838,28 kuna, prosječna 295,99 kuna
Na najvišim cijenama najveći promet.
Mene fascinira da je na PTKM ovako mirno!velike se promjene dešavaju.Izgleda da netko jači treba lavinu pokrenuti pa će svi krenuti…
Sad je došlo vrijeme i za detaljniju analizu trenutne pozicije dionice petrokemije. Prema kvartalnom izvještaju očito je da se poslovanje petrokemije dramatično poboljšava.Ukupni prihod kvartala veći je za 17,6% u odnosu na 2006. Završni račun za 2006 pokazao je povećanje izvoza dok sad imamo također povećanje izvoza, dok je prodaja u zemlji veća za nevjerovatnih 60 mil.kuna.Neki su to i predvidjeli s obzirom na potrebe hrvatske poljoprivrede, a neki su u to i sumnjali.Dugoročne obaveze ostaju na nivou od 60 mil kuna bez lipe povećanja, dok se kratkoročne financijske obaveze smanjuju rapidno. Ako ste pogledali trošak radne snage vidjeli ste da je došlo do neznatnog povećanja istih, što govori da ista količina radnika povećava promet za skoro 18%, i to je po meni novi momenat u poslovanju kutinskog diva. Zalihe se smanjuju, povečavaju se potraživanja, a s obzirom na povećanje obveza prema dobavljačima izgleda da će drugi kvartal biti rekordan po proizvodnji i prodaji.Ovo najavljuju i povećane narudžbe diljem regije.Prošlo polugodište 2006 bila je dobit od cca. 17 mil. kuna tako da možemo zamisliti kakva će biti prodaja drugog kvartala ove godine. Amortizacija je na istom nivou i to će omogućiti daljnja ulaganja u opremu što je i najavljeno iz tvornice. 25 milja kuna je na rezervacijama i ostavljaju prostor za igru na kraju godine. Dalje, prvih deset trenutno kontrolira 81,12 % dionica, a moja procjena ostatka imatelja dionica je slijedeća: Nakon top ten slijede tri skrbnička koji kontroliraju oko 75 000 dionica, par fizičkih osoba koje kontroliraju cca. 100 000 dionica, fondovi(HPB, ST INVEST, AUREUS, NOVA LJUBLJANSKA BANKA) i pri kraju fizičke osobe koje su već duže vrijeme unutra tako da vjerujem da njihov target cijene nije niti izbliza dostignut. Šezdeseti dioničar ima oko 1500 dionica u portfelju. Moja procijena je da prvih 60 trenutno kontrolira oko 3 050 000-3 100 000 tako da ispada da nema još puno dionica nakon prvih 60, a upitno je i da li ovi iza misle prodavati. S obzirom na sve realno je očekivati skok cijene jer je poslovanje konačno u skladu sa potencijalom firme. Realna neto dobit mogla bi biti oko 100-150 milja kuna+amortizacija, a pitanje je da li će se to događati već sada ili pod novim vlasnikom. S obzirom na rezultate realno je očekivati da Vlada pričeka rezultate polugodišta i da nakon toga tenderska cijena eksplodira do neslućenih visina. Vrijeme će pokazati što će biti, ali ovi nivoi cijena uskoro će biti daleka prošlost. živjeli.
zaboravih još dodati da ptkm ima i 50 milja kuna likvidnih sredstava (cash na računu+dionice pbz-a) a to je cca 15 kuna po dionici dodatnog bonusa novim vlasnicima. U svakom slučaju nije zanemarivo.
mika: ” Sad je došlo vrijeme i za detaljniju analizu trenutne pozicije dionice petrokemije. Prema kvartalnom izvještaju očito je da se poslovanje petrokemije dramatično poboljšava.Ukupni prihod kvartala veći je za 17,6% u odnosu na 2006. Završni račun za 2006 pokazao je povećanje izvoza dok sad imamo također povećanje izvoza, dok je prodaja u zemlji veća za nevjerovatnih 60 mil.kuna.Neki su to i predvidjeli s obzirom na potrebe hrvatske poljoprivrede, a neki su u to i sumnjali.Dugoročne obaveze ostaju na nivou od 60 mil kuna bez lipe povećanja, dok se kratkoročne financijske obaveze smanjuju rapidno. Ako ste pogledali trošak radne snage vidjeli ste da je došlo do neznatnog povećanja istih, što govori da ista količina radnika povećava promet za skoro 18%, i to je po meni novi momenat u poslovanju kutinskog diva. Zalihe se smanjuju, povečavaju se potraživanja, a s obzirom na povećanje obveza prema dobavljačima izgleda da će drugi kvartal biti rekordan po proizvodnji i prodaji.Ovo najavljuju i povećane narudžbe diljem regije.Prošlo polugodište 2006 bila je dobit od cca. 17 mil. kuna tako da možemo zamisliti kakva će biti prodaja drugog kvartala ove godine. Amortizacija je na istom nivou i to će omogućiti daljnja ulaganja u opremu što je i najavljeno iz tvornice. 25 milja kuna je na rezervacijama i ostavljaju prostor za igru na kraju godine. Dalje, prvih deset trenutno kontrolira 81,12 % dionica, a moja procjena ostatka imatelja dionica je slijedeća: Nakon top ten slijede tri skrbnička koji kontroliraju oko 75 000 dionica, par fizičkih osoba koje kontroliraju cca. 100 000 dionica, fondovi(HPB, ST INVEST, AUREUS, NOVA LJUBLJANSKA BANKA) i pri kraju fizičke osobe koje su već duže vrijeme unutra tako da vjerujem da njihov target cijene nije niti izbliza dostignut. Šezdeseti dioničar ima oko 1500 dionica u portfelju. Moja procijena je da prvih 60 trenutno kontrolira oko 3 050 000-3 100 000 tako da ispada da nema još puno dionica nakon prvih 60, a upitno je i da li ovi iza misle prodavati. S obzirom na sve realno je očekivati skok cijene jer je poslovanje konačno u skladu sa potencijalom firme. Realna neto dobit mogla bi biti oko 100-150 milja kuna+amortizacija, a pitanje je da li će se to događati već sada ili pod novim vlasnikom. S obzirom na rezultate realno je očekivati da Vlada pričeka rezultate polugodišta i da nakon toga tenderska cijena eksplodira do neslućenih visina. Vrijeme će pokazati što će biti, ali ovi nivoi cijena uskoro će biti daleka prošlost. živjeli. ” zaboravih još dodati da ptkm ima i 50 milja kuna likvidnih sredstava (cash na računu+dionice pbz-a) a to je cca 15 kuna po dionici dodatnog bonusa novim vlasnicima. U svakom slučaju nije zanemarivo.
To se zove u pravo vrijeme na pravom mjestu, a cijena dionice PBZ-a je sve veća i veća[smiley2]
Mene fascinira da je na PTKM ovako mirno!velike se promjene dešavaju.Izgleda da netko jači treba lavinu pokrenuti pa će svi krenuti…
Kakav je ovo danas jad na PTKM! Stvarno, treba netko sve to dobro prodrmat, pa da krenemo [smiley2]
Menađment pokazuje da može voditi modernu politiku i pratiti trendove. Poslovi se šire i uz dosadašnje rezultate 1 Q. vrlo obećavajuće. Šteta je uopće za državu da gura ovakvu odličnu firmu sa ovako dobrim relacijama u privatizaciju.
Menađment pokazuje da može voditi modernu politiku i pratiti trendove. Poslovi se šire i uz dosadašnje rezultate 1 Q. vrlo obećavajuće. Šteta je uopće za državu da gura ovakvu odličnu firmu sa ovako dobrim relacijama u privatizaciju.
Šteta za državu, odlično za nas dioničare[smiley1]
Što ne dokupljujete? Ja kupujem već tjedan dana po raznim cijenama, a 290 mi je još uvijek odlična cijena. Pa tek smo na BV, a FI pozitivan. Nema razloga za strah
Kakav je ovo danas jad na PTKM! Stvarno, treba netko sve to dobro prodrmat, pa da krenemo [smiley2]
Danas je najveći dio prometa bilo čišćenje aska do 290 u zadnjim trenucima rada burze
Što ne dokupljujete? Ja kupujem već tjedan dana po raznim cijenama, a 290 mi je još uvijek odlična cijena. Pa tek smo na BV, a FI pozitivan. Nema razloga za strah
Još uvijek povoljna kupovina. Na duži period sve ispod 500 će biti povoljno. Sjetite se ovoga za cca <1 god...