Dečki,nitko ispod 500!!
Ovo je kodeks časti kojeg se držimo.
Ima li netko podatke o ovoj “krađi” od kupnje ,prvih 10?
neznam koji su motivi vodili onoga koji je danas prodao po 222, ali očito da ne prati situaciju…
Mislim da ovaj koji je prodao tu jednu dionicu i te kako prati situaciju i da je namjerno izazvao blokadu trgovanja. Svima koi prate trgovanje bilo je više nego očito da kupnja posustaje i da je daljnji pad cijene neminovan. Blokiranjem trgovanja prodavač je spriječio daljnji pad cijene i omogućio prodaji da se osovi na noge. Na kraju se ispostavilo da je potez bio jako mudar.
Nije to bio slučaj samo s Petrokemijom. I ostale dionice koje su završile u blokadi blokirane su sa svega nekoliko protrgovanih dionica. I na kraju su sve one kraj dana dočekale kao i Petrokemija. U plusu ili tu negdje oko nule.
Pozdrav
mika: ” neznam koji su motivi vodili onoga koji je danas prodao po 222, ali očito da ne prati situaciju… ” Mislim da ovaj koji je prodao tu jednu dionicu i te kako prati situaciju i da je namjerno izazvao blokadu trgovanja. Svima koi prate trgovanje bilo je više nego očito da kupnja posustaje i da je daljnji pad cijene neminovan. Blokiranjem trgovanja prodavač je spriječio daljnji pad cijene i omogućio prodaji da se osovi na noge. Na kraju se ispostavilo da je potez bio jako mudar. Nije to bio slučaj samo s Petrokemijom. I ostale dionice koje su završile u blokadi blokirane su sa svega nekoliko protrgovanih dionica. I na kraju su sve one kraj dana dočekale kao i Petrokemija. U plusu ili tu negdje oko nule. Pozdrav
i ja mislim, da je vorda pogodio o čemu se radi………mika majstore jer si se umorio od ove petrice, svaka čast svima[smiley11]
Slažem se sa Vordom ovaj put[smiley8]
Slični scenarij je doživio i Dalekovod…
Na žalost,gotovo cijeli dan nisam pratio burzu,možda i na sreću po moje mentalno zdravlje…[smiley2]
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 199.630 5,97 Skrb. račun
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 81.861 2,45 Skrb. račun
5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 71.968 2,15 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. HPB D.D. 62.124 1,86 Skrb. račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 48.964 1,47 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 48.256 1,44 Skrb. račun
10. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
Ukupno: 80,86
I dalje kupac broj 3 podebljava
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 199.630 5,97 Skrb. račun
mika: ” neznam koji su motivi vodili onoga koji je danas prodao po 222, ali očito da ne prati situaciju… ” Mislim da ovaj koji je prodao tu jednu dionicu i te kako prati situaciju i da je namjerno izazvao blokadu trgovanja. Svima koi prate trgovanje bilo je više nego očito da kupnja posustaje i da je daljnji pad cijene neminovan. Blokiranjem trgovanja prodavač je spriječio daljnji pad cijene i omogućio prodaji da se osovi na noge. Na kraju se ispostavilo da je potez bio jako mudar. Nije to bio slučaj samo s Petrokemijom. I ostale dionice koje su završile u blokadi blokirane su sa svega nekoliko protrgovanih dionica. I na kraju su sve one kraj dana dočekale kao i Petrokemija. U plusu ili tu negdje oko nule. Pozdrav
U jednom trenutku desio se neprirodan razmak između kupnje i prodaje od 222-268 i vjerovatno je netko željan senzacije lupio jednu dionicu ili netko mimo prvih deset tko ima dosta dionica i pokušava izvuči još malo prije raspleta privatizacije. NY ili KD bez problema kupe kojih par tisuća dionica i obrane svoje ulaganje. Ono što je očito da oko ove dionice više nema naivnih i neinformiranih tako da ovakve manipulacije nisu moguće. Onaj tko ima uvid u kompletnu listu dioničara svjestan je da tu jače prodaje više nema jer su snage raspoređene i svi mi koji smo unutra čekamo rasplet privatizacije. Prvih 40 dioničara drži sve karte u rukavu, a koliko ih poznam i koliko pratim promjene u strukturi vlasnika svi su jako dugo unutra što je znak da nemisle prodavati.A pogotovo oni koji su ušli u zadnjih par mjeseci uljevaju povjerenje. U relativno kratkom roku nigdje nećemo zaraditi kao na ovoj dionici.
POZDRAV
Dečki,nitko ispod 500!! Ovo je kodeks časti kojeg se držimo. Ima li netko podatke o ovoj “krađi” od kupnje ,prvih 10?
da si napiso 700 mika bi ti se pridružio. 5 stoja je šala za kutinskog diva.
[smiley2][smiley2]
ja mislim da je do blokade došlo zbog toga,jer je netko u 10.47 sati prodao za 2 hiljade eura certifikata eb8l8m(poluga cca.3) a market maker( erste bank) automatski je prodao dionice da ga isplati.pošto nije bilo ponude,tečaj je pao do 222.
ja mislim da je do blokade došlo zbog toga,jer je netko u 10.47 sati prodao za 2 hiljade eura certifikata eb8l8m(poluga cca.3) a market maker( erste bank) automatski je prodao dionice da ga isplati.pošto nije bilo ponude,tečaj je pao do 222.
kažu neki da je erste prije koji dan otjerao ptkm u blokadu prema gore, tako da i ova varijanta igra.
još ovo za večeras. NEXE se trži na 6 i nešto od booka. Kad bi to prebacili na ptkm makar nije za usporedbu ptkm bi morala biti 1756 kuna. Neće završiti na toliko,ali neće ni na 300 kuna.
Nikako da razumijem kako da neki za NEXE plaćaju ko iz šale 10000 a za Petricu jedva 270 kuna. Što je još gore najradije bi da je sruše.