može netko k/p, hvala.
Nemam PTKM,a ni keša,ali mislim da bi ovo bilo šteta ne iskoristiti…
samo ne znam kako ćeš kupiti s obzirom da je blokada a i da nije treba ti netko prodati po 220 kuna
Jel mi moze netko objasniti to s blokadama ? Da li postoji točan postotak, bilo rasta, bilo pada kada se dionica blokira ? Ili Kako se Anti prohtije ?
Ma Petrokemijica je super, ali tržište kaže sada drugačije, a na sreću na većini dionica je tako.
Mislim da je “većina” preblaga riječ.
Bilo je i vrijeme da se sve malo surva prema dolje, rast je bio prenategnut, ali prosječna cijena od 270kn mi govori da ćemo se nakon blokade (sutra) vratiti barem do razine 250. Da sam se barem danas probudio prije podne [smiley6]
Jednostavno nisam pametan… Uzimao sam Petricu prije pola godine na 223,00… Sad sam dokupio još na 269,00 i prije par dana zajašio na 309,00…. Sve u svemu, dosta sam se nakupovao, ali sve se bojim da bih bolje prošao sa nekim drugim dionicama…Šta mislite, na koliko će skakati u razdoblju prije tendera, recimo u iducih mjesec, dva ? pošto čujem da je tender tek početkom iduće godine…
Jednostavno nisam pametan… Uzimao sam Petricu prije pola godine na 223,00… Sad sam dokupio još na 269,00 i prije par dana zajašio na 309,00…. Sve u svemu, dosta sam se nakupovao, ali sve se bojim da bih bolje prošao sa nekim drugim dionicama…Šta mislite, na koliko će skakati u razdoblju prije tendera, recimo u iducih mjesec, dva ? pošto čujem da je tender tek početkom iduće godine…
Koja ti je krajnja prosječna cijena kupovine?
mislim da je prije tendera realno očekivati 300+
Uvjek ista priča. Opet ćemo čitati po novinama da je Petrica najzaslužnija za pad CROBEX-a. Znači opet idemo duboko u crveno. Strašnooo
U PTKM ulažu veliki igrači ali zbog jedne dionice ne treba reći brod tone već potražiti uzroke…..
Većina dionica je visoko iznad BV, PTKM nije ni blizu BV, a upamtite da Putin dolazi u 6 mjesecu, a to nije daleko, i da će izvješće za prvi 1q kvartal biti objavljeno a ovih iz prvih 10 su stalno kupovali…..[smiley4]
Većina dionica je visoko iznad BV, PTKM nije ni blizu BV
kako nije blizu BV, kaj nije na 270 kuna BV, barem do jučer bila
BV znači bilančna vrijednost, a ono što se uzima za nominalu jeste kapital pa po kapitalu jeste 270 Kn dok po bilanci jeste 416 KN
BV znači bilančna vrijednost, a ono što se uzima za nominalu jeste kapital pa po kapitalu jeste 270 Kn dok po bilanci jeste 416 KN
BV = Book value = Knjigovodstvena vrijednost
Dijeljenjem ukupne aktive sa brojem dionica nećemo dobiti meritornu vrijednost, jer u tom slučaju uračunavamo i iznos tvrtkinih dugova, koja se u biti treba odbiti, a ne pribrojiti.
BigBoss:
”
”
BV = Book value = Knjigovodstvena vrijednost
Dijeljenjem ukupne aktive sa brojem dionica nećemo dobiti meritornu vrijednost, jer u tom slučaju uračunavamo i iznos tvrtkinih dugova, koja se u biti treba odbiti, a ne pribrojiti.
Dobro, prestanite kokodakati:
BV= Imovina-Obveze, tj. kapital, ali kapital nije samo temeljni kapital, nego i zadržane dobiti, prenesene… blabla.
A temeljni kapital govori o nominalnoj vrijednosti dionice, naravno kad ga podjelite s brojem dionica.
Da zaključimo: BV/S (knjigovodstvena vrijednost po dionici) = (Imovina- obveze)/broj dionica
= KAPITAL/ broj dionica
Jel itko od vas ekonomist?!
[smiley8][smiley8]
Stvarno to naše tržište kapitala….